» »

CDRW LiteOn

CDRW LiteOn

Simeroni ::

Zanima me, kaj mislite o tem pekacu...CDRW LiteON...katerega Coming ponuja po kar nizki ceni - 35k, nekatere fransizne prodajalne pa celo na 3-6 obrokov :D...ali je vreden tistih 35k...pa ne mi prosm zdej nardit predavanje o CDRW pogonih...sej jih dost poznam...zanima me samo, ce je CDRW dober za domace delo (ne piratsko delavnico)

bastadu ::

Jaz imam LiteOn CD-RW 16/10/40 že okoli mesec dni in še nisem imel nobenih problemov z njim. Še nobenega zajebnaega CDja, za katerega bi bil kriv pekač... Skratka za zdaj sem še zelo zadovoljen z njim, ampak to bi moral potrditi nekdo, ki ga ima že dalj časa...

matevzm ::

S pekacem ni nic narobe, vsaj da bi se vedelo. Vecina je zadovoljna. A za isti denar se sedaj dobi Teac 516E, ki zna biti boljsa izbira. Vsaj dosedaj so se Teaci izkazali kot zelo zanesljivi in dobri pogoni.
Po obseznem branju sem se recimo sam rajsi odlocil za Teaca.

sirotka ::

jst mam LiteOna 12*10*32, pa ni nobenih problemov, mojga frenda je teac ful jebau, tko da se sam odloč>:D>:D

AlienRex ::

Mene zanima, ali tale LiteOn skopira tudi CDje s SD2 zascito? Se splaca vzet tistega 24X ali raje cenejsega 16X?
Je kdo poskusil kombinacijo IDE write + IDEtoSCSI vmesnik, ki se ga najde pri jae.si (je pa za Yamaho 2200 serijo sicer).

A se tole: Teac zna vcasih biti velik problem, imajo pa sicer dobro reputacijo med pekaci (kot Plextor in Yamaha npr.).
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

sirotka ::

Ja men skopira vse

AlienRex ::

Ce gledam tukaj potem SD2 (safedisc 2) zascite ne kopira cisto v redu (kopije delajo le v pekacu). Hmm
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zzzzzzz ::

IDE to SCSI deluje le z Yamahinimi pogoni. Ker sam imam Yamaho 2200 in sem to prebral na enem testu le-te.

--------------------

Pa imel sem tudi LiteOn-a 16/10/40. No, pol mi je pa crknu oz. razneslo mi je CD v njem. Pa so mi dali novga... :D

SLOWWWeb.net ::

Moje izkušnje nasplošno z to firmo so zelo slabe, saj se je pri nemalo strankah izkazal za totalen šit-dobesedno! Zakaj,...nekaterih CD nosilcev ni znal brati [Sony, Teac],...nasplošno pa še bolj sovražim navadne Cdje, saj enkrat dela enkrat pa ne-odvisno od tega kako si vstavil CD. Če že kopoujete kakšen poceni CDRW, potem vsaj vzemite Teac-a, majhen bolj, velik pa ne, če pa iščete brezkompromisno kakovost vzemite ACERja. Cena je sicer res nekoliko odstopa od ostalih dveh, ampak v mejah normale. Če imate še kje možnost dobiti 8x4x32 vzemite takega ki ima 8MB pomnilnika, pa verjemite, da vam ne bo nikoli in nikdar uničil CDja-jamčim>:D!!!
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

AlienRex ::

Zadnjih nekaj dni berem po netu vse na temo LiteON, pa ga v glavnem hvalijo (v USA je cena 99$ za 24X!! le od kod pri Mlacomu 46k?? skoda da nismo v USA, kar se tega tice).

Zvonko: hvala za info. kako se yamy obnese?

TY_TEAM zame je brekompromisna kvaliteta Plextor in Yamaha (ki jo imam sedaj ze skoraj 3 leta, pa dela kot nova, samo malo pocasi). Hocem pa kupiti nekaj dobrega za malo denarja. Teac-i mi zaradi dolocenih lastnosti niso vsec, prav tako Acerji (ne recem da so slabi).
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

AlienRex verjamem da sta Plextor in Yamaha odlični, amapak želel sem le povedat da Liteona nikoli in nikdar ne bom kupil, sploh pa ne za 46ksit, kar je več kot pretirana.
Dejstvo da ga tako hvalijo pa je zgolj sam zaradi cene in hitrosti, če pa bi majhen pogledali kakovost laserja, pa mi ugotovili podpovprečno iz tukaj pa tudi izhaja cena,...:\

Ker pa sem sedaj več kot dovolj zadovoljen z Acerjem 8x4x32 z 8MB trenutno ne mislim kupovati kakšnega drugega, saj mi omenjeni kar zadošča za moje osnovne potrebe [1-2x na teden, zaradi zapeke varnostnih kopij na RW]. Vsekakor pa ko bom kupoval bom kupil samo Acerja:D.

AtaStrumf ::

No jaz bi samo dodal da baje LITEON slabo ripa muziko, kar bo zanimalo tiste, ki si delate MP3-je ali si delate AUDIO kompilacije oz. backupate CD glasbene CD-je.

AlienRex ::

TY-TEAM: Ne bi rad zacel kake burne debate, a je ce je zate 46k prevec za Liteona 24/10/40 pri Mlacomu, kaj poreces na tole.. Tu je 20/10/40 (tebi ljubsi) Acer kar 55k. Na drugi strani pri jae.si nova yamaha 2200E 20/10/40 stane cca 48k. Ne pa ne reci da je Acer boljsi kot Yamaha in da si se pripravljen kupiti Acerja.

Se pa strinjam, da sta obe ceni (za Liteona in Acerja) preirani. Sicer pa pravkar gledam v Nemciji Liteon 24X stane cca 300DEM (tko da bo zgleda tole treba kupiti zunaj).

Ata strumpf: Ja ripanje (MP3) pa ni njegova dobra lastnost, baje z zadnjimi verzijami FW ripa skoraj tako hitro kot Plextor. Jest mam za take zadeve Teaca 532S (res pa je da je ripanje zame ze malo out in tega ne delam vec tako pogosto). Backup Audio cdjev pa sigurno dela ok in to nima veze z ripanjem.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

SLOWWWeb.net ::

Hmmm, v tem primeru bi bilo pa potrebno kar dobro premislit, predvsem koliko ima kdo rama---> ce ga ima Acer več, potem bi kupu Acerja, če pa obadva enak, pa Jamahco,...in ja, Jamaha je odlična v v seh pogledih-po nekaj minutnih "pogovorih" okoli okrogle mize z prijatelji-eden si to dotično zadevico lasti.;)
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

AlienRex ::

Yamaha ima 8M bufferja. Sicer pa velikost le-tega z burn-proof, safe-brun (ali kakor ze pac nekdo poimenuje tehnologijo, ki preprecuje buffer underrun) ni vec tako pomemba.

Sem skoraj pozabil: eden od novih Mitsuijev bo imel kar 16M buffer 8-O
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

AtaStrumf ::

Če hočeš skopirat WAV, kar moraš, če delaš kakršenkoli Audio CD je ripanje še kako pomembno in baje ni LITEON samo počasem, ampak tudi dela veliko napak. Saj veš tistih groznih CK-ov.

Pa še to, če ima pekač Burn-Proof tehnologijo velikost buffer-ja ni več tako pomembna, in je bolje da ima pekač to tehnologijo kot pa nevem kako velik buffer, ki je teoretično še vedno lahko premajhen (dokler ne bo velik 700 MB :)) in povzroči buffer underrun. Če pa imaš burn proof pa komot delaš skor kar hočeš z računalnikom in mirno zraven snemaš CD brez strahu da ti bo zmanjkal buffer-ja.

Zzzzzzz ::

Ja, jst sm zlo zadovoljen z Yamaho. Snema odlično, sam ne dopade se mi tista lastnost, da CD-je, ki jih ne prepozna, snema "le" z 8x hitrostjo.
Nisem pa še uspel preskusiti kako snema z 20x, ki nisem še dobil CD-ja ki bi podpiral to hitrost. -- A morda ve, kje v LJ bi se kuplo prazne cd-je Verbatim 16+? Kajti s temi naj bi se ta Yamaha najbolje razumela... ;o)

Zvonko

AlienRex ::

Zvonko: Na cdrinfo.com Verbatim res priporocajo, sam ce gledam malo visje v clanku tudi Mitsui niso slabi, pri Princo in Maxell pa moras OWC izkljuciti. Zgleda da ce izkljucis OWC se da kar nekaj medijev pisati z vecjo hitrostjo.

Samo toliko: ce na cd-ju pise npt 12x ga lahkoi pises z vecjo hitrostjo. V enih clankih sem bral da tudi mediji deklarirani 8x (ali celo manj) brez problema delajo s 24x.

Me prav zanima kako se obnesejo SmartBuy in Acer, ki se jih da dobiti zelo poceni.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

matevzm ::

Acerja ne spremljam, Yamaho pa sem imel. Sedaj imam Teaca.
Yamaha je imel bojda nekoc res dobre CDje, sedaj pa nisem vec tako preprican. V CDR FAQ jih imajo se vedno radi, ruske konference, ki jih spremljam, pa jih ne mara vec nihce. Tudi jaz ne. Obema s prijateljem je 6416S umrla, meni ena v garancijskem roku. Tudi 2100 so bojda bolj svoh. Zadnja 2200 naj bi bila korak v pravo smer, a testa se nisem videl.
Po testih sodec je po kvaliteti snemanja (kar je edino kar mene zanima) najboljsi Plextor, ki mi je tesno za petami Teac. Potem so cez nekaj casa vsi ostali. Potem je pa na zadnjem mestu Yamaha. Ne vem kaj delajo pri Yamahi, a kvaliteta zapisa je zalostna. Napak kot toce.
Kar se tice bufferja je to po moje cisto odvecna debata (ce nisi ravno strasen igralec Quakea in moras se med peko nabijati). Posebno v XPjih ni variante, da bi spraznil buffer. Kopiranje z 106 na istem kanalu je buffer pri 16x spravilo "celo" na 88% (v glavnem je nihal je med 92-94, neobremenjen pa 95-96). Bufferja bo verjetno vedno vec, preprosto ker je cena spomina tako padla. XPji pa imajo ocitno boljse kot w2k resene prioritete. Prijatelj je pravil, da je prej lahko v w2k dosegel, da je ob peki 16x in igranju dveh DivXov iz istega diska dosegel buffer underrun. Sedaj v XP pa buffer tudi trzne ne, filma pa zacneta skakati. Nero namrec dvigne prioriteto procesa, kot kaze XP to uposteva tudi za I/O zahteve.
SmartBuye (650, deklarirani 12x, 100 pack) sem poskusal na 16x, pa se mi je zdelo (vsaj na testnem primerku), da je bil nekoli slabsi. Berljiv, a ne tako lepo. Na 12x je bil super. 700MB, deklarirani za 16x, pa se lepo pecejo na 16x. Za vec pa ne vem, ne nese pekac. :) Kupi en komad, zapeci, preskusi kvaliteto, pa potem po celo skatlo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
222001 (1504) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515193 (4506) wilecoyot
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191623 (1254) TheJack
»

kateri cdrw zapisovalnik od teh???

Oddelek: Kaj kupiti
452015 (1453) Quickbeam
»

Kateri 24x Snemalnik ?

Oddelek: Kaj kupiti
271489 (1170) lukslo

Več podobnih tem