» »

problem z routerjem level one 1413tx

problem z routerjem level one 1413tx

MaX ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem kupil level one adsl router 1413tx. Zamenjal firmware na R1.96j40 (naj bi bil najnovejši). Internet, LAN, vse dela kot mora.

Ko sem igral Enemy Territory (dva sva bila z mojega routerja), se je le ta sesedel po približno eni uri. LAN ni več delal, niti ni internet. Pomagalo je le, če sem izklopil elektriko iz routerja in jo potem nazaj vključil. Problem se je nato pojavljal čedalje pogosteje (od 10 sekund do 10 minut). Pri izklučevanju elektrike routerja včasih izbriše nastavitve, včasih pa ne.

Pri igranju life for speed (prav tako dva z routerja) teh problemov ni bilo.

Ima kdo kakršnokoli idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

urbybaby ::

Mogoče maš podoben problem kot če uporabljaš Kazaa, ker ti ful pinga in ti preobremeni router.

MaX ::

Probal sem vse, kar sem se spomnil....izgleda, da je res preobremenitev...ali je ša kakšna rešitev, razen zamenjava routerja za drugo firmo (d-link naprimer)

urbybaby ::

Mislim, da zamenjava routerja ne bo rešila tvojih težav. Poskusi z programom Dr. TCP/IP, ki ga dobiš na SiOL-ovih servisnih straneh. Ta ti poveča MTU nad 1492, kolikor mislim da ima router po default-u.

MaX ::

Malo sm pogledal po googlu...če prov razumem, je to največja velikost paketka, ki se pošlje (za ethernet naj bi bila privzeta vrednost okoli 1500). Ali lahko routerju škodi, če spremenim MTU? Trenutno ga imam še možnost zamenjati (v roku 8 dni od nakupa).

Če kaj pomaga, bom opisal še kako imam zvezano vse skupaj. ADSL modem---->switch---->ena povezava na router, druga pa na TV. Iz routerja pa pač na obe kišti. Mogoče kaj ADSL TV vpliva na te probleme?

urbybaby ::

Routerju mislm, da ne bo škodlo, ampak če ga maš v garanciji vsekakor to naredi pred iztekom garancije. Za ADSL TV pa ne vem. Poskusi odklopit TV pa boš videl kaj bo. Kolkr jst vem je televizija ločena od ADSL-ja (v bistvu dobiš eno 4 Mb linijo). Se pravi, da imaš ti na routerju verjetno obe "liniji": internet in TV (upam ,da sem prav razumel tvoj post).

Kakšna shema kako maš priklopleno pa tud ne bi škodila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564124 (953) c23po
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475944 (2927) OmegaBlue
»

Star router (D-link 624+) in padanje povezave

Oddelek: Omrežja in internet
6878 (777) d4vid
»

Je taka mreža možna?

Oddelek: Omrežja in internet
151560 (1314) Hair
»

Pomoc pri povezavi na internet!

Oddelek: Omrežja in internet
211573 (1367) Zm3-D3n

Več podobnih tem