Forum » Kaj kupiti » Mala dilema pri nakupu "JAE ponudba"
Mala dilema pri nakupu "JAE ponudba"
Witboy ::
Athlon 64 2800 + Gigabyte GA-K8NS osnovna plošča
Cena (SIT): 61.990,00
Intel Pentium 3.0GHz + Asus P4P800 SE GD
Cena (SIT): 79.900,00
Katero se bolj splaca kupiti oz. ce se sploh splaca kupiti... in ce se ne kaj bi vi namesto tega kupili. Potrebujem samo plato in procesor.
Hvala za kakrsnkoli nasvet.
Cena (SIT): 61.990,00
Intel Pentium 3.0GHz + Asus P4P800 SE GD
Cena (SIT): 79.900,00
Katero se bolj splaca kupiti oz. ce se sploh splaca kupiti... in ce se ne kaj bi vi namesto tega kupili. Potrebujem samo plato in procesor.
Hvala za kakrsnkoli nasvet.
amd-clocker ::
Ja ce od tega kaj je 1. stvar amd-64!
ce pa das malo vec kes pa kup amd 3ooo ali amd 32oo in msi K8N neo platinum! ma nforce3 25o GB
zdaj se pa odloci!
ce pa das malo vec kes pa kup amd 3ooo ali amd 32oo in msi K8N neo platinum! ma nforce3 25o GB
zdaj se pa odloci!
TribesMan ::
Jest tud glasujem za A64.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Tradewind ::
Ok, vidim da ste torej vsi ki ste sodelovali za AMD64. Do kolk pa gre OC ta AMD64 2800 z omenjeno Nforce3 250GB matično ploščo?
Ker kolikor mi je znano bi šel ta P4 (najverjetneje Prescott, a ne) v povezavi s kakšnimi dobrimi rami ziher na cca 3500Mhz (250fsb). Tukaj pa mislim da AMD64 2800 nekako vsaj po moje ne bi več mogel držati tempa s P4!? Ali tudi pa tudi?
dajte, povejte malo, dajte kake primerjave ali kaj podobnega, da vidimo kako je na stvari. Pa ne samo dajati primere za igre, lahko so zraven tudi kaki sintetični testi pa seveda kako je kaj z ram bandwitchom (ta mislim da je pri P4 ob sinhronem delovanju na 250 FSB ziher okrog 6000, kolikor mi je seveda znano!?
Torej...?
Ker kolikor mi je znano bi šel ta P4 (najverjetneje Prescott, a ne) v povezavi s kakšnimi dobrimi rami ziher na cca 3500Mhz (250fsb). Tukaj pa mislim da AMD64 2800 nekako vsaj po moje ne bi več mogel držati tempa s P4!? Ali tudi pa tudi?
dajte, povejte malo, dajte kake primerjave ali kaj podobnega, da vidimo kako je na stvari. Pa ne samo dajati primere za igre, lahko so zraven tudi kaki sintetični testi pa seveda kako je kaj z ram bandwitchom (ta mislim da je pri P4 ob sinhronem delovanju na 250 FSB ziher okrog 6000, kolikor mi je seveda znano!?
Torej...?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
Ti sam kupi amd 64 3ooo, navijes ga pa lahko do 22oo BP ce mas dobre rame,
zvisas V. popravis timinge na ramih pa dajmo navijat :D
btw....amd 64 je hitrejsi od p4 3.o ghz ze kar nekaj %, moras pa gledat da deluje na 5o & moči, saj so aplikacije do sedaj na 32-bit, ko prešaltamo (čez čas) na 64 bit programje ima da vidiš kaj dela AMD-64, pol bo izkoriscen do 1oo%!!!!
Amd-64 is future, dokler ne bo 128 se par let!:D
zvisas V. popravis timinge na ramih pa dajmo navijat :D
btw....amd 64 je hitrejsi od p4 3.o ghz ze kar nekaj %, moras pa gledat da deluje na 5o & moči, saj so aplikacije do sedaj na 32-bit, ko prešaltamo (čez čas) na 64 bit programje ima da vidiš kaj dela AMD-64, pol bo izkoriscen do 1oo%!!!!
Amd-64 is future, dokler ne bo 128 se par let!:D
-neo- ::
jst mam prvi komplet (amd) in sem z njim zelo zadovoljen, sem mel ze batona 2500+@2500 mhz in p4 2.4@3.2 in sem z tem se najbolj zadovoljen
AMD 64 3000+@2450 mhz CG,GF Ti 4200 300/215@355/680,corsair xms 500 mhz
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
Tradewind ::
amd-clocker - Hm, ni mi jasno če si dobro prebral moj post, jaz primerjam A64 (OC) in P4 (OC), in me zanima oz. mislim ja je P4 tukaj hitrejši na koncu!
Dajte prosim no, preberite vse kar nekdo napiše, in naj ne vstreli pol kar nekaj na slepo!
amd-clocker- tudi sam imam AMD sistem doma, kupil pa bom zmeraj tisto kar se najbolj splača (torej čimbolj poceni (+ seveda da ima karseda največji OC potencial). trenutno si lastim AMD 2100+ (AIUHB, ga dobil zeeelo poceni in ga seveda navil). To je pri meni važno!
Nisem noben AMD ali INTEL navijač, važno mi je samo da dobim največ za svoj denar (mislim pa da AMD64 še niso tako daleč, sploh kar se tiče OC in ram/bandwitch)!
Če se motim me popravite...!
Dajte prosim no, preberite vse kar nekdo napiše, in naj ne vstreli pol kar nekaj na slepo!
amd-clocker- tudi sam imam AMD sistem doma, kupil pa bom zmeraj tisto kar se najbolj splača (torej čimbolj poceni (+ seveda da ima karseda največji OC potencial). trenutno si lastim AMD 2100+ (AIUHB, ga dobil zeeelo poceni in ga seveda navil). To je pri meni važno!
Nisem noben AMD ali INTEL navijač, važno mi je samo da dobim največ za svoj denar (mislim pa da AMD64 še niso tako daleč, sploh kar se tiče OC in ram/bandwitch)!
Če se motim me popravite...!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
Boki_ ::
Lej, js sm mel P4E navitga na 3.6 @240 FSB za vsakdanjo uporabo in ko sm extreme ocjal sm prišel tut na 4GHz, sam brez modov ni šlo, tako da sm mel kar na 3.6GHz. Zadeva je bla res hitra, zdej pa mam A64 pa ga mam na 2442MHz @ 222FSB, pa ti povem da je zadeva še hitrejša. Pa vzemi ene res dobre rame, da zdržijo 1T pr visokih frekvencah, če misliš navijat, ker moj sistem na 216*11 z 1T ramom se lah primerja z 222*11 z 2T, v bistvu je v super pi za eno sekundo hitrejši.
I'm back
Vsak svoje hvali ker nkol nic ne probate drugega kakor sam P4, so shit! sorry P4 privrzenci!
sam amd 64 je najboljsa izbira glede na ceno in zmogljivosti!
Porabljeni so le 5o %, zato ker ni se aplikacij za 64 bit sistem (so v razvoju), p4 lahko navijes bolj sigurno sam nebos mel take performance kakor z 64........prisle bodo 64 aplikacije, potem bos rabil amd 64! zdaj pa kakor hoces!
sam amd 64 je najboljsa izbira glede na ceno in zmogljivosti!
Porabljeni so le 5o %, zato ker ni se aplikacij za 64 bit sistem (so v razvoju), p4 lahko navijes bolj sigurno sam nebos mel take performance kakor z 64........prisle bodo 64 aplikacije, potem bos rabil amd 64! zdaj pa kakor hoces!
Saj nisem mislil jezno :D
sam napisal sem svoje mnenje, vzemi amd 64 pa bos vidl da bos srecn!:DD
sam napisal sem svoje mnenje, vzemi amd 64 pa bos vidl da bos srecn!:DD
CCfly ::
Umiri se amd-clocker. Tudi če vse aplikacije optimiziraš na 64-bit ne boš dobil 100% pohitritve. Morda v nekaj posebnih primerih ampak to je pa tudi vse.
Boki_ ::
Trenutno laufam 64bitne winse, ne vem kero build različico, sam lah povem, da se kar pozna pri hitrosti. Pričakoval sm da bo pohitritev minimalna, ampak glede na to, da je komaj build različica, je pohitritev kar opazna.
I'm back
Ok, zdej ste me prepricali :) Bom kupil A64 zdej sm pa mal zmeden glede teh socketov? v cem je vic 754 pa 939?!? a res lahko na platah z 939 laufas tut une proce s 754?!? nism cist dojel tega
CCfly ::
Socket 754 je namenjen za bodoče cenejše sisteme in ga bo počasi nadomesti Socket 939. Socket 940 pa je namenjen Opteronom.
Na tvojem mestu se ne bi preveč obremenjeval z izbiro socketa, ker počasi postaja navada, da pri nadgrajevanju zamenjaš ploščo in procesor hkrati. Poleg tega so Socket 939 procesorji dragi kot žafran.
Na tvojem mestu se ne bi preveč obremenjeval z izbiro socketa, ker počasi postaja navada, da pri nadgrajevanju zamenjaš ploščo in procesor hkrati. Poleg tega so Socket 939 procesorji dragi kot žafran.
Aham torej... A64 pa k mam recmo 100k mejo potem lahko vzamem 3000+ pa ene v redu twinmos rame. Zdej pa a je ta plata v redu al mi priporocate kako drugo?!?
Hammer123 ::
amd-clocker:
kako veš da bodo vsaj v roku 1/2 leta oz.1 leta 64bitne aplikacije že delovale vsaj na 85%-90%? ker čez 2 leti ali pa še prej bo ta proc. v srednjem razredu, ničveč v zgornjem.
kako veš da bodo vsaj v roku 1/2 leta oz.1 leta 64bitne aplikacije že delovale vsaj na 85%-90%? ker čez 2 leti ali pa še prej bo ta proc. v srednjem razredu, ničveč v zgornjem.
Heh eni ne dojamete da bistvo A64 sploh niso 64 bitne aplikacije. Razlika med navadnimi in 64 bitnimi aplikacijami v hitrosti ne bo bistvena. Govorimo o pospeških pod 10%. Ker ne gre za popolnoma 64 biten CPU ampak je to samo dodatek, ki v večini koristi samo naslavlanju nad 4GB RAMa.
Bistvo A64 so integriran pomnilniški krmilnik ter kratki cevovodi. To mu prinese prednost.
Aja pa še to. Posamezni socketi niso kompatibilni med sabo v nobeni možni kombinaciji.
LP
TribesMan
Bistvo A64 so integriran pomnilniški krmilnik ter kratki cevovodi. To mu prinese prednost.
Aja pa še to. Posamezni socketi niso kompatibilni med sabo v nobeni možni kombinaciji.
LP
TribesMan
Redman ::
Neki sem slišal da se twinmos rami pa procesor amd2800xp 64 slabo obnesejo?A ma kdo kake izkušnje?Plata pa msi neo platinium....Pa še to kdaj padejo cene procesorjem?
TwinMos Twister delujejo v kombinaciji z A64 kot pesem :D Preverjeno na več ploščah.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Strojna oprema | 47118 (24987) | RC14 |
» | P4 3.2mhz vs. AMD 64 3200+Oddelek: Kaj kupiti | 1587 (1289) | billy |
» | opteron vs p4Oddelek: Strojna oprema | 2054 (1762) | TribesMan |
» | 64 bitni Prescott prihaja...Oddelek: Strojna oprema | 2312 (2064) | Mr.B |
» | kaj se bol splaca ATHLON 64 ali INTEL PentiumOddelek: Kaj kupiti | 1622 (1331) | Zheegec |