» »

Kazen za minimalno prekoračitev hitrosti?

Kazen za minimalno prekoračitev hitrosti?

DavidJ ::

Cesto iz Zasavja v Ljubljano dobro poznam, ker se po njej vozim vsak teden. V naselju Kresnice naj bi ne dolgo nazaj naletel na radar, ki me je slikal. Peljal naj bi se 82 km/h, omejitev pa _naj bi bila_ 80.

Kolikor sam poznam cesto, tam ni nikjer omejitve 80 km/h, ampak 60. Če gre za tipkarskega škrata, potem bi bila kazen višja od 10.000 SIT, kajti v tem primeru bi prekoračil za 22 km/h.

Ali imam, v kolikor ne gre za tipkarsko napako in policaji res mislijo, da je tam omejitev 80, kaj osnove za pritožbo? A ne obstaja neka 10% tolerančna meja? Sej 2 km/h lahko 'pridobiš' že s tem, da pnevmatike dobr napihneš.

Če gre za tekstovno napako in jo popravijo, ko prejmejo prošnjo, mi lahko zvišajo kazen? _Načeloma_ naj upravni organi ne bi smeli stopnjevati obveznosti, ki so strankam v isti zadevi že naložene, kaj pa v takšnih primerih?

Vsakršen koristen odgovor bi bil dobrodošel.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

ThinMan ::

Sem že slišal za primer ko so plačevali za samo 1km/h prekoračitve.

v vsakem od teh primerov jih je poslikala Multanova (baje da ne laže) :D



LP,

FLADÉ

Roza ::

Uff. Tega plačevanja za 1-3km/h pa res ne odobravam. Tudi jaz sem do sedaj mislil, da obstaja neka tolerančna meja, ali pač?

Dr_M ::

ma take policaje je treba na mestu ustrelit....za mn kot +10% nimajao kej piskat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Redkvica ::

Če si bil res v naselju Kresnice, je notri tko kot v vsakem naselju omejitev 50 na uro, če ni manj. Ampak najbrž si se peljal po cesti Zasvje-Ljubljana na drugem bregu Save, mimo Kresnic. Tam je en kup tabel z omejitvijo 60, pa zato priporočam, če so ti dali kazen, kot da bi bila omejitev 80, da ne kompliciraš in plačaš, ker si jo poceni odnesel.

DavidJ ::

@Redkvica

Sem peljal mimo. Mimo mosta in ne prek. Tam je polno znakov 60, zato mi ni jasno, od kje so oni dobili 80. Me pa zanima, če lahko oni popravijo svojo napako, ko se pritožim? Če zna kdo povedat, prosim.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

OZZY ::

Samo vprašanje..A mi lahko poveš na katerem mestu točno so te slikali...

Ker če so te tam pri mostu je omejitev 60. Drugje pa ni nikjer hitrost omejena na 80 km. Z nobenim znakom - ker poznam cesto v detajle. Ti samo poglej točno kje si bil slikan pa se zapelji v obe smeri. Poglej kje se omejitev začne in kje konča...konča se tam, kjer je isti znak na drugi strani , samo narobe obrnjen.

Če si peljal drugje je omejitev 90 in nimajo kaj. Vzemi fotoaparat...poslika pa se pritoži.

Manjši problem lahko predstavlja kak znak za križišče in da ni omejitve. Samo koker vem te to samo opozarja in ni omejena hitrost, če ni še posebej z znakom. edino, če je kje po novem zakonu, tko, da če je tak znak je potem je ojitev 80...samo mislim , da ni..
Go with the flow.

Haby ::

Ker naj bi bila omejitev 60, si dobil samo kazen zaradi neupostevanja prometnega znaka (been there, done that).
LP Svinja se valja v blatu in je srečna, če bi vedela, da je svinja ne bi bila srečna.

perci ::

Me pa zanima, če lahko oni popravijo svojo napako, ko se pritožim? Če zna kdo povedat, prosim.

Načeloma ti kazni ne smejo zviševat - sam morš vedt, da je to Slovenija - tuki se kazni tala malim ribam, tavelkim se pa pohvale pisejo.

Pyr0Beast ::

Toleranca je +-3% ali pa 3Km/h
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Damjan Jagar ::

Ker naj bi bila omejitev 60, si dobil samo kazen zaradi neupostevanja prometnega znaka (been there, done that).


Haby ima prav. Nimaš kaj komplicirat. Dobil si kazen zaradi neupoštevanja znaka. Tukaj ne veljajo različne kazni za prekoračitev hitrosti do 10, 20, 30 in nad 30 km/h. Tudi sam sem to izvedel na primeru kjer sem v območju z omejitvijo hitrosti 70km/h pripeljal 104. O tem smo že na široko govorili. Sicer ti ne morem nalimati linka, ker se ne spomnim teme. Mogoče se bo kdo drug spomnil, drugače pa pobrskaj.

@racunalo: od kje tebi inforamcija o tako nizki toleranci? Link? Nedavno je bila še 10%.

P.S. Odgovor velja za primer, da so se res zmotili (in so se, ker sem se tudi sam dolgo vozil po tej cesti) Tako da se lahko v vsakem primeru pobuniš. Ista kazen v obeh primerih. Pri drugi (80) se lahko morda izmuzneš z toleranco. Vendar težko verjamem.
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Oni že samo odbijejo toleranco in ti napišejo minimalno kolko si peljal. To pomeni da si peljal ziher več kot so napisali. Zdaj pa je samo odvisno od kje so oni dobili omejitev 80 km/h.

OZZY ::

A to sliko, ko so te slikali si dobil v vpogled domov - to ti morejo poslat koker vem..pač dokaz kje si peljal tok kot si. Iz tega boš lahko videl ali si bil v območju 60 km. Pa tudi kot so rekli si verjetno dibil kazen za neupoštevanje znaka.
Go with the flow.

ThinMan ::

A to sliko, ko so te slikali si dobil v vpogled domov - to ti morejo poslat koker vem..


Žal tega več ne počnejo, in si lahko ogledaš sliko kar na postaji sami. Če pa hočeš sliko domu pa moraš kar nekaj $$ plačat - zdej kolkt je to nevem,...



LP,

FLADÉ

Hypno ::

flade, a da ne pošiljajo več domov slik?

moj svak jo je dobil prejšnji mesec, ko so ga dobili na radar v okolici Novega Mesta, ko smo šli iz Čateža.. Lepo v kuverti sliko avta s podatki radarja in položnica.

Mogoče so naredili izjemo, kdo bi vedel kaj ti policaji mislijo. :))
Great are mysteries of the mind ...

Soon ::

Za 2 km/h ti nebi napisali kazni
Toleranca je 5 km/h zaradi laserskih merilnikov.
Kolega jih je popravljal na policiji

Lp

boych ::

Koliko je meni znano po novih zakonih, ti mora kazen izreči na mestu, kjer si storil prekršek in tistega pošiljanja slik na dom ni več. Prav tako za narobe parking, ali ti ga z lisicami zaklenejo, ali pajek, ali pa da te na mestu skasira, listek za brisalcem pa lahko lepo v koš vržeš, tudi, če so ti fotografirali avto.
To sem jaz slišal od enga znanca, ki je policaj, tak da se malo pozanimaj!

lp

KTr1sk ::

Pred 3min me je zbudil poštar in izročil kazen, zarad prehitre vožnje izven naselja (namesto 90 sm pelal 102km/h), kazen 5000 če plačam v 8 dneh, zdaj sem se pa dobr zbudil, aja pa SLIKO sem dobil zraven, čas prekrška pa piše da je 15.07.05, danes smo pa 26.08.05 8-O
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

perci ::

Tole je AFAIK ze zastaralo. Ugovarjaj, da je zadeva zastarana, saj je relativni zastaralni rok 1 leto.

KTr1sk ::

Kje je to črno na belem napisano, da je to res?!?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

teomonk ::

Dobil si polovično? Mene so ustavili zaradi prehitre vožnje... 64km/h, nemsto 50.. S toleranco so mi znižali na 61km/h, kar še vedno znese 30k in kazensko piko,... Samo me zanima po kakem "ključu" nekateri dobijo polovične kazni, nekateri pa ne.. Prijateljico so ustavili, ker je peljala skozi rdečo in je plačala polovično v 8 dneh?

Calligula ::

V Nemčiji je zdejle cela frka, ker so ugotovili, da radarji lažejo in so 3 leta kasirali folku, ki ni bil kriv...

Skratka tam bo zdejle se zabavno... :D

Utk ::

teomonk, če je prekršek za kazensko piko ni nobene polovičke pri kazni. Ampak za rdečo bi najbrž tudi morala bit kakšna pika, nism siguren.

seamaster ::

@ DavidJ:
zakaj 80 in ne 60...zato ker policaji verjetno iščejo samo ekstremiste...radar je bil nastavljen na 80
zakaj samo 10000...verjetno tvoja sreča, očitno so ti upoštevali celih 20 tolerance... tako da ne se razburjat in čimprej plačaj, dokler še velja ta ugodnost

LPG

Matri[X] ::

Treba je vozit po predpisih, nima smisla krsit zakon po nepotrebnem. Krsiteljev je na nasih cestah mnogo prevec, policija pa premalo naredi, da bi polovila te neodgovorne divjake. Nasega sodnega sistema pa sploh nebi komentiral, saj zgleda da ovrze tozbo, ce se pritozis (ker imajo dost drugega dela), pa cetudi si v naselju peljal 100km/h. Le kako bi bilo, ce bi ta voznik v naselju povozil otroka (po moznosti edincka), za katerega sta se starsa zelo trudila, ker nekaterim ni ravno lahko "narediti otroka" zaradi zdravstvenih tezav. Ljudi s taksnimi zdravstvenimi tezavami je vse vec. Dve leti hodis od zdravnika do zdravnika, po preiskavah, sociologih in ko se rodi otrok, ga z vsem srcem veselo vzgajas, si srecen, ker si koncno uresnicil svoj temeljni zivljenski cilj (razmnozevanje) in potem nekega dne, sinka ni iz sole, nek pijanec ga je povozil :'( .

TRIROG ::

@ TOMAz ... steje se 8 dni od kar ti je bila vrocena odlocb o prekrsku al karkol ze pise na unmu listu ...

@perci minil je samo 1 mesec ne pa 1 leto ...

BigWhale ::

Po mojem pise osem dni od vrocitve kazni. Skoraj preprican sem.

Ce pa ne, pa lahko posljes nazaj z zavrnitvijo, da je zadeva pac narobe napisana in da naj ti napisejo tako kot treba, pa potem posljejo.

WarpedGone ::

Matrix:

Maš ti mal psihičnih težav? Edinec več vreden ob dvojčkov? Teško narejen otrok več vreden od nekoga po nesereči spacanega?
En kilometer čez omejitev in si že 'pijanec' in baraba in ...? Me prou zanima kako ti voziš....
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Matri[X] ::

WarpedOne: in po cem sklepas, da naj bi imel psihicne tezave? Ceprav se kruto slisi, ampak za starse je izguba edinega otroka hujsa od izgube enega izmed dvojckov.

Nejc Pintar ::

Matrix: ravno v tem je problem ker pol starši na take otroke merkajo kot da jih bodo ščitili celo življenje, taki otroci imajo potem psihološke težave
Lahko je biti prvi, če si edini!

BigWhale ::

Ce preberem post od Matrixa in post od Warped, potem se mi zdi, da ima slednji vec psihicnih tezav.

Kaj pise v zakonu? Kako hitro lahko peljes? A pise, omejitev v naseljih je 50. Ali pise, omejitev je 50 ampak ce boste vozili par kilometrov cez, ne bo noben nic rekel.

In potem bi vsi jamrali. Ja, to je samo tri kilometre vec, kot je dopustna meja, za prekoracitev... Za to je pa res butasto, da se placuje in zaracunava.

alum ::

BigWhale. Mocno si preprican v natancnost stevcev, kot kaze.

BigWhale ::

A si butast al kaj? Saj ti takoj odbijejo napako. Stevci pa v vecini primerov kazejo vec, kot peljes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

WarpedGone ::

BW, Matrix:

Predvidevam da še nista plačala nikol nobene kazni zaradi prometnega prekrška? Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha...

(Js je nism)
Zbogom in hvala za vse ribe

alum ::

A si ti butast al kaj!?

Stevec v Pegout 206 kaze manj kot elektronski stevci postavljeni po Mariboru. Zato ne pametuj.

WarpedGone ::

Če ti kaže manj pol se ti splača stvar pelat na servis.
Tolerance naj bi ble premaknjene tko da kvečjemu kaže več, nikakor pa ne manj.

Je pa povsem možno da tiste table pretiravajo in napihujejo brzino.
Zbogom in hvala za vse ribe

SasoS ::

Sure jaz skos gledam na števec da ne gre čez omejitev...amm...kaj je to zaropotalo? :D Ne, resno, načeloma si koncentriran na cesto rajt? In če voziš 52 namesto 50 boš zato ustavil 10m kasneje?

perci ::

@perci minil je samo 1 mesec ne pa 1 leto ...

Se opravičujem - zgodnja ura...:(

Vice ::

Stevec v Pegout 206 kaze manj kot elektronski stevci postavljeni po Mariboru. Zato ne pametuj.
Ti tisti števci, na veliko z rdečo, stalno kažejo točno 80kmh, ko pelješ mimo??:D

BigWhale ::

Warped,

Sem dobil ze kazen za prehitro voznjo. Ampak zaradi tega ne jokam. Jaz sem tak car, da ze nekaj zajebem to tudi priznam in stojim za svojimi dejanji. ;>

Tukaj pa jamrajo in sprasujejo kako se ognit kaznim. Od parkiranja, do prekoracive hitrosti.

A jebi ga, ce si tak car, da si upas nekaj, potem bodi se tak car, da stojis za tem.

Roadkill ::

Jaz vedno furam toliko prehitro, kot bi bil še pripravljen plačat.
Bodmo realni - večina omejitev je postavljenih tako, da se tam varno peljejo napol slepi upokojenci, panične najstnice in pijani maniaki. Če si priseben, pozoren in imaš reflekse boljše od mrtvega konja, potem lahko mrno pelješ kak kilometer na uro hitreje. Seveda ne v vseh razmerah in na vseh cestah. Koliko hitreje, to si pa določiš sam. Glede na zmožnosti odplačevanja morebitne kazni in pa glede na to, koliko zaupaš sreči, da tebe policaji ne bodo dobili.

Ker je tako moja vožnja odvisna od mojih financ, zadnje čase vozim skoraj pod predpisano hitrostjo. :)

Vse te prekoračitve hitrosti so seveda v rangu 10-20kmh več. Če že rabim adrenalin, se grem raje en krog po gmajni zapelat, kjer lahko le pleh nakriviš in kako drevo olupiš. Pa še adrenalin ti šopa na polno že pri 30km/h.

Glede kazni: Ko ti pošlejo kazen imaš 8 dni časa za polovični znesek (če ti tako piše). Smešno je to, da če rok zamudiš, preprosto počakaš, da ti pošlejo prvi opomin in imaš spet 8 dni časa, da odplačaš po polovični ceni. Vsaj tako je bilo pri edini moji dosedanji kazni - kazni za napačno parkiranje. :)
Ü

Tear_DR0P ::

Glede na zmožnosti odplačevanja morebitne kazni in pa glede na to, koliko zaupaš sreči, da tebe policaji ne bodo dobili.

zanimivo, jst pa vozim po svojih zmogljivostih, kjer se ne bojim toliko policajev, kot pa tega, da bi koga poškodoval - sem se sedaj tudi navadil voziti hitreje, vendar le na cestah, kjer si zaupam da lahko zmanjšam hitrost preden komu kaj naredim - policajev se pa že dolgo ne bojim več
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

K0K0 ::

To pa sam zato k te še niso ustavli >:D. Jest sm za 81/Kmh dobil 64k in 3 pike če bi pripeljal 80 bi baje dobil sam 30 tko da ko se gre za dnar znajo bit kar natančni.
Me prov zanim če bo policaj ki je 2 dni nazaj čez naselje mimo vrtca,zdravsvenega doma in veleprodajnega centra pridivjal z 140Kmh in se pri tem v križišču v katerem poka vsaj 1x na 14 dni tko da je pomoje točno vedel da je nevarno zapletel v prometno nesrečo z smrtinm izidom drugega udeleženca. Men ni jasn kako si to oni predstavljajo tle ns jeb*** za vsak km postavljajo radarske pasti na praktično neposeljenih območjih in se pri tem zgovarjajo na varnost potem pa sami čez center naselja divjajo z 140Kmh ;(( ok sej so mel lučke pa sireno sam pomoje avto ki z tako hitrostjo divja čez naselje ni nič manj nevaren kot brez lučk.

MTm2H37rqt7B ::

upam da se z vami nikoli ne srecam na cesti :\
"peljem toliko kolikor si lahko moja denarnica privosi"... kaj naj recem.. zelim ti cimprejsnje celno srecanje z kandelabrom;( + tudi tistim ki ne upostevajo predpisov (zgovarjanje je futile)

Weedy ::

Pač...ker usi tako pravte stoj za dejanji..ja sej itaq jest sem prletu na radar...bla je bedna scena rosil je dež tolk da niti brisavcev nisem pržgal je komej zacel padat...in pelem jest 53km/h in mene polcaj ustavi in mi da kazen za 13km/h preveč...ja lol ker je bla 30 m prej preden so kapsi ustavljal omejitev 40km/h v primeru dežja...ja od megle je tolk vlage lahko...mislm...kva...sam sej itaq nima veze jest sem se strinjal to je blo pred novim letom..po novem letu so pa te kazni vse zastarale..oz. manjši prekrški...čaka me pa se sodnik ker sem povzročil nesrečo..to je blo 8.2 2005 pa še zdej nism nč dobu ne od sodnika..ne od zavarovalnice...nisem bil s svojim avtom ampak od mati tko da ni bil zavarovan za mladega voznika in bom vrjetno dobil +20% škode za plačat...dnar je treba nekam dat:\


Aja zaletu sem se v Čeha tko da je bla mednarodna škoda...mogoče traja za to dlje časa...koll časa ponavad traja?
Meta je s štale padva

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Weedy ()

Roadkill ::

pux: Rekel sem, da peljem, kot mi denarnica dovoli, ampak ne vedno in povsod. Le če cesta to dovoljuje.
Torej recimo, če je cesta prazna, suha in široka, potem se ne obremenjujem preveč z omejitvijo ampak furam toliko, kot bi bil še pripravljen plačat. Drugače pa ne divjam, ker nimam toliko keša im pa zato, ker lahko peleš 60 ali pa 110km/h, pa boš vseeno vsakih 500m stal na semaforju.

Če je pa cesta čudna, ali pa ceste ne poznam, pa vozim počasi in uživam, ko mi domačini blendajo zadi.
Ü

Loki ::

zanimivo, jst pa vozim po svojih zmogljivostih, kjer se ne bojim toliko policajev, kot pa tega, da bi koga poškodoval - sem se sedaj tudi navadil voziti hitreje, vendar le na cestah, kjer si zaupam da lahko zmanjšam hitrost preden komu kaj naredim - policajev se pa že dolgo ne bojim več


+1 na zadnjega.
ce je cesta poznana in se mi da, do +20kmh, ce se mi pa ne da, pa vcasih tudi -20kmh, ceprav bolj redko.

Big_Al ::

Hitro pelat ni problem, vstavit pa!!

Loki ::

v takih primerih mi pomaga ena edinstvena zmoznost, ki se ji rece ZdravaPametTM.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policaj me je ujel z radarjem

Oddelek: Na cesti
384902 (3034) BlaY0
»

Morebitna kazen

Oddelek: Loža
437962 (6499) St235
»

Kazen prehitra vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6132487 (31260) jrtjtejtt
»

Prehitra vožnja - izogib kazni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124706 (21898) jype
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838789 (7192) Popeye

Več podobnih tem