» »

Kakšno hujskanje!

Kakšno hujskanje!

«
1
2 3

Makaron_hater ::

Danes, ko sem se proklopil na Slo-tech, sem zacuden, razocaran in jezen ugledal tale baner: http://izmenjava.slo-tech.com/slike/bsod.gif.
Ce mene vprasate ni tole nic drugega kot navadno pedersko zahrbtno hujskanje tupih uporabnikov, naj presaltajo na Linux. Podobne reklame v prid Windows pa se nisem ugledal in je tudi verjetno ne bom.
Mislim da je z leti postal Slo-tech zelo pristranski glede operacijskih sistemov. Vsi posiljujete z argumenti za Linux/proti Windows in to tako, da je marsikomu slabo.
Pa kaj ce so trenutno WindowsXP zelo ranljivi (predvsem zaradi vas, ki jih sovrazite)!
Pobrali se bodo in na mah pospravili s tem kurcevim Linux-om!

Linux je itak ena navadna modna muha, kot je bil recimo Jo-Jo.
  • zaklenil: perci ()

Fuzz ::

Ko bo MS plačal za oglas, boš pa tudi reklamo za Windows videl.

RacaClone ::

Ja pa ti si bogi. Ti si ena navadna muha, k jo bodo vsak čas pohodli. Če je Win XP zanič, pa če je Linux najboljši OS trenutno na tretjem planetu od Sonca ti pa jest ne morem čist neč pomagat. 8-)

Brilko ::

Stavim na obsežno debato. Fant ima celo prav. Po drugi strani pa naj se promovira, kaj potem. Aja, oj kak fajni je bil jo-jo (imel sem dva, oba razbil).

jype ::

Kaksno pro-windows reklamo bi pa lahko videl?

Isto kot je zgornji banner, samo da bi potem napisalo "Pogresate podobna sporocila, ker uporabljate stabilnejsi sistem? Kupite Windows!"

Mogoce pa "<ta in ta firma, ki ji je raziskavo placal microsoft> ugotavlja, da je TCO za windows veliko nizji kot za linux!"

Ali pa ti je bolj vsec lepa, klena reklama od Microsofta "Ne kupujte racunalnika brez prednalozenega operacijskega sistema?", ki jasno domneva, da je edini operacijski sistem Windows in da ga povprecni uporabnik ukrade?

Marketing je pac zahrbtno hujskanje in ceprav se meni tak banner tudi zdi butast, sem videl neprimerno butastejse bannerje, ki so oglasevali komercialno programsko opremo, za katero naj bi jaz, povrh tega da ne deluje dobro, se placal.

Daedalus ::

Go shoot yourself in the knee:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OwcA ::

Saj je Microsoft še sam na podobn način promoviral Okna 2000. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

RacaClone ::

V zadnjem času je moč na trgu videt tut take PC-je s prednameščenim Linuxom. :D

BigWhale ::

> Go shoot yourself in the knee

The problem with Windows is that you can't shoot yourself in the foot. You get all new and shiny gun, countless bullets, all those features, auto aim, foot locator, auto reload, rapid fire.

But the bullets are not made for the gun and if you, by any chance, manage to load the bullets in your gun, it will simply blow up in your face when you press fire.

-- Shooting Yourself in the foot, Windows version by BigW

iro ::

Winsi so cist vredu sam, kaj ko ste ocitno nazadnje uporabljali win 95 al pa 98, da mate tolk proti winsom,

borchi ::

človek je DEJANSKO odpr thread, ker banner bežno ošvigne njegov OS???
l'jga

Primoz ::

Pa to sploh vsebina ni ... ampak je jasno označen marketing ... blah.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

tx-z ::

Jst osebno zdj ne bi nikakor mogu menjat iz winsov na linux kr linux za workstation SUUX :)) vsaj men, za server je pa to druga zadevšna v keri pa winsov nkol več ne dam kot server 8-)
tx-z

Keyser Soze ::

Mah sam ste res patetični s temi reklamami. PA glede na to, da je Linux frei mi ni jasno kako si potem plačuje reklame? Mal zgrešena logika tole.

Problem je le v tem, da večina uporabnikov rajši izdeluje viruse ko najde napako, kot pa da bi jo pomagala odpraviti. Zato niso varni. Pa verjetno so ti pisalci virusov zvesti linuksaši, ki črtijo winse in zato pljuvajo v tisto smer, da bi sebi naredilo malo boljšo propagando, kako varni so.

Drugače pa čez stabilnost XPjev ni kaj dosti za stokat. Vsaj jaz nimam nekih problemov z njo.

Tako, da če bi bil Slo-tech malo manj otročji in bi bil malo bolj korekten do uporabnikov, ne bi dajal takšnih reklam. IMO. Je pa najverjetnej to odveč pričakovat. Pa bolj kakšne dodatne antireklame.

Če bi bili Linuksaši tako strpni kot so Okničarji bi bilo mnogo lepše, pa marsikatera težava bi se odpravila. Ampak spet preveč zahtevam. Če se je pa tako fajn obmetavat tkole ne. Spominja na vrtec, kajneda?
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

SodVina ::

Ko se ljudje zdolgocasijo in nimajo vec kaj za debatirat, se vedno da usekat se eno debato Linux vs Windows. :\

Brilko ::

> Spominja na vrtec, kajneda?

Ne, na debato Linux vs Winsi >:D . Ampak najbolj všeč mi je pa stavek glede modne muhe Linuxa :D .

jype ::

g. Soze, katera tezava pa bi se odpravila, ce bi bili mi, Linuxasi, prijaznejsi?

Kako si pa lahko bolj prijazen kot da vse svoje ideje implementiras in dovolis, da lahko vsak, ki jih je pripravljen naprej deliti, dela z njimi kar hoce?

Poleg tega dvomim, da je vecina avtorjev virusov Linux zealotov. Kaksen se ziher najde, ampak jaz sem sposoben napisat virus, pa se nisem nobenega spustil s svojega racunalnika.

Pa rad imam Linux, pa nic se ne pritozujem cez stabilnost in uporabnost Windowsov, ker se ze sami uporabniki Windowsov dovolj.

Meni Windowsi cisto OK delajo tisto, za kar jih uporabljam, pogosto pa svetujem ljudem, naj poskusijo Linux, ce pocnejo z Windowsi nekaj, kar bi lahko poceli tudi v Linuxu, ampak z manj mukami. Odlocitev pa vedno ostane njihova.

Banner je pa banner, ne vem kaj se tok pizdite okol tega, mar bi se pizdil cez BSA banner ki je vse, ki ne kupijo operacijskega sistema, oznaceval s kriminalci.

In kje pise, da si reklame na slo-techu slo-tech ne more zastonj postaviti? Saj to ni reklama za Ljubljanske Mlekarne, ampak za pet project slo-techa, ki je ocitno dovolj uspesen, da ga je namestilo ze precej uporabnikov. Ne vem zakaj si ne bi privoscili se enega bannerja, ceprav bi lahko bil boljsi.

Keyser Soze ::

Ja no Brilko. Sej to je to.:\

Vrtec. Se ti obujajo spomini?>:D
OM, F, G!

perci ::

Tkole je - benerji niso vsebina Slo-Techa. Niso sploh predmet razprave. Benerji so gor taki kot so, o njih pa uporabniki žal nimate moznosti odločanja. Ne poznam strani, kjer bi uporabniki sami izbirali katere benerje bodo gledali.

Se vidi, da imate na ST-ju uporabniki veliko pravic, drugace se taki pozivi sploh ne bi pojavljali na forumu.

Politično naravnanih benerjev na ST-ju ne boste vidli, to je pa tudi vse, kar vam lahko obljubimo.

kopernik ::


Pa verjetno so ti pisalci virusov zvesti linuksaši, ki črtijo winse in zato pljuvajo v tisto smer, da bi sebi naredilo malo boljšo propagando, kako varni so.


Ne vem. Prej bi rekel, da so pisci virusov za določen OS tisti, ki ta OS najbolj uporabljajo in ga poznajo "inside-out". V tem primeru torej windows programerji.

Trubadur ::

|O
Berite Thomasa!

Keyser Soze ::

Se ne bi strinjal glede tega kopernik... Škoda da ni kje kakšne statistike o teh piscih. Njihove omiljene OSe.

Perci. Da imamo pravice je edino pravilno. Če jih ne bi imeli, bi vas bilo tukaj približno 10-20. Pa bi se pogovarjali o okopavanju grede. Npr.

Kdo pa sploh določa vsebino banerjev. Tistih s Slo-techovim logotom poleg?
OM, F, G!

jype ::

Marketing.

Keyser Soze ::

Zdej si pa povedal...

Korenje.
OM, F, G!

Trubadur ::

Pa kaj se drkate zarad enih neumnih bannerjev:\
Berite Thomasa!

jype ::

Ker so neumni. EDIT: Seveda govorim o bannerjih.

Enim gre pac na jetra banner, ker jim pravi, kar bannerji ponavadi pravijo: tisto kar imas je zaendrek, kupi tole.

Ta banner pa pravi malo drugace: tisto kar imas je zaendrek, tole pa od nas lahko dobis zastonj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Brilko ::

>Ta banner pa pravi malo drugace: tisto kar imas je zaendrek, tole pa od nas lahko dobis zastonj.
Se je že začelo. :D Zakaj si mogu to naglas povedat, ker s tem si verjetno izval dost ludi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

mescaline9 ::

Morm rečt, da je tud mene mal zmotu ta banner. Famozni BSOD je več al manj preteklost winsow, vsaj NT serije, face it. Nč kej druzga kot slabo zastavljena reklama, na nivoju SLS predvolilnih reklam, tipa "stopite iz svojega levega kota".

Keyser Soze ::

Pa so rekli da ne bodo politični. Ma ja, ko da bi še vsi živeli v času Win 98. Xpjev pa še niso videli.>:D

jype je pa neumen kot izgleda.

Al se bo opravičil za to izjavo. Ne vem zakaj imamo vso to policijo, če ne opravlja svojega dela?

Pa tud prvi post ni bil ravno na nivoju. Pa niso nič ukrepali. So poletni, al kaj?

P.S.: Mislim, da bi lahko kar zaklepali. PReden začnemo s čim hujšim.>:D
OM, F, G!

Vikking ::

Kar se tiče bannerja: Slo tech naj bi deloval po nekem principu enakosti za vse!!! če moderatorju tako vestno in vehamentno brišejo določene poste, opozarjajo kr naprej na pravila, zakone, opozarjajo na brisanje tem.. Se pravi dotilčne osebe ki opravljajo z slo-techom bi morale dajati vtis nevtralnosti, oz enakosti za vse!!! Se pravi banner je očitno narjen z namenom provokacije in kot tak ga ne bi smeli dajati gor....

Moderatorji če tako vehamentno opozarjate na pravila in brište določene stvari, še pa zbrišite tisti banner!!!

Gandalfar je omenil: Politično naravnanih benerjev na ST-ju ne boste vidli, to je pa tudi vse, kar vam lahko obljubimo.

Ne ti mene zajebavat da nimate politično naravnanih bannerjev, sej nisem po župi priplaval!!! Modra barva bannerja je barva katere politične stranke že????

mescaline9 ::

Vikking: Ma dej:) LOL Upam, da si se hecu z zadnjim stavkom:))))

RacaClone ::

Joj eni mate preveč časa!!! :|

SLO-TECH PAČ DELA REKLAMO ZASE, ZA SVOJO LINUX DISTRIBUCIJO. PA ŠE VI NA SVOJI LASTNI SPLETNI STRANI DELITE REKLAMO ZA VAŠ KROMPER K STE GA NA DOMAČEM VRTU PRDELAL. KDO VAM BRANI?

Pa še o zadevi "Windows : Linux". Pač tko kot obstaja več različnih avtomobilov (Yugo, Katrca, Pižo, Bolha, Stoenka,...) obstaja pač več OS-ov. Dva od njih sta tut Windows in Linux. Ker pa smo pač svobodna demokratična dežela ma vsak pravico, da si izbere kaj mu leži pa kaj bo uporablu in kaj bi vi zdej radi??? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Vikking ::

eni smo od cajta do cajta paranoični... sicer pa ne razumem!!! Linux je zastonj, pa ga morejo še vedno na veliko oglaševati ter prepričevati ljudi, da ga sploh pogledajo!!!

Le zakaj bi oglaševal Os ki ti ponuja vse zastonj? Ja zato da te oberejo kasneje, ko boš poterboval konzultacije in servisiranje!!!

Trenutno sem paranoičen, sej me bo spustlo malo kasneje!!!!

mihec87 ::

Pa djte no tale blue screen mi je prav poznan ker sn ze tut gdaj obsedu pred njim.Sam pac win xp ma tko narjen da ne mece ven bsoda ampak restarta comp ka pa zdj bote rekli?

Trubadur ::


Ne ti mene zajebavat da nimate politično naravnanih bannerjev, sej nisem po župi priplaval!!! Modra barva bannerja je barva katere politične stranke že????


BWAHAHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHAHAHAHA
bwahahah
Berite Thomasa!

RacaClone ::

Sama reklma te nše ne more prsilt da zamenaš OS. Veš kaj bi blo pol, če bi na veliko delal reklame za samomore pa sabotaže. :D

Če ti Windowsi delajo, si z njimi zadovoljen ali pa tut ne jih obdrž. :D

Keyser Soze ::

Mihec, izgleda da moraš izpilit znanje na tem področju, pa se ti ne bodo več reštartal.>:D Dokler pa ne znaš, je pa tako kot praviš.:D
OM, F, G!

perci ::

Zdej se pa vsi skupej mal pomirte, druga bo treba zaklent temo.

Ne gre kle za nevtralnost - ce bo MS od nas kupil oglase mu jih bomo dali gor ne glede na to kaki bodo. Tko, da ne bit prevec pametni.

Tole ne bo se en linux/windows flamewar. Ce se kdo s tem ne more sprijaznit, je pa to njegov problem.

Keyser Soze ::

Ja pa bo ratal. Še vedno je bilo isto.

:\
OM, F, G!

RacaClone ::

Če bo kdo začel spet linux/windows flamewar bo letu s Slo-techa v 0.1 sekunde!!!

jype ::

JamesBond ::

Pa kaj je z vami?

Sploh ne morem verjet, pa kaj je tu čudnega, če na slo tech strani oglašujejo slo tech linux, ki je ZASTONJ za dolpotegnit, ni ga treba niti namestiti na disk. Kar se tiče benerja, pa je čist kul, saj sporoča, da se lahko z uporabo linuxa posloviš od nadležnega modrega okna (ki se na vsake kvatre pojavi veliko uporabnikom in zna biti zelo nadležno). Logično je, da če boš delal reklamo za alternativni OS, boš pač izpostavil njegove prednosti pred Winsi in stabilnost je ena največjih.
Je res, da znajo biti uporabniki linuxa precej vsiljivi in z otroško trmo vsiljujejo linux vsakemu, tudi takemu uporabniku, ki si z njim dejansko nima kaj začeti, vendar na tak način sigurno prepričajo nekaj ljudi, da vsaj poizkusijo še kaki drugi OS. A ni žalostno, da 90% folka še sploh ni "klikala" po drugem sistemu kot po winsih (no razen tipkala po DOSu)? Morda pa je za koga od tistih, ki potem ob stalnem pranju možganov s strani fanatičnih linuxašev tega vseeno preizkusijo, linux mana z neba? Ker dejansko lahko je...

RacaClone ::

Mogl bi začet že v osnovnih šolah pa gimnazijah, k otroke učijo Windowse uporablat pa IE pa MsOffice in pol avtomatsko ljudje ne vejo da obstaja še kej druzga kuker to. Ena moja sošolka iz gimnazije je bla full začudena, k sm ji enkrat k me je neki sprašvala reku da mam Mozillo in ne IE-ja k sploh ni vedla da poleg IE-ja obstaja še kej druzga. Pa ne ve tut da pole Worda, ki ga ona uporabla obstaja še kej druzga :D

RacaClone ::

Vidte, tkole se dela reklama za Microsoft!!! Pač otrokom bi blo treba vsaj pokazat še kej druzga, da nebi živeli v veri o "Edinem operacijskem sistemu Windows" :D

mihec87 ::

Keyser Soze@Mihec, izgleda da moraš izpilit znanje na tem področju, pa se ti ne bodo več reštartal. Dokler pa ne znaš, je pa tako kot praviš

Men se to en dogaja vec jest sn sam povedu ko je en zgori napisu da zdj se kao ne dogaja vec da so bluescreeni.

Primoz ::

oglasi so pač oglasi ... kdor se še ni oglasov nauču jemat z rezervo (marketing junk) ... brez komentarja

pa zanimivo je, da se ni nihče spotaknil v I love Slo-Tech ... al pa kaksen podoben junk oglas (ki začuda deluje ... zamislite se nad sabo). Pač nekateri ljudje s preveč kompleksi ... če ti reklame na S-T niso všeč ... si jih zablokiraj (navodila na forumu ... uporabi iskanje), če ne znaš ... smo te za 2k / leto pripravljenih odrešit peklenskih muk.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Gandalfar ::

Vikking: prosim, da mi ne podtikas besed, ki jih nisem izrekel

iro ::

Saj zakaj nebi predstavli slo-tech linux tudi na kaksni soli, ker ljudje ne poznajo linux distribucij.

Marjan ::

Ja, je kar dejstvo, da ST nekoliko propagira Linux, predvsem v novicah...

Hm, zanimiva poteza, nimam nič proti.

Se pa mi pa neka druga vprašanja porajajo... ampak moram bit tiho.

ahac ::

A mislite, da MSN ne oglašuje M$ produktov?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google agresivneje proti Microsoftu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
698640 (6525) Tody
»

Mandrakelinux 10.0 za AMD64 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
615862 (5862) Poldi112
»

Linuxova Ahilova tetiva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
716295 (6295) undefined
»

Nova razpoka v jedru Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
565438 (5438) Vlady
»

kmetijstvo na obzorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
534179 (3298) darh

Več podobnih tem