» »

Nova razpoka v jedru Linux

1
2
»

Vlady ::

Tole temo oz. komentarje raje izbrišite.... da se ne bojo začeli še poslanci kregat med sabo, kaj je bolš na prenosniku Winsi al Linux? >:D :D

BigWhale ::

Bi se vsaj enkrat kaj khm, 'pametnega' kregal.. ;>

gazda ::

Mislim, a bi lahko in slo-tech in uporabniki nehali z Linux-Windows vojnami.
Clanki so pristranski, zacnejo se prepiri, bla bla bla... vedno isto. Najprej nej se popravijo pisci novic potem pa uporabniki.
Poleg tega winsi imajo buge, linux ima buge (oboji imajo zelo low level buge pri katerih zelo enostavno dobis root exploit). In oba sistema sta varna. NEvarni pa so butasti uporabniki. Kdor ima energijo naj pogoogla malce statistiko vdorov:
- na serverski strani je precej vec vdorov v linux sisteme, ker so neuki administratorji in ne znajo popachat masine (ja, lahko karkoli recete, je tezje kot pri windowsih)
- na desktop masinah je vec vdorov v windows sistem (zopet problem neukih uporabnikov ki se niso slisali za antivirusne programe)

In namesto da avtorji raznih clankov propagirajo linux kot resitev za vse tegobe (vsi vemo da gre 99% lajanja v nic, ker uporabniki enostavno niso pripravljeni zamenjati okolja) naj raje izobrazijo uporabnike da si namescajo antivirusne programe, firewall, redno updateajo masino in imajo normalno politiko glede uporabnikov/passwordov in bodo stvari veliko lepse. Vsi zmagajo, ne glede na OS. Ker problem se vedno ni v updateih, ki prihajajo ven prepozno (se strinjam da za strezniske sisteme je to obup) problem je v uporabnikih, ki se 1 let starih updateov nimajo namescenih.

Sicer pa se strinjam... hitro preselimo uporabnike ki ne znajo poskbeti nic za svojo masino na linux. Tako ko pride tam se kdaj kernel exploit vemo, da ga nihce ne bo znal popachat in raja bo vdirala v linux masine. It will never end.

Moj scepec pametovanja is over....

Gandalfar ::

Se enkrat preverite kdo sili uporabnike uporabljat linux. Linux predstavljamo kot alternativo in novosti na tem podrocju .. ne silimo uporabnikov v uporabo le tega. Odkrito propagiramo samo uporabo Gecko brskalnikov, ki so izredno varnejsi za nespretne uporabnike. Ce bi ljudje uporabljali vec Mozille bi imeli tudi manj tezav na forumu s spywarom in ostalo podobno navlako.

MrStein ::

gazda: "In oba sistema sta varna."

Ma niti slučajno nista. Če bi bila, ne bi imeli izpad interneta vsakih nekaj tednov/mesecev.

...zaradi virusov ipd.

gazda ::

In niti en se ni zgodil zaradi zascitenih in updateanih masin. A ni zanimivo kako nihce od oseb, ki jih poznam, da imajo osnove racunalniskega znanja in znajo vprasat za pomoc pri zasciti ni imel virusa ali podobnih tezav... varnost je relativna. Sistemi so varni ce si takega naredis (nikoli pa nisem zanikal, da imajo vsi sistemi varnostne napake... hudica pri taki kolicini kode jih je nemogoce zajezit).

MrStein ::

Kaj zdaj ? Sta varna ali nista ? ;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova različica jedra 2.6

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
242324 (2324) Nox
»

Nove razpoke v Linuxu

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
232229 (2229) CaqKa
»

Izšel Linux 2.6.4

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
122372 (2372) Brane2
»

Izšlo jedro Linux 2.6.0!

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
162567 (2567) Road Runner
»

Novo uradno linux jedro

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62078 (2078) Uporabnik

Več podobnih tem