» »

Linuxova Ahilova tetiva?

1
2
»

Kostko ::

A vam ne tupim skoz, da je Linux eno debilno sranje.

Was that "bee, bee?". Še en dokaz kako nadpovprečno inteligentni so nekateri Windows uporabniki. ;)
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

hruske ::

ah ku*** pa se ta linux. spet mi ena mrezna ne dela, k je neki drajver pokvarjen.

noraguta ::

dovgocasno ratuje win vs. linux. mogoče bi bila naslednja novička lahko amd vs intel, da si malo popestrimo jedilnik?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

mile ::

ahh, sama mularija.... Moj oči je pa močnejši od tvojga :)

hruske ::

ej, tale linux je pa kul. sploh ne vem kdaj sm popravu zadevo :>

Jeebs ::

Men grejo taka kreganja že počasi na živce. Kaj ni logično, da če bi naredu za Linux za točno določeno kartico svoje voznike, da bi delala stvar enako dobro kot pod Windozami. Ne vem, mogoče sadim rožice, ampak men se zdi to čist logično. Blame it on your sound cart manufacturer!;( Da naredim primerjavo recimo S-T Linux pa Win 98 (ok, ok, te so res že mal stari, ampak vseeno!). Ko dam noter CD od S-T Linuxa lepo šiba zvok in grafika kot je treba, ko pa sem včeri na en disk od frenda gor metal Win98... Brez da bi driverje nalagal sploh ni šlo nad tistih glupih 640xnevemkolikože in 16 barv, zvočniki pa so bili prav tako nemi. Pa je moj comp bolj iz obdobja Win98 (PIII 450Mhz). So much about windoze...;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Tigorsami ::

Izkušenj z zvokom v Linuxu nimam, ker ga uporabljam samo na strežnikih.

Sims ::

ko sem prvič naložo distro je zvok delal, ko sem drugič ni delal in sem rekompailal, nato je delal ...

upirna ::

kolk se enim da. |O Dejstvo je, da imajo eni in drugi svoje prednosti in slabosti. Vendar večino prednosti winowsov je samo zaradi monopolnega položaja na trgu. Sam me pru zanima kakšno bo stanje ćez 10 let...

undefined ::

> Sam me pru zanima kakšno bo stanje ćez 10 let...

To isto vprašanje so se nekateri že spraševali pred desetimi leti. ;)

Tigorsami ::

"The Internet? We are not interested in it"
Bill Gates

undefined ::

"Software ist wie Sex, es ist besser wenn es frei ist" - Linus Torvalds

Se vidi, da Torvalds ni nič drugega kot über nerd. ;)

Tux_Lunix ::

emm... še tole... link. Najbolj me je presenetil skrinšot No. 8 (Ze Vapier ;)), ko tipson igra en špil in posluša netradio zraven... :\ hmmmm... how could that be???

MrStein ::

Ja, linux omogoča multitasking. Že 10let. Kaj je v tem zanimivega ? ;)

undefined ::

> ko tipson igra en špil in posluša netradio zraven... hmmmm... how could that be???

To smo počeli že v Win98, čeprav je bilo možno že v 95. :)

MrStein ::

Ice, ja, jaz sem tudi zraven Delphija mp3je poslušal. Potem pa sem dobil nenavadno idejo, da bi glasbo rad slišal brez prekinitev in prasketanja, pa sem w98 lepo zbrisal in en pravi OS gor dal ( ne linux, da ne boš brezveze spet flejmal ... )

Cuoresportivo ::

Sicer linuxa nimam (še) pri sebi gor, da bi zdaj tu sodil kaj je dobro in kaj oz kaj je bolje in kaj slabše. To vidim ,da tu kar eni obvladajo. Navdušen oz mika me ravno toliko ta Linux, da bom iz radovednosti probal, v konkretnem smislu kako deluje , ker eni tu oz prepričan sem da vsaj 50 % govori nekaj, kar sploh niso do neke mere konkretno preizkusli. To velja tako za Linux userje , ko udrihajo po Winsih in za windows userje ko udrihate po Linuxu. Če eni sodite glede na to kak igrice igrajo na nekem sistemu, potem je tak jasno, da nimate pojma, vsaj v takem smislu, da bi debata Linux vs Win tekla na profi ravni. Potem si raje kupite Playstation , če se vam ne ljubi driverjev nalagat. Kolk so Winsi slabi so tudi dobri , kak velja za Linux bom govoril ko bom sam izkusil prednosti in slabosti le tega sistema. Lahko se samo vprašamo kak bi se stvar obrnila če ne bi bilo Winsov , na bolje ali na slabše, saj je mogoče ravno konkurenčen boj, če temu lahko tako rečem, privedel do zadeve do takih mer, kot jih izkušamo danes, čeprav si verjetno noben ni mislim da bo folk tako otročje reagiral na to, kot lahko lahko vidimo to tu kaj v tej temi oz komentiranju na novice. Jaz en vem ali je to samo pri nas tak al kak...l

Ne samo čivkat, naredite tudi kaj, pa čeprav je to raziskovanje novega OS-a. lep pozdrav.
lep pozdrav(best regards)

undefined ::

> Če eni sodite glede na to kak igrice igrajo na nekem sistemu, potem je tak jasno, da nimate pojma, vsaj v takem smislu, da bi debata Linux vs Win tekla na profi ravni.

Khm. Profi? A zato potem pridejo Linuxaši na dan s peticijami podprtosti iger v Linuxu, ker je to profi razred?

> Potem si raje kupite Playstation , če se vam ne ljubi driverjev nalagat.

To je bil pa močan kvas. Morda pečeš kruh?

Od kdaj pa v Windowsih ni bilo potrebno gonilnikov nalagat? Kot vem, je še vedno treba potegniti nove gonilnike za grafično in zvočno, ter najnovejši DirectX API, če resno želiš kaj igrat.

Problem pa je le v splošni podprtosti in o tem je bilo v glavnem govora, kar nekateri funkcionalno nepismeni očitno niste zasledili.

> Lahko se samo vprašamo kak bi se stvar obrnila če ne bi bilo Winsov , na bolje ali na slabše

Vsakemu razgledancu je jasno, da na slabše. Sloneli bi na Macih, ki verjetno ob nični konkurenci še danes ne bi presedlal na Unix bazo in bi še vedno klikali z miško z enim gumbom in klepetali po "IRCu" z enim samim oknom in eno samo input vrstico. ;)

Potem pa priznam, da bi bila Linux res boljša svobodna izbira. Ampak danes, ko imamo praktično v Windowsih vse in še več (kar se tiče simplicitete), res ne vidim potrebe po tem posegu.

> čeprav si verjetno noben ni mislim da bo folk tako otročje reagiral na to, kot lahko lahko vidimo to tu kaj v tej temi oz komentiranju na novice. Jaz en vem ali je to samo pri nas tak al kak...l

> Ne samo čivkat, naredite tudi kaj, pa čeprav je to raziskovanje novega OS-a. lep pozdrav.

No, lepo si se opisal. Ne bodi tako otročji z naivnimi predsodki, ki slonijo na tvojih lastnih neizkušnjah kot si že priznal in naredi kaj ter razišči novi OS kot smo ga nekateri že zdavno. :))

Cuoresportivo ::

@Ice:

>Od kdaj pa v Windowsih ni bilo potrebno gonilnikov nalagat? Kot vem, je še vedno treba potegniti nove gonilnike za grafično in zvočno, ter najnovejši DirectX API, če resno želiš kaj igrat.


Ti se malo nauči brat prvo, preden karkoli napišeš. Opisoval sem oba tabora in folk , ki nuca tako linux kot winse. In tisto z driverji velja za winse in linux.

Mislim, nekaj povzemaš moje beseda, pol se pa strinjaš z njimi. Pa ne brat samo začetek stavka, pol pa komentirat, torej čivkat. Pa če že drugi udrihajo, raje bodi bolj pameten in ne udrihaj nazaj ampak glej na zadevo tak kot treba, torej da si realen glede na izkušnje ne pa da pi*diš nekaj brezveze .
lep pozdrav(best regards)

undefined ::

Cuoresportivo, daj sam to, kar si meni napisal, preberi ene 20x. Ker sam točno to fališ, kar si napisal meni. Tvoja projekcija lastnih napak name (in druge) je tako močna, da rabim sončna očala. 8-)

Cuoresportivo ::

Jaz sem podal mnenje, ti pa očitno res rabiš očala, ki pa niso sončna. Sicer pa...to je tvoj problem. Jaz sem napisal svoje mnenje, s katerim ni čist nič narobe, če si pa ti narobe razlagaš, ker očitno vidiš očitanje nekih napak, a sam si očital drugim kak ne znajo to in ono, zdaj pa nekaj tu name vališ krivdo. Jaz dejstva katera navajam , tudi stojim za njimi. In nekaterim se pač ne da malo razmišljat in kar govorijo nekaj, kak ne dela, kak je nekaj bolje, to in ono, skratka bla bla. Jaz o stvareh, ki jih nisem izkusil , ne bom govoril. Na podlagi tvojih komentarjev, ala NE DELA, JE BOLJE, pa ne bom sodil nekega izdelka, ker te sploh ne poznam, ne vem na kaki stopnji si, glede kake komentarje pišeš, pa ne bom sodil. Ker ,če bi, bi te dal na stopnjo neke tajnice ko je prvič vidla računalnik in v roko prijela miško in začela razpravljat kak je to in to in ono boljše od nečesa. Zdaj pa je to moj zadnji koment tu, ker ne mislim več debatirat , vsaj na taki ravni ne.
lep pozdrav(best regards)

undefined ::

Cuoresportivo, ti si tisti, ki Linuxa še ni preizkusil. Ostali v dotični debati smo ga že. In še vedno si ti tisti, ki nam narekuje kako bi morali mi podajati mnenja, čeprav si ti tisti brez izkušenj. Daj se malo beri. ;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja Ubuntu Studio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
779380 (6381) Matevžk
»

Iz WIN XP na LINUX

Oddelek: Operacijski sistemi
131426 (1162) linuxdady
»

Linuxova Ahilova tetiva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
716253 (6253) undefined
»

knoppix

Oddelek: Operacijski sistemi
322201 (1567) kockish
»

Windows ali Linux? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554625 (3863) moj_nick

Več podobnih tem