» »

kmetijstvo na obzorju

kmetijstvo na obzorju

«
1
2

HardFu ::

Vi ste kmetje

Vse kar od vas poslušamo je: microsoft suxx, linux roxx, kar je lepo razvidno iz zadnjih stavkov novivce. Malo se umirite lepo vas prosim, odprtokodne rešitve? BWAHAHHAA
Kje pa živite? Microsoft je meni osebno zakon, saj ima najboljše programe na veliko različnih področjih, ne pa odprta koda kjer se moraš zajebavat cel dan, da sploh kaj dela.

Dobro, recimo da mi ne verjamete, poglejmo na konkretnem primeru:
Recimo da sestavljate avto, ki naj bi bil super dober...Kdo ga bo boljše sestavil, trop nadobudnih posameznikov, ki se za hobi ukvarjajo z avtomobili ali firma, ki ima zelo dobro plačane in zelo dobro šolane strokovnjake, ki stremijo k popolnosti? Mislim da je odgovor vsem dobro znan, kdor pa se s tem ne strinja pa naj si neha lagati, ker samo peščici ljubiteljev res uspe prodreti v industrijo in s tem zaslužiti kak dinarček.

Aja mogoče vam to ne pomeni veliko, ampak kakih 20 znancev je že nehalo obiskovati
slo-tech.com, zaradi vašega M$sux,*nixrox odnosa.

Vi bi kot info-stran morali biti nepristranski!
http://codeable.io

Brane2 ::

1. Tistih tvojih 20 kolegov se utopi v statističnem šumu obiska te strani.

2. Vsi imamo pravico do svojega mnenja, tudi Linux/Unix folk, kot Win userji, pri cemer jih je vecina tu kar oboje...

3. Ce ti ni vsec pogled drugih, pac povej kaj o tem. Kar se kmetisjtva tice, mogoce bi raje svoje poglede zmetal na kako drugo njivo, recimo Operacijski Sistemi in ne ravno sem ? :\

4. Kaj je tako narobe z Linuxom ? Lahko ti ni vsec barva, design ali komfor tega avta a ne govorit da ni varen ali vozen, ce ga ti ne znas vozit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kopernik ::

Zanimivo, podobne pritožbe lahko pogosto vidim v komentarjih na slashdot.org. Ampak, na žalost prizadetih ne zaležejo >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Gandalfar ::

hardPhuck: trudimo se pisati objektivne novice, ki odrazajo trenutne trende v racunalniskem svetu. Zavedamo se dejstva, da je strojni del trenutno podhranjen kar se tice novic, zato ze iscemo ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati se novice iz tega podrocja.

Kar se tice novic programske opreme je dejstvo, da se najvec dogaja na podrocju odprte kode. Novice iz drugih podrocjih programske opreme so vendar v manjsem obsegu zaradi narave njihovega razvoja. Tu mi ne moremo nic.

Verjamem pa, da zelijo biti nasi uporabniki osvesceni o varnostnih luknjah katerim se lahko izognejo in za katere ne bodo dobili popravka na Windows updates. V tem primeru se cutimo dolzni obvestiti uporabnike o akcijah, ki jih lahko storijo, da ne bodo ogrozeni in da uporaba odprto-kodnih brskalnikov je tudi ena od resitev.

Sicer pa nikjer ne pisemo, da "microsoft suxx, linux roxx" ampak samo izpostavljamo in predstavljamo dejstva, kakor jih celemu svetu predstavljajo vecje tiskovne agencije.

V primeru konstruktivnih predlogov kako izboljsati ta del novic pa bomo z veseljem prisluhnili.

LoneWolf ::

HardPhuck je sicer stvar odprl precej nerodno, ampak mislim, da ga je zbodlo isto, kar moti tudi mene zadnje case. Doloceni izrazito linuxasko usmerjeni pisci novic zadnje case producirajo taksne "izdelke" na racun Microsofta, da bi se jih posteno sramoval se rumeni tisk v casu kislih kumaric. Clovek bi si mislil, da Linuxu posteno tece voda v grlo, ce se morajo zdaj ze posluzevat taksnih udarcev pod pas in poceni provokativne publicitete... Ce ze kaj, je to prej anti-reklama za Linux in mentaliteto njegovih uporabnikov.
Pravica do mnenja o operacijskih sistemih gre v obe strani. Osebno delam na Winsih, in nimam nic prav posebno proti Linuxu. Mi pac ni vsec iz 1001 razloga, pa me zato se ne boste videl pljuvat po njem, kot se to vidi na novicah v zadnjem casu. Stvar dobiva ze razseznost nestrpnosti in verjamem, da to marsikoga odbija. Dajte no malo dvignit nivo novic, vsakega crapa ki se najde nekje drugih straneh pa spet ne gre povzemat brez ocene kredibilnosti. Boste pa ja Linuxasi nasli kaj pozitivnega za napisat o Linuxu namesto da iscete vsak izgovor za blatenje Microsofta.

Gandalfar, nisi me preprical, zgoraj pises eno, delate drugo. Tvoj zadnji clanek se mi sicer zdi dovolj korekten, je pa bilo zadnje case veliko drugih, ki so sli cez mejo dobrega okusa.

Gandalfar ::

LoneWolf> ce imas cas in voljo, jih lahko poisces in prilepis semle, da jih bomo lahko skupaj pogledali in se potem odlocili kaj je bilo prevec in napisali z velikimi crkami nasim pisunom, da se taksnih novic ne bo vec pisalo.

Hvala.

HardFu ::

LoneWolf hvala.

Fantje ne me narobe razumet tudi jaz nimam nic proti linuxu, saj že kako leto uporabljam (poleg Win XP seveda) Gentoo distribucijo. Ne motijo me uporabniki in njihova hvala linuxu, ampak me moti predvsem to, kako na slo-techu o vsakem M$ hrošču pišejo posmehljivo in sarkastično, dejstvo pa je, da je linux n-krat bolj hroščat in pomanjkljiv kot katerikoli M$jev izdelek - to lahko rečem na podlagi lastnih izkušenj.
http://codeable.io

Primoz ::

Mogoče nisi opazil, da občasno promoviramo tudi druga closed source stvari. Bistveno je da ljudje začnejo mislit kaj delajo in ugotovijo da so na svetu tudi druge možnosti. Lahko so slabše.. lahko so boljše.. bistveno je da so.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

V-i-p ::

Hmm, mogoče bedast predlog, ampak, naš bwana Primož je majster in po mojem bi blo izvedljivo :) Primer. Primož vmesnik pri oddaji novic izpopolni tako, da pisec le te, na koncu označi za katero stvar gre. Primer: Hardware, podkategorija Grafične kartice. Pa recimo: Software, podkategorija Linux. Userji pa bi si lahko v svojih nastavitvah vključili, katere novice želijo videt in katere ne. Tako recimo uporabnik Janez Kranjski v nastavitvah označi, da novic o linuxu ne bo bral in ko pisun Franci jutri napiše novico, da je izšla nova verzija tega in tega glede Linuxa in pred oddajo klikne da je področje linux, sistem avtomatsko uporabniku Janezu te novice ne prikaž. Kaj takega, ne vem, just predlog ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Brane2 ::

Pa je to res potrebno ? Saj to ni Slashdot, ki je nabito poln novic. Tle jih je vedno ene par. IMHO novic, ki te ne zanimajo res ni težko spregledat... :\

BigWhale ::

> Boste pa ja Linuxasi nasli kaj pozitivnega za
> napisat o Linuxu namesto da iscete vsak izgovor
> za blatenje Microsofta.

Bah! Speak for yourself! Ce bi se uporabniki Linuxa spravili na nivo Microsofta, bi Windows produkte ze zdavnaj imenovali tumor, slepic ali pa s kakim podobnim medicinskim izrazom...

Kar se pa novic tice, pa se mi zdi, da so kar na mestu. Nekega resnega pljuvanja cez Microsoft oziroma kogarkoli drugega ni.

Prej obratno, uporabniki se pritozujejo cez Linux, na priblizno podoben nacin kot mladenic, ki je odprl temo.

:)

PS: Zdaj grem pa veselo okopavat in gnojit mojo njivico...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

|CyGNUS-x ::

Pomoje tud ni potrebno. Kakšen dan so samo 3 novice ali pa še to ne. Ne bi rekel, da bi bilo 25 novic vsak dan potlej ja. Dokler je pa tako malo novic pa po mojem mnenju ni potrebno.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

hruske ::

Kar je tisto, ki gre ljudem v nos je slog pisanja odprtokodnih novic, ki ni konstruktiven, ampak je marsikdaj destruktiven, se posebej ležeči komentar pri takih novicah, ki poredkoma manjka. Zakaj pisun svoje novice ne komentira s komentarjem na novico in ne v novici, če želi nekaj komentirat? A ni to že izkoriščanje položaja za manipulacijo ljudi?

Je res, da se pogosto dogaja, da se v novicah čuti posmeh do m$. In ja, BigWhale, slo-tech je ze na njihovem nivoju. Ne rečem, da si m$ posmeha ne zasluži... AMPAK! To še ne pomeni, da se lahko povzdignemo nad njega.
Kar je še slabše... zaradi obilice takih novic, ki so prežete z italic comentarji, človek že kar sam pričakuje "Na kaj se bojo pisuni obesli danes?"

Ja, Gandalfar, morda primanjkuje novic s področja hardvera, kar zadevo še poslabša. Ampak ni pa to tisto, kar ljudi odvrača. Odvrača jih zaprtost za drugo mnenje.
Enostranski pogled.

Z glavo skozi steno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

ahac ::

No.. HardPhuck in ostali.. poglej delo avtorjev in piscev Slo-Techa...
če niste opazil.. delajo zastonj.. ker jih to veseli.. naredil so vse skripte.. cel kup člankov in novic ... pomagajo folku v forumu... in niso dobil nič denarja..

zato je verjetno logično, da jim je tudi opensource bližje kot pa velike korporacije..

ti in tvojih 20 znancev pa lahko odprete firmo in naredite plačljivo stran, ki boste pisali o odličnosti Microsofta..
ali pa seveda brezplačno pišete novice na Slo-Tech.. ampak to nekako ni tisto, ker M$ ljubitelji radi delajo, a ne?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

kopernik ::

mk-klvaz, hardphuck et al:

Če bi pozorno sledili, kakšni komentarji so v zadnjih letih leteli iz strani Microsofta na račun opensource-a, bi hitro spremenili svoje mnenje. Ne vem, zakaj vas novice o bugih v Microsoftovih izdelkih motijo. Povrhu vsega pa lahko vsak napiše novico. Jaz bom vesel, če me bo kdo opozoril na kakšno luknjo v linux kernelu ali kaj podobnega.

Da ne bi niti začel o tem, kako nekateri ne vidijo razlike med nečim, kar stane 0 SIT in nečim kar stane x kSIT. HardPhuck, smiliš se mi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Primoz ::

Anketa


Če vas kaj moti... in bi radi izboljšali.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

BigWhale ::

> Odvrača jih zaprtost za drugo mnenje.
> Enostranski pogled.

> Z glavo skozi steno.

To so lastnosti komercialnih ponudnikov programske opreme. Njihovi pogledi so enostranski in zaprti so za mnenja ostalih.

Je Microsoft ze kdaj uposteval kaksno tvoje mnenje?

Ce bi bil slo-tech zaprt za drugo menje, potem ne bi bilo novic 'from the other side'. Clankov in ostalih prispevkov. Tako pa so.

Morda je pa res to kar je rekel Gandalfar, trenutno se na podrocju odprte kode, GNUja in Linuxa precej vec dogaja. In kar prav ima. Nove verzije software-a se vrstijo po tekocem traku, medtem ko Microsoft izdaja popravke in flike za buge, ki jih ljudje najdejo.

Jaz si upam moje, sicer subjektivno, menje 'All operating systems suck, Linux just sucks less...' zagovarjati s cim drugim kot 'Vi ste kmetje'

:)

Phoebus ::

Stvar je sledeča.
Po dolgih letih podrejenosti monopolizmu se je trg sprostil. Kdor ne proba pogledati čez rob področja nekdanjega monopolizma, ne more vedeti, o čem se govori in ima občutek da je to samo neko flancanje v prazno.
Podobno je, če pogledamo komunizem- ko je bil smo se kar nekako privadili, da je bilo tako kot je bilo. Potem pa se je vse kar naenkrat zliberaliziralo in nismo vajeni. In potem so ljudje ki ne vidijo prednosti nove ureditve. Pravzaprav so taki, ki vidijo samo slabosti. Ker niso poskusili prednosti.

Seveda ti gre na živce, saj ne poznaš tega sveta. Navajen si na MS in MS ti pomeni vse, ker ti je v svojih najnovejših verzijah dal Start (ki ga je kopiral od Macintosha(1983)), dal ti je Trash bin (macintosh(1984)), dal ti je TCPIP (Xerox Alto, 1981), dal ti je control panel (mac), dal ti je te lepe ikonce desno (_, X in kvadratek), za kateje je "dobil idejo" pri Star Officeu.
Kot zanimivost lahko omenim še, da je Apple za svojega (prvega) maza za softver dal preko 100 mio USD, medtem ko je MS razvil prve windowse (s skoraj dveletno zamudo pomladi 1985) za neprimerno nižjo ceno...seveda z razvijalci (in kodo), ki so pisali MacOS.

In ne, ne tlačim MSja v nič, samo dejstva govorim- MS ti je dal VSE kar poznaš. In seveda ti ni všeč da ti nekdo sesuva tla pod nogami. Saj je v marsičem MS boljši od prostih alternativ zaradi:
1. let izkušenj
2. pokradene ideje (zadnja je naprimer XML format zapisa, ki ga celo hoče patentirati- prvi ga je uporabljal OpenOffice.org, nati Abiword, pa gnuchart,....)
3. si "sposojal" design ipd
4. od leta 1999 (začetek tožb) vloženega denarja v razvoj. Rezultat tega vložka so XPji.

In seveda, če nekdo paca nek kos softvera že 15 let, ob tem pa pridobi veliko kode (macintosh), idej in seveda sproti uničuje konkurenco na monopolističen in nelojalen način, bo imel morda kje kakšno prednost od pol mlajšega softvera.

Kar pišejo fantje je le, da obveščajo o napredku na vseh področjih. MS žal nikoli ni prinesel veliko novosti, ZARES vrednih novic. Macintosh userji so windowsom 95 rekli "Mac'86".

hruske ::

Ja, ampak polzite s teme. Res je, M$ ima neiskren pristop -- ampak to ne pomeni, da ga mora imeti tudi slo-tech ane.

BigWhale, tocno to hocem povedat. A hocmo bit opensource community al ne? A bomo tratil čas z udrihanjem po m$? Ne.

Pač m$ $i je sam kriv, da ni veliko novic o njem. Pac je izbral tako pot. Ni nam pa treba delat (negativne, kakrsnekoli) reklame zanj. Zakaj bi ga potem sploh v novicah bilo vredno omenjat? Kaj ima opensource skupnost od tega? Kaj ima od grdega pogleda proti sosednjem taboru? Kdor razvija kaj, bo ze poskrbel, da bo na tekocem. Kdor pa ne, pa ima rad nepristranske novice.

In ja, od m$ leti vse sort sranje. Kaj jim mormo, ce so iz dreka.

In ja. Uporabljam linux-only workstation. Tako kot tudi avtor te teme uporablja linux. Pravzaprav -- kdor se je kdaj ukvarjal z administracijo, ve da windows SUX bigtime. Ne mores cloveku niti preprecit izvajanja svoje kode in hkrat mu pustit neko ntfs mapo pisljivo. SUX. Ce zbrises userja, je njegov ID se vedno veljaven. SUX. Ampak kaj naj jaz storim? Pac ne uporabljam tistega OS-a. To se ne pomen, da pa zdaj zato rad poslusam novice v stilu "M$IE nima za burek, tu je Firebird 0.8!!!"
Ne.
Napak ste razumeli.

Jaz bi samo rad, da slo-tech ne postane zbiralisce anti-m$jevcev, ampak da ostane odprt. Da je pretok informacij prost. Da ima omejitev na kvaliteto in ne na firmo. Da ostane tak kot je bil misljen -- za vse racunalnicarje.

mnja, koprenik, mislis da bo slo-techu z mascevalnostjo (ce lahko temu tako recemo) kam prisel?


P.S.: Aja, a ni dejansko pisanje novic, ki blatijo m$, kršenje pravil slo-techa, ker prihaja do vedno vecjih nestrpnosti v komentarjih in po forumu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

kopernik ::

mk_klavz:
hm, zakaj maščevalnostjo ? Rekel sem, da je zame vsakršna novica o luknjah v odprtokodnih programih dobrodošla. Kar se pa novic na splošno tiče, mislim da tukaj ni problema, saj lahko vsakdo kaj prispeva.

kuglvinkl ::

P.S.: Aja, a ni dejansko pisanje novic, ki blatijo m$, kršenje pravil slo-techa, ker prihaja do vedno vecjih nestrpnosti v komentarjih in po forumu?

V extremnih primerih, pa še to posredno prek žalitev. Glede produkta mi težko čez spraviš.

Tako kot je rekel Primož, izjemno bomo veseli, če boste izpolnili anketo.

Kar se pa novic na splošno tiče, mislim da tukaj ni problema, saj lahko vsakdo kaj prispeva.

Tako je, nobene normalne (99%) novice nismo zavrnili, še posebej pa ne drži, da bi zavestno metali v koš novice, ki prikazujejo dobro stran MS.

Je pa še nekaj. ST ni stran, ki bi izboljšala good will MS. Lahko samo nastavimo ogledalo.
Your focus determines your reallity

hruske ::

ups. narobi sm te zastopil kopernik. mislil sem, da hoces reci da bom spremenil mnenje v smislu "zacel na velko blatit ms"

Drgac pa je to dejstvo: ce si admin windows sistemov, potem se moras borit proti sistemu.

kopernik ::

Ne, ne, s tistim sem ciljal predvsem na to, da tudi občasni komentarji v italicu (pod novico) niso tako huda reč. Včasih so malce zbadljivi, toda zaradi tega ne gre zgubljati živcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Daedalus ::

Mene malo motijo prav tisti komentarji v italicu, ker me ne zanima, kaj si avtor misli o vsebini novice. Če ma kdo kaj za komentirat, si naj omisli kolumno, ali pa napiše svoje mnenje na forum. Novice bi pa mogle (po mojem) biti zgolj novice - samo poročanje, kaj se dogaja. Za vse ostalo so komentarji pod novicami ali pa forum.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

c3R4R ::

@Daedalus
Men se pa ravno ti komentarji zdijo zabavni. Včasih je kakšen prov lepo na mestu.:) Pisci novic- kr tko dalje.
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

LoneWolf ::

Kaksna satiricna bodica tam spodaj v italicu zna biti prav cool, mislim da je s tem zacel Ziggga in so bile super, on je imel obcutek za pravo mero. Tole zdaj se je pa izrodilo - ponavlja se iz novice v novico, vedno na isto temo, motivirano z nestrpnostjo in s prizvokom pobalinske nesramnosti. Ni vec hecno.

HardFu ::

zmotno je misliti da se M$ju jebe za vaše mnenje fantje. Prav tako kot veliko računalniških firm svoje izdelke izdatno testirajo preden jih izdajo na trg. Še nekaj je; Ste vsi vi anti-M$ sploh kdaj obiskali kak njihov forum ali jim mailali kakšno težavo? Ste bili kdaj njihov beta-tester ali drug sodelavec? I don't think so.
Aja pa ker zagovarjam M$ je res, da sem ga navajen ampak v tem ni nič slabega saj ga je navajenih ogromno ljudi, saj je njihov start meni, control panel in ostalo postalo kultna zadeva, ukradena gor ali dol. Dejstvo je da je user friendly in to je tisto kar se prodaja. Denar pa je danes sveta vladar.


Kopernik z pristopom "podarjenemu konju se ne gleda u zobe" pa se mi smiliš ti.
http://codeable.io

Daedalus ::

Ja sej če je prava mera satire znajo biti zabavne. Sam vsi pa nimajo občutka za satirične pripombe, pa komentar izpade neprimerno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

hruske ::

Mislim, da se lahko strinjamo, da so se komentarji izrodili.

kopernik ::

HardPhuck:
No, ko boš pri naslednji nadgradnji svojega M$ programja plačal več 10 kSIT, še enkrat premisli o podarjenemu konju (da ne bo pomote, smiliš se mi, ker plačuješ težke denarce za stvari kot je OS, Office, itd. Ne namigujem na kaj drugega). Če pa imaš doma piratske kopije, je tvoje jamranje sploh smešno.

Še vedno pa tudi zate velja dejstvo, da lahko svojo energijo usmeriš v pisanje novic namesto jamranje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Gandalfar ::

Glede na to, da je taksnih novic ogromno bi prosil za [daljsi] seznam le teh, da si lahko pisuni pogledamo kje smo pretiravali. Hvala.

Thomas ::

Z zadovoljstvom ugotavljam, da nisem s srcem ne pri MS, ne pri Nixu. Kakor mi je za monitorje tudi dokaj vseeno - samo da kaže.

S tega stališča mislim, da je OS "geekovskih" novic preveč. Move on!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

thramos ::

se strinjam s kritiki. Bralci novic so v glavnem seznanjeni z novostmi v razvoju raznih KDEjov, Gnomov in pa odkrivanjem in popravljanjem bugov v MS programih. No, pomojem si povprecni bralec tega ne zeli brat, radi pa to berete moderatorji...

lp

Primoz ::

Dajte prosim anketo izpolnit.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Gandalfar ::

thramos: kaj si pa povrecni bralec zeli brat?

thramos ::

@gandalfar: kako nej pa jest to vem? to je vs problem, in to boste ugotovil k boste analiziral anketo, ne?

Gandalfar ::

thramos: anketa kaze, da je povrecni anketiranec izredno zadovoljen s trenutnimi novicami...

torej nam gre vredu.

thramos ::

ok, ce je tko, potem naj ostanejo take kot so.


lp

Primoz ::

Jah.. verjetno bi se z dodatnimi vsebinami dalo kaj popravit... tko da.. če še niste... izpolnite anketo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

marS ::

:)) Če gledam kaj vse se piše na kakih drugih pagetih so te slo-tech novice čisto v redu. Vsak ki vpiše novico jo vpiše s svojega subjektivnega stališča za čas8-) in ostale dimenzije...
Se pa nekaj iz tega vidi: Zgleda da tisti ki novice pišejo (in ne samo berejo, kot večina) rajši jadrajo po odprti kodi, ker je tam več za povedat. Po moje se tudi bolj na OS-je spoznajo. Hm...bi rekel da so bolj prizadevni...pa še prostovoljci...

kakšne so novice iz M$ja?
Vsako četrtletje koliko so zaslužili, kolika je vrednost delnice, a je B.G. če vedno prvi na listi, blah...

Aja, za Slo-Techovce: Lahko bi svoje novice dilali tudi v JavaScriptu in ne samo v xml...bi si jih več folka dalo na page.....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Gandalfar ::

marS: primer javascript novic?

Phoebus ::

Mars: ta zapis novic je RSS in je okoli in okoli uporabljan in poznan. NEvbem kje si slišal za js novice. Veš, samo zimplementirat je treba znat....kolk...5 vrstic kode da pravilno prikaže? ;)

marS ::

Gandalfar, Phoebus:

Racunalniske-novice

Finance-on.net

Svarog - JavaScript

To sem mislil,
res je, da je RSS format za to najbolj primeren,
ma je js veliko enostavnejši, samo copy-paste, za implementacijo 5 vrstic ali 150 vrstic kode pa moraš imet že neke osnove programiranja, ki je pa nima vsak,
:D No, če bi bli pravi friki:D , bi imeli več vrst....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Poldi112 ::

Bo rezultat ankete javen?
Pa zakaj je dobro, da gledam tiste nepotrebne reklame (bannerje?) na vrhu zaslona. Ce ze so naj vsaj denar prinasajo, ne ta da so vsi slo-tech.

Phoebus ::

Mars: tisto je skripta ki potegne ven RSS :\

Odpri novo temo z vbprašanjem kako pa boš imel v tistem jeziku v katerem boš hotu prikaz RSS :\

marS ::

:D Phoebus :D
Ej, jaz tega ne rabim tako nujno, da bi temo odpiral, pa tut ne zanima me kaj potegne (al RSS al navaden txt al nevem kaj) pravim pa da bi to slo-tech lahko ponujal, kot tisti ki to že delajo.
Prišli ste do neke točke od katere bo treba razvoj v bodoče drugače postavit. Saj zato je tudi anketa, ne?
Pa ne bodite tako formalistični če ste nagnjeni k open source /ali se nagibate/
Ne mi reč da naj sedaj odprem temo Predlogi za izboljšanje al kaj podobnega.

btw: nothing personal, da se razumemo....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Phoebus ::

OK še zakluču bom s tem :)

Fora RSSa je v tem da ga prikazujejo programi (npr. mail program v summaryju),....., torej da že iz svojega programja dobiš spisek novic brez da greš surfat.
Tisti, ki se loti razvijat strani pa naj bi imel toliko predznanja da bi znal en string obrnit, ane? Čene pa google, ali pa, še bolje, ST forum.
Tako da ko boš rabu bodi brez skrbi da nas je veliko ki bi ti odgovorili na topic "Kako prikažem novice..." s konkretnimi primeri.

Finance in podobne strani pa...saj vemo kakšni so teli ekonomisti in podobni- "pametni" in "vse obvladajo", za pomoč ne bojo vprašali, bojo pa vseeno veseli ko bojo imeli skripto za copy-paste v wordu narejen HTML ;) Pa ne žalim ekonomistov in ne želim plaza negodovanj...samo dosedanje izkušnje in vem, da ste v resnici drugačni :)

marS ::

:D Phoebius0:)
Tisti, ki se loti razvijat strani pa naj bi imel toliko predznanja da bi znal en string obrnit, ane? Čene pa google, ali pa, še bolje, ST forum.
Odkod pa to? Ne strinjam se s tem da bi MORALI imet toliko predznanja. A glih programer moraš bit, če hočeš page imet al kaj?

Finance in podobne strani pa...saj vemo kakšni so teli ekonomisti in podobni- "pametni" in "vse obvladajo" ne vem če veste glede na take izjave ki jih daješ....sploh pa je page financ kr profi narejen, tako da res nimaš razloga za tako govoriti

bojo pa vseeno veseli ko bojo imeli skripto za copy-paste v wordu narejen HTML
eee, to je pa res pravi odnos do ne verujočih8-)
Samo eno stvar sem izpostavil v prejšnjih postih in sicer da je tak način (js) distribucije novic ena storitev, ki bi jo slo-tech lahko nudil, ker je to običajno.

Pa ne žalim ekonomistov in ne želim plaza negodovanj...samo dosedanje izkušnje in vem, da ste v resnici drugačniej, jaz z ekonomijo nimam nobene zveze in s tem se sploh ne ukvarjam:D

sicer pa lahko končamo debato
...no more heroes...
https://ilbis.com/

BigWhale ::

> Finance in podobne strani pa...saj vemo kakšni so teli ekonomisti
> in podobni- "pametni" in "vse obvladajo",

Finance dela clovek, ki vas vse po vrsti scat pelje kar se tice web codinga... Vsaj vecino.. :P Ga poznam in ni ekonomist.... :)

CaqKa ::

kaj ste zašli malo offtopic?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Twitter raste

Oddelek: Novice / Rezultati
4313098 (11859) 3p
»

Kdo izdela dober spletni portal

Oddelek: Izdelava spletišč
392401 (1769) Patricij
»

glasuj zame source koda ali pa kakšna podobna koda?

Oddelek: Izdelava spletišč
182577 (1938) bluefish
»

Microsoft in človekove pravice

Oddelek: Novice / Zasebnost
292973 (2973) Double_J

Več podobnih tem