» »

Kabelski internet - Volja, Amis ali Netsi?

Kabelski internet - Volja, Amis ali Netsi?

beerhunter ::

Če ima kdo že kakšne izkušnje s katerim od naštetih ponudnikov kabelskega interneta, naj prosim malo svetuje, napiše izkušnje, dobre ali slabe, ne morem se odločit koga bi vzel. Netsi je malenkost cenejši, drugače pa so cene približno iste (za 1024/256). Kabelsko mam pa od Ljubljanskega Kabla.

Hvala vnaprej.

TyKee ::

Delovanje storitev ter interneta od ponudnika VOLJATEL ter NETSI ne poznam, zato ti priporocam AMIS.NET.

Vendar tudi ni vse odvisno od internet ponudnika, ampak tudi od tvojega lokalnega operaterja ce lahko tako recemo.
Torej ni nujno da je problem na AMISu naprimer, ce tebi internet ne dela :)

kopernik ::

Ja, do problema lahko pride tudi pri kabelskem operaterju (v mojem primeru je to Telemach), kar pa se mi do sedaj (dve leti) še ni zgodilo. Sicer pa mi je serviser razložil takole: če tv signal dela, potem je kriv AMIS da internet ne dela; če tudi tv ne dela, potem je kriv Telemach.

beerhunter ::

Res je, lahko so kakšne motnje ali napake na KKS omrežju. Vendar ko sem govoril s predstavnico LJ kabla mi je dejala da pride najprej strokovnjak zmerit kabelski priključek, če ustreza, torej s te strani naj bi to delovalo. Seveda se lahko pojavijo motnje med delovanjem ali nevihto, ampak to je druga stvar, neodvisna od ponudnika interneta. Torej če predpostavim da KKS deluje, potem ostane le še zanesljivost ponudnika??

TyKee, a si ti pri Amis-u na kablu? če si, kakšne so hitrosti DL? Je res vsaj približno toliko kot oglašujejo - n.pr. 1024/256 DL z njihovega omrežja (speed.amis.net je nedostopen, a to je samo za Amis-ove naročnike? Piše FORBIDDEN).

TyKee ::

Nisem pri AMIS jaz.

Zakaj pa ne bi bile hitrosti taksne kot jih pisejo?
A mislis da kupis 1m/256 pa imas 512/128 al kaj ?
Za 1M/256 je na kablu enako ~120KB/s / 25KB/s.

In ja, speedtest na amisovem omrejzu je onemogocen za NE-AMIS IPje.
Enako je nareto z speedtest.triera.net, je tudi nedostopen ostalim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1958610341 (2231) Mr.G.
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

7311509 (10211) Lonsarg
»

AMIS internet

325201 (3547) Cinderela
»

Pomoč! ADSL vs CABL!!! (strani: 1 2 )

515673 (4770) darkolord
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

10410168 (7850) flipflop

Več podobnih tem