Forum » Omrežja in internet » IPv6 Problem
IPv6 Problem
JamesBond ::
Oj!
Jaz imam en problem, sem se namreč registriral na Btexact ipv6 tunnel, ter na linz.at sem si zrihtal i link. Potem še pravilno konfiguriram AsyBo in stvar poženem. V AsyBo mi že napiše bouncer started. Ko pa
grem v irc in napišem /server moj_ip port=5555(kao default) pa mi napiše: Disconnected (An established connection was aborted by the software in your host machine).
V AsyBo pa: moj_ip is connecting... ipv6 bind failed with error 10049
Mogoče je malo čudno napisano, vendar prosim za pomoč
LP, vaš JamesBond
Jaz imam en problem, sem se namreč registriral na Btexact ipv6 tunnel, ter na linz.at sem si zrihtal i link. Potem še pravilno konfiguriram AsyBo in stvar poženem. V AsyBo mi že napiše bouncer started. Ko pa
grem v irc in napišem /server moj_ip port=5555(kao default) pa mi napiše: Disconnected (An established connection was aborted by the software in your host machine).
V AsyBo pa: moj_ip is connecting... ipv6 bind failed with error 10049
Mogoče je malo čudno napisano, vendar prosim za pomoč
LP, vaš JamesBond
Tilen ::
I-line si mislil menda... Pastaj configuracijo iz svojega asybov6 sem, ker mislim da si se tam zmotil. Ce si 100% preprican, da se nisi najbrz uporabljas BETA SP2 ali imas vklopljen firewall.
lp,
Tilen
lp,
Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Ja, I-line mislim
No konfig je sledeč:
Ipv4: 193.77.187.210
Port: 5555 (lahko je kaj koli?)
Max connections: 99
Serven name: IRCnet
IPv6 destination: 2001:628:fffe:ffff:204:76ff:fe23:2024
Port: 6667
Using this IPv6: 2001:618:400::c3d2:d05d
Aha, pa firewall imam, samo sem ga preden sem poizkusil dal na disable
No konfig je sledeč:
Ipv4: 193.77.187.210
Port: 5555 (lahko je kaj koli?)
Max connections: 99
Serven name: IRCnet
IPv6 destination: 2001:628:fffe:ffff:204:76ff:fe23:2024
Port: 6667
Using this IPv6: 2001:618:400::c3d2:d05d
Aha, pa firewall imam, samo sem ga preden sem poizkusil dal na disable
Nee kak sem zaJ....
Včeraj so mi vklopili statičen IP, pa sem pozabil dati update endpoint v tunnelu. Namesto tega sem dal create new tunnel, tako se je pa spremenil njegov adress, ki sem ga moral vpisati ob prijavi v irz.linz.at pod IP range. Tak da morem zdaj še en I-line dobiti z drugim IP range?
Včeraj so mi vklopili statičen IP, pa sem pozabil dati update endpoint v tunnelu. Namesto tega sem dal create new tunnel, tako se je pa spremenil njegov adress, ki sem ga moral vpisati ob prijavi v irz.linz.at pod IP range. Tak da morem zdaj še en I-line dobiti z drugim IP range?
Nee kak sem zaJ....
BigWhale: pri drugem postu ga nimaš
Tilen ::
pa si ze dobil i-line z linza? Al si samo poslal tja request? Si dobil mail ze nazaj?
edit: Ja, in ja SPET bos cakal 3 tedne Pa se enakega emaila ne mores uporabit :P
edit: Ja, in ja SPET bos cakal 3 tedne Pa se enakega emaila ne mores uporabit :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Nee kak sem zaJ....
Aja, pa mislim, da lahko dam na isti mail, ker ko sem prvič poslal request, sem pri range pozabil /128
pa sem poslal še enkrat brez /128. Dobil sem dva maila, oba pravita, da so mi odobrili i-line.
pa sem poslal še enkrat brez /128. Dobil sem dva maila, oba pravita, da so mi odobrili i-line.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPV6 Irc serverji ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 18562 (13719) | UnderTaker_ |
» | ipv6 for g33k`s (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13034 (9590) | Kami |
» | IPv6 on Linux RH9Oddelek: Omrežja in internet | 2323 (1872) | Gandalfar |
» | IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 8408 (7474) | Witboy |
» | IPV6 in WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 2635 (1927) | Tarzan |