» »

Arnes Vs. Telemach

Arnes Vs. Telemach

m_2501 ::

Na spletni strani Telemacha sem videl da se lahko priklopim gor tudi preko Arnesovega omrežja in sicer za 6500 SIT/mesec dobim 1Mbit dostop...

Zanima me če je kdo priklopljen preko Arnesa, da bi mi lahko povedal kako je kej zanesljivo (v ljubljani) Al pogosto izpada, kolko ima downloada, ...
Pač me zanima če zadeva deluje v redu, sedaj sem na telemachu in morem reč da zadnje dva mesca dela prav lepo... Mika me unih 6500 Sit :D

Oziroma če kdo kej več ve kako točno to tudi deluje: Jaz grem preko telemacha - plačam Arnesu al kaj??

TBit ::

Ti se vedno placuješ TeleSmehu:D . Telemach te samo zveže na ARNES mrežo, katera uporaba je zaston za upravičene uporabnike (študenti, itd.).

V zadnjhih mesecih nism opazil nobenega izpada, tako da je s tem v redu. DL in UL sta taka kot si jih izbereš.

Sedaj ne vem kako je z dostopnimi časi pri Telemahu, sam zadnje čase so pri ARNESu ti časi obupni (seveda gledano z igralnega vidika).

Če nisi pristaš igranja prek neta je ARNES glede cene ugodnejši.

F2_Silberpfeil ::

stvar deluje priblizno takole:

Greš na sedeš kablskega operaterja tam ti dajo prijavnico. Ti to izpolneš in posles na Arnes. Na Arnesu ti dodelijo nov IP in ti poslejo odgovor( baje v roku nekaj dni). Z dobljeno kuverto gres nazaj na telemach in oni te preko novega IP-ja priklopijo!

Placeval bos se vedno telemachu!!

Zanima pa tudi mene razlika, ker tudi jaz mislim na arnes it!

m_2501 ::

Sej tega sem se bal... Na telemachu je blo pred pribl. 2-3 mesce OBUPNO!!

Download na e-mule nikoli ni sel cez 35kb/s, dostopni časi pa tudi...
Pol en vikend grem domov in pridem nazaj v Lj: stvar deluje tako kot mora, in moram rec da ze ena lep cas nisem mel problemov, mogoce je 2-krat izpadu za 5min in to je vse; prav pohvalno moram rect...

Na arneseu pa se mi je kar zdelo da bo kej takega ;((
To me res zivcira - ok pac arnes dela zastojn... razumljivo

m_2501 ::

Upam da ne bo slucajno zdej spet cedu, ko sem ga glih pohvalu!

mich ::

sem iz nm..
pravkar sem pred odločitvijo da preko telemacha vzamem internet........
zanima me ce ma kdo arnes povezavo iz nm in al je arnes zanesljiv (cenovno je ugodnejši 6.500 sit vs. 9k)...
bi pa rad špilal špile preko neta pa da bi me čim manj ping j....

TBit ::

Pri ARNESu je problem da je v tujino povezan prek akademske mreže, katere niso super povezane z ostalimi mrežami, na kratehih so ponavadi igralni serverji. Poznam pa nekaj ljudi k jih Telemah jebe, drugim pa dela dobro. ( tu bi mogu reskirat) Sam če se odločas za Telemah k je 9k enak k ADSL, se odloč za sledjega (seveda če je to mogoče). Sam morm tud rečt da so se zadnji cajt na ARNESU pingi močno poboljšal. Zdej ne vem ce so za to krive počitnice. (zgleda da so al so pa omrežje porihtal... who knows)

Če ne gre drgač probi oboje :) K mas enkrat kablski modem te nc ne stane če zamenaš ponudnika.

Alexius Heristalski ::

Ima še kdo izkušnje s Telemachom in Arnesom prek Telemacha? En moj prijatelj iz NM je dobil ponudbo (najbrž enako kot Mich), zdaj pa ga Arnesova nižja cena muči.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mich ::

ja v Nm točneje za naselje Šmihel je Telemach dal ponudbo za kabel 6 sit + internet 6 sit...torej zastojn priklučitev, glede na to da grem v novo bajto, kjer še nima stacionornega telefona me mika kabel internet , ki je v prvi fati veliko ceneje (telefon 20k,ISDN'ADSL 50k), vse jasno....Telemach pa ponuja priključitel na kabel preko njih samih ali preko arnesa...no tle je mala razlika v ceni.........vprašanje je ali se za 2k splača jit na Arnes, a kdo špila igre preko Arnesa,kako kaj ping??
Verjeten bo treba sprobat oboje tko kot je en predlagal.............

Alexius Heristalski ::

Šmihel, to! A poznaš Blaža Klemenčiča z Vorančeve 8? On tudi omahuje med TM in Arnesom.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tilen ::

Glede na to kaj bos uzel, ti bom rekel takole. Ce se odlocis med telemahom in Arnesom bi tezko reko, da lahko tukaj nekaj dobrega izberes. Izberi tisto, kar ti prinasa manjse zlo. Sam sem imel arnes (1 leto nazaj) in nikoli vec ne grem tja, btw zdaj sem na Trieri, katera ima iste hitrosti skor za 1k vec ampak glede na PING ki se z arnesom ne more primerjati in stabilnost omrezja mi tega 1k ni zal. V tvojem primeru pa priznam, si res pred tezko, zelo tezko odlocitvijo. Probaj se nekako prikopat/prisparat za tisti ISDN(20kmin) +ADSL in ti nebo zal. Dolgorocno gledano seveda. Just IMO.

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

TBit ::

@mich

Res ti priporočam da se odločiš za ADSL. Sam ti lahko povem da mam nemalo problemov z Arnesom, tako da konc oktobra prešaltat na ADSL.
Aja sam tista ponudba s strani Telemaha je za določeno obdobje. Če se ne motim moraš biti naročnik ene 2 leti. Sam kaj pa če boš mel probleme s pingom ?

Sam sm šaltu med Amisom, Telemahom in Arnesom sam pr vseh je bil ping v k****. In prav tako vem kaki so pingi do igralnih serverjev. ADSL ma skor po vsej evropi okol 45-50. Razn v anglijo ma okol 70. Medtem k Arnes ma ene 65-70 nemčija, danska pa te države k je največ igralnih serverjev okol 80, anglija pa 100-110. Boljših kot teh skoraj ne mors dobiti, pred 3 meseci pa so bili ti pingi še za 30% večji. Če misliš igrat online precej resno tle res ni izbire.

"don't make the same mistake like me" in to sam zarad 2kSIT ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljanski kabel in internet ponudniki

Oddelek: Omrežja in internet
193512 (2957) Slowenc
»

kabel na arnese?

Oddelek: Omrežja in internet
10911 (754) Soprano
»

telemach-arnes-a je kdo zdejle stimal?

Oddelek: Omrežja in internet
111778 (1400) Meissa
»

Arnes in kabel

Oddelek: Omrežja in internet
201896 (1636) Hux
»

kbel in prenos iz neta!

Oddelek: Omrežja in internet
382297 (1435) [t502]

Več podobnih tem