Forum » Pomoč in nasveti » Težave z Radeon 9600
Težave z Radeon 9600
MrDeY ::
Pozdravljeni,
Na računalnik z matično ploščo msi (nevem tocno kateri model), procesorjem AMD Athlon XP 2600+ in z grafično kartico ATI Radeon 9600 128 Mb sem nanesel Windows XP SP1.
Vse je šlo popolnoma tekoče dokler nisem namestil se ATI-jevih gonilnikov. Instalacija poteka tekoce ko pa ponovno zazenem racunalnik pri prijavi v windows (ob prvem zagonu po instalaciji, drugace pa takoj) vse skup zamrzne (na zaslonu se pokazejo cudne barve, samo siv ozadje in bel kvadratek namesto miskinega kurzorja, ali pa tema in utripanje "stand by lucke" na monitorju). Nato sem se potegnil popolnoma sveze gonilnike "catalyst" iz ATI-jeve domace strani. Tudi sedaj neuspesno.. Racunalnik ne zamrzne ampak se zbudi v 4-bitnih barvah, ko pa odprem lastnosti zaslona pa napise da so gonilniki napisani za prejsnje verzije windowsov in je uporaba nemogoca. Ce na nadzorni plošči onemogočim grafično kartico (uporabim XPjev vgaSave) je slika vredu (le brez kakršnega koli pospesevanja, izbiram lahko le med tremi locljivostmi..).
Zanima me kaj bi bilo lahko narobe.. Grafična kartica, plata? ali pa samo windows?
Ali naj racunalnik nesem nazaj?
Za test sem priklopil tudi drug monitor vendar je vse isto..
Za pomoč se vam ze v naprej zahvaljujem...
Lep pozdrav,
Dejan
Na računalnik z matično ploščo msi (nevem tocno kateri model), procesorjem AMD Athlon XP 2600+ in z grafično kartico ATI Radeon 9600 128 Mb sem nanesel Windows XP SP1.
Vse je šlo popolnoma tekoče dokler nisem namestil se ATI-jevih gonilnikov. Instalacija poteka tekoce ko pa ponovno zazenem racunalnik pri prijavi v windows (ob prvem zagonu po instalaciji, drugace pa takoj) vse skup zamrzne (na zaslonu se pokazejo cudne barve, samo siv ozadje in bel kvadratek namesto miskinega kurzorja, ali pa tema in utripanje "stand by lucke" na monitorju). Nato sem se potegnil popolnoma sveze gonilnike "catalyst" iz ATI-jeve domace strani. Tudi sedaj neuspesno.. Racunalnik ne zamrzne ampak se zbudi v 4-bitnih barvah, ko pa odprem lastnosti zaslona pa napise da so gonilniki napisani za prejsnje verzije windowsov in je uporaba nemogoca. Ce na nadzorni plošči onemogočim grafično kartico (uporabim XPjev vgaSave) je slika vredu (le brez kakršnega koli pospesevanja, izbiram lahko le med tremi locljivostmi..).
Zanima me kaj bi bilo lahko narobe.. Grafična kartica, plata? ali pa samo windows?
Ali naj racunalnik nesem nazaj?
Za test sem priklopil tudi drug monitor vendar je vse isto..
Za pomoč se vam ze v naprej zahvaljujem...
Lep pozdrav,
Dejan
SavoKovac ::
Najprej poskusi odstraniti trenutne gonilnike, potem pa še enkrat naloži tiste, ki si jih dobil zraven kartice.
MrDeY ::
Sem ze vse poskusil... Drugace sploh ne gre kot pa da v varnem nacinu odstranim vse gonilnike...
lp,
Dejan
lp,
Dejan
Tomay ::
Poglej če imaš v biosu vklopljen assign irq to vga.
Naloži zadnje gonilnike za chipset (via 4in1 ali nforce)
Naloži zadnje gonilnike za chipset (via 4in1 ali nforce)
Voodoo 4Ever
Dejancek ::
Ola...
Drugič dej malo bolj obširno opisat kako grafo maš pa to, ampak vseeno..
Niso krivi nič driverji, če ti javlja napake kot si opisal so možne 2 stvari :
1. RAMI
2. Kondenzatorji
Jaz bi stavil na 1. točko, saj sem imel isti bullshit, tak da če je grafa u garanciji nesi zamenjat
Drugič dej malo bolj obširno opisat kako grafo maš pa to, ampak vseeno..
Niso krivi nič driverji, če ti javlja napake kot si opisal so možne 2 stvari :
1. RAMI
2. Kondenzatorji
Jaz bi stavil na 1. točko, saj sem imel isti bullshit, tak da če je grafa u garanciji nesi zamenjat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel KDE 4.7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 25610 (21627) | driver_x |
» | ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Strojna oprema | 60776 (25014) | Galaxy |
» | nVidia ostaja brez zavarovalnine?Oddelek: Novice / Grafične kartice | 4780 (3406) | Dr_M |
» | Dve grafični kartici in problemOddelek: Programska oprema | 2784 (2555) | bluefish |
» | Težave v Windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (862) | Bluechriss |