» »

Težave v Windows XP

Težave v Windows XP

brezimni ::

Imam težavo za katero ne vem rešitve.

Na novo sem inštaliral windows XP in že med samo inštalacijo mi je začela silka migati (pajtlati), malo zgor malo dol levo in desno (ni osveževanje sem preveril) včasih reč sicer miruje, ampak pri ponovnem zagonu začne spet vse migati. Grafična je ATI RAGE Mobility, ali je mogoče grafična kartica kriva, ali pa so gonilniki krivi za vse to (namestil originalne gonilnike pa isto). V windows 98 pa sem imel drugo težavo, ko sem windowse naložil in gonilnike z cedeja, se mi po drugem zagonu monitor enostavno izklopi (kot da bi bilo premalo osveževanja), ko gonilnike zbrišem spet vzame iste in po ponovnem zagonu je vse kot bi moralo biti, a ko se naslednjič zaženejo reč spet ne dela. Oznake matične plošče žal ne vem. Vem kaj bi še moral narediti samo še nisem uspel, najnovejše gonilnike za XP in pa via AGP driverje, kaj več pa mi ne pade na pamet. Če bi menjal grafično kartico, (GF2 ali 4) bi mogoče te težave zginile ? . Prosim za nasvet. Hvala

rhabdo ::

JA ful čudna težava. A si prepričan da ni krivda v monitorju samem? Probaj priklopit na drug monitor (pri prijatelju) pa probej če dela. Drugače pa je po mojem mnenju grafična kartica fuč. Če imaš težave tudi v Win98, kjer naj bi gonilniki delovali normalno verjetno težava ni v softwareju!

brezimni ::

Monitor ni, ker v windows 98 deluje brez tresljajev, vendar tam grafična drugače zeza(glej zgoraj). Nevem če bi via gonilniki kaj pomagali ( težaven računalnik mi bo na dosegu komaj v soboto)

rhabdo ::

Ja ati-jevi gonilniki so bli res en jajc!:) Če imaš plato na via chipsetu lahko poskusiš via 4in1! Ampak po mojih izkušnjah so v windows xp kar dobri gonilniki za viine chipsete, tako da nekateri ne priporočajo inštaliranja via 4in1! Jaz 4in1 gonilnike v windows xp nikoli nisem imel pa je vse delalo BP! Ampak vseeno poskusi! Za grafično pa obvezno potegni dol najnovejše gonilnike za windows xp. Najdeš jih na strani www.3drage.com !! Preden boš inštaliral nove gonilnike obvezno popolnoma odstrani stare!! Ko boš vse te možnosti izčrpal poročaj! Upam da ti bo uspelo rešiti problem.

Bluechriss ::

V winXP je normalno če med instalacijo migeta zaslon, celo opzorilo se ti prikaže med instalacijo"...flickering screen...".

brezimni ::

Med inštalacijo že, a kaj pa med pisanjem v wordu in med zaganjanjem oken xp, v wndowsih 98 je delalo vse normalno, samo tam sem imel druge probleme s to kartico). Jasno mi je da morajo windowsi preveriti kakšen monitor ima gor obešen, da lahko določi ločljivost in pa osveževanje, ampak da ga pa nonstop pajtla, to pa še nisem jemal

Bluechriss ::

ati drverji+4in1 bi moglo delat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z asrockom

Oddelek: Strojna oprema
181534 (1203) Good Guy
»

radeon 9800Pro problem-i

Oddelek: Strojna oprema
221668 (1306) VASkO
»

DirectX9 in Radeon 8500LE

Oddelek: Pomoč in nasveti
131364 (1049) Yacksy
»

Kateri OS?

Oddelek: Operacijski sistemi
271470 (1059) andrej
»

Windows 2000 - uspel naloziti, AMPAK!!!

Oddelek: Programska oprema
161073 (799) Highlag

Več podobnih tem