Forum » Programska oprema » Program za live cam snemanje
Program za live cam snemanje
c0dehunter ::
Kupil sem Sigma Webcam, zraven sem dobil program VideoImpression 1.6. Sliko lahko čisto uredu gledam direkt (live). LAhko tudi snemam, problem pa je, ker 1 minuta filma .avi zavzame kar 137 MB! Slika ni zelo kakovostna (saj veste kako snemajo webcamere). Tudi velikost slike ni velika: 320x240. Kaj mi priporočate?
Gizmo_X ::
Upam, da kdo. Ali pa vsaj program, ki bi preverjal, če so v določeni mapi novi odrezki(filmčki), ter jih kompresiral.
Dzonson ::
ena varijanta je, da pri snemanju v AVI nastavis kompresijo (najlazje ce izberes en kodek). program, ki ti ga pa priporocam, Active Webcam
tec ::
Se ena alternativa, ki jo jest uporabljam, je dorgem. Ta free program, ti po dolocenih intervalih naredi screenshot in ti ga nalozi na streznik. Jest imam recimo nastavljeno na 2 sekunde in da mi shranjuje v apachijev dir. Potem pa naredis en site, kamor shranis to sliko in naredis meta tag na 2 sekunde refresh. Meni zelo ustreza, ker ima slika samo 7kb in lahko gledam preko telefona ali dlancnika. Tako imam nadzor, kaj se dogaja v prostoru, kjerkoli sem.
Ni ravno kot film, vendar je tukaj spet odvisno za kaj potrebujes. Ce samo za home nadzor, potem je to dovolj. Pa se poceni je.
Ni ravno kot film, vendar je tukaj spet odvisno za kaj potrebujes. Ce samo za home nadzor, potem je to dovolj. Pa se poceni je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | digitalni sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9290 (6835) | 6151 |
» | Program za "Motion detection"Oddelek: Programska oprema | 2343 (2054) | BIG_Yack |
» | Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 19637 (12677) | Izi |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7631 (6779) | BadWolf |
» | S cim encodirate Divxe?Oddelek: Zvok in slika | 1584 (1116) | zile |