» »

Posodabljanje spletne strani

Posodabljanje spletne strani

ales224 ::

Zanima me ali je še kakšen drugi način posodabljanja spletne strani, kot da celotno stran z vsemi datotekami prenesem ob vsaki spremembi na strežnik, saj imam analogen modem in to traja kar precej časa!
In kako bi bilo mogoče dodajati obvestila direktno, brez celotnega nalaganja??
LP

Skrat ::

Sicer malo cudno postavljeno vprasanje oz. vec njih... ampak:

1. Seveda ti ni potrebno prenasati vseh datotek, ampak samo tiste, ki si jih spremenil. Ponavadi je dobro imeti lokalno verzijo spletne strani, na kateri delas, in potem vsakic uploadas tiste datoteke, ki si jih poprabvljal.
2. Seveda se da zadevo popravljati tudi direktno na spletu, vendar je to odvisno od tega, kaksnen dostop do streznika imas (ce lahko na strezniku prek vncja ali sshja poganjas dolocene programe - recimo urejevalnik teksta, s katerim popravljas spletno stran). Ta resitev ti v bistvu bore malo pomaga pri tem, da si na dial-upu.
3. Dodajanje obvestil/novic -- najlazje bi bilo uporabit kaksen CMS, ki ti izredno poenostavi urejanje vsebine spletne strani.
Free software is a matter of liberty, not price.

Tody ::

če spreminjaš/dodajaš samo tekst potem spremeniš samo html datoteko ki je velika max par kilo... Torej imamo podjetje in to podjetje ima stran www.blabla.si/novice.html. Potegnemo dol datoteko novice.html zamenjamo/dodamo tekst shranimo datoteko in jo vrnemo nazaj naftp strežnik. Preprišem datoteko ? Da! In zadeva urejena :))

Lep pozdrav in veliko veselja z speletnimi stranimi !

root987 ::

Če dodaja/spreminja samo tekst bi mu verjetno php oz. kakšen drug skriptni jezik veliko bolje služil...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

MRB0rYS ::

No ravno tale post mene zanima, kako posodabljate recimo eno spletno stran. Pa da to ni nuke ali kaj podobnega, ko ima zraven urejevalnik novic in takšne in drugačne zadeve.
Recimo jaz sem naredil tako, da sem stran naredil v php. Nato imam eno stran recimo "novice.html", ki jih lahko ureja kdorkoli, ki ima dostop do ftp-ja. Lahko pa jih napiše v wordu, ter shrani kot html dokument, ki ima enako ime kot predhodnjik "novice.html".

Ali bi lahko kako lažje naredil nekaj takega?
b0rys

Skrat ::

MRB0rYS: ravno za to obstaja "nuke ali kaj podobnega" in ostali CMSji (CMS = Content Management System = Sistem za upravljanje z vsebinami) ki omogoca userjem, da na preprost nacin dodajajo vsebine brez lokalnega urejanja datotek in ftp dostopa do streznika. Ce nic drugega, imas neveljavno kodo, ki se razlicno prikazuje v razlicnih brskalnikih in vsakdo, ki ti ureja stran, ti jo lahko "pokvari". Ce imas streznik, ki ti podpira php in mysql bi ti vsekakor svetoval, da se malo razgledas po trgu open source CMSjev in si omislis kaksno tako resitev.
Free software is a matter of liberty, not price.

Gino ::

Npr. Macromedia Dreamweaver MX 2004 ima to možnost da (ko z enostavnim grafičnim orodjem spremenimo vsebino spletišča), se avtomatsko poveže z ftp-jem, kjer imaš shranjene datoteke svojega spletišča, pregleda struktro in dopolni oz. zamenja spremenjene datoteke.
Pri tem imaš datoteke spletišča na gostujočem strežniku ter na lokalnem računalniku, kjer jih lahko kadarkoli spreminjaš brez da si na internetu, ko pa se povežeš se datoteke na gostujočem strežniku posodobijo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264503 (812) Netrunner
»

joomla (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6513539 (9393) betmen
»

kako narediti portal

Oddelek: Izdelava spletišč
223287 (3091) #000000
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885859 (5047) webfreak
»

Kako nardit, da bi lahko samo z geslom prišel na neko stran???

Oddelek: Izdelava spletišč
261953 (1531) kunigas

Več podobnih tem