» »

Že slišali Creative Gigaworks?

Že slišali Creative Gigaworks?

Dalton_Jr. ::

Ima mogoče kdo zvočnike Creative Gigaworks? Prebral sem že vse možne teste teh zvočnikov in se mi zdijo zelo zanimiva naložba v primerjavi s poceni domačim kinom ala philips..., vendar težko je kupit stvar za tolk keša če je ne slišiš..., namrec nikjer pri nas nimajo teh zvočnikov v trgovini, kaj šele da bi bili razstavljeni in pripravljeni na poslušanje. Zanima me če jih kdo sploh ima ali pa jih je slišal.

Prioriteta mi je kvaliteta zvoka(akustika) predvsem pri poslušanju glasbe,nato pri filmih, igre pa me niti ne zanimajo. Slišal sem logitech z680, vendar me niso ravno prepričali. Tudi bas se mi zdi neprimeren za glasbo(razen elektronike,ki me tudi ne navdušuje) Zvočnike bi rad razporedil po sobi 4x4 in jih ne nameravam razporediti blizu(okrog) računalnika.

Zanima me tudi kako se ti zvočniki primerjajo z cenejšimi home theatre all-in-one sistemi kot so sony dav..., jvc, panasonic... menda ti sistemi niso za drugo kot gledanje filmov.

Hvala za vse komentarje in odgovore!

Lp

glinik ::

Hmmm... , čudno da ti gko ni kaj odgovoril. Jaz sem poslušal obojna sistema Logitech Z680 in Gigaworkse. Lahko ju slišiš v Mediamarktu v Seiersbergu (Pred Gradcem).

Da ne bom na dolgo klobasal, če ti niso bili Z680 všeč, potem ti 99% tudi Gigaworksi ne bodo všeč. Razlike med sistemoma so, ampak spet ne tako velike. Razlike so majhne, zato dvomim, da bi bili Gigaworksi zate. Napisal si, da boš imel sistem za poslušanje glasbe, že sam si si odgovoril, da želiš nekaj bol "resnega".

Najbolše je, da se sam odpraviš v Mediamarkt in tam sam presodiš, če se ti splača nabavit tak sistemček.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Romčy ::

Jaz imam Z-680 in so neverjetni (pa ne zato ker jih imam jaz). Že prvič ko sem jih slišal so me navdušili, res da imajo močen bas ampak to lahko vse nastaviš z equilajzerju tako da to sploh ni problem.Zvok je fantastičen in nepopačen tudi če ga nabiješ do konca. Slabo pri njih je samo to da te sosedi ne bodo več prenašali.

Clone ::

Ti povem še jaz svojo zgodbo!

Lastim si Creative Megaworks 550 5.1 predhodnike Gigaworksov. Ko sem testiral Megaworkse in Logiteche z 680 v trgovini mislim da Harvey Norman, so se mi zdeli Logitechi boljši v vsem, razen po satelitih. Dobri prijatelj mi je posodil oba sistema za domov, tako da sem dodobra sprobal oba.

GLinik: Ko si v trgovini testiral Crative & Logitech si pozabil na nastavitve. V trgovinah imajo vsi enako nastavljeno moč v Sound Controlu, megaworksi je rabijo več da ojačevalec dobi dovolj moči. Zato se ti je bas pri megaworksih zdel šibkejši. Treba se je malo poigrati s kotrolami. Skoraj boljše je nastaviti bas na zvočni kot na samem daljincu. Megaworksi rabijo svojo moč se pravi morajo bit dosti naglas in tudi zvočna mora biti na 90%, ker če ni tako bo bas prdel že pri zelo tihem zvoku. Ne vem v čem je fora ampak če jim daš dovolj glasnosti bo Subwoofer močno prekosil Logitechovega z-680. Možno da ne verjamete ampak res je. Logitech je po nastavitvah ki sem jih nastavil začel prdeti (DRUM & BASS Advandced EQ)In še mnogo bolj akustičen je ta sistem, bas pri logitechih mogoče res malo bolj pritisne ampak pr samo globini in rezkosti pa nima šans (začne prdeti) proti magaworksih. Sprobaj sam če mi ne verjameš (v trgovinah je vse po defaultu naštimano, prosi prodajalca naj malo ojača zadevo in poglej kje zvočnike laufajo, ziher na kaki CHEAP zvočni. Prav tako pa me moti pri logitechih stalen šum iz centralca. Pri megaworksih je pa neroden daljinec.

Tako kar se pa Gigaworksov tiče je pa zelo vredu nakup, (izboljšan Woofer za 40% proti Megaworks, in stateliti imajo tweeter membrane, prav tako pa morajo dobiti svojo moč v Sound Controlu). Pa še 7.1 sistem je, ir daljinec je priložen, in še M-Port je zraven. Sigurno igrajo 40% boljše kot Megaworks pa že ti niso kar tako. Strinjam se s tabo, Z-680 niso rabno najbloj akustični, že sam videz deluje preveč palstično in elektronsko. Glede Gigaworksov pa: če se ti ne zdijo predragi jih kupi, ampak če jih ne boš uporabljal za računalnik ti jih odsvetujem prav tako logiteche. Tadava sistema sta najboljša v povezavi z Audigyjem ali kakšno konkurenčno zvočno. Drugače si raje omisli kaj drugega za hišni kino.


Pa lep nakup ti želim.

L.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Clone ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627481 (14737) psytoma
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10912126 (8142) Seky
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242613 (2320) Suli
»

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

Oddelek: Kaj kupiti
272478 (2196) Oblivion
»

Zvočniki 5.1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
658884 (7544) Clone

Več podobnih tem