» »

Exploit/Sbaanetapi - rabim pomoč

Exploit/Sbaanetapi - rabim pomoč

Surfer_D ::

Brat je preko maila prejel mail, ki ga sprašuje če so podatki na vizitki pravilni in kliknil na nek gumb change, ki je sprožil virus. (Ne vem kaj mu je bilo da je šel tja klikat). Ažurna Panda je zaznala: "Security risk detected Exploit/Sbaanetapi"

In javlja, da je potrebno resitirati računalnik da bo težava odpravljena. Ko ga resitiraš pa računalnik ne pride več v windowse ampak gre takoj ko naj bi se pojavilo logon okno resitira in za par sekund da disk v suspend. Računalnik je za hardwarskim firewallom, ima naložene mesec dni stare varnostne popravke (na žalost :( ) in ažurno legalno pando.

Kaj naj naredim, ker se mi ne gre še enkrat nalagati 2 računalnikov - okužila sta se 2 v mreži. Oba imata Win2000, 3-ji ki ima WinXP pa je OK in ima naložene vse varnostne popravke.

Nujno bi rail vsekakršno idejo kako bi rešil zadevo. Nimam nobene emergency repair diskete. Poiskusil sem na novo čez naložiti windowse tako da bi obdržal nastavitve pa ko probam naložiti SP4 ne pusti prepisati netapp32.dll in panda javi isto napako.

Vsekakršna pomoč je dobrodošla. Pa naj še kdo reče firewall pa antivirusni program - edino manjkali so popravik od 1 meseca, ker se ni koristilo računalnika oz. se ga sploh ni prižgalo.

P.S: aja Panda ne pobriše virusa oz. sploh ne naredi nič samo prepreči pošiljanje podatkov avtorju

Hvala
  • spremenil: Surfer_D ()

Surfer_D ::

a res noben nič ne ve???

ERGY ::

Rabs en antivirus npr NOD32 , spybot1.3 za unicevanje in preprecevanje takih okuzb, potem bi blo pametno met se ad-aware , pa se ksn softwerski firewall( kerio 2.1.5).

LP ERGY

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ERGY ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496650706 (8243) Domini tm
»

Največji spletni rop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11013654 (10523) MrStein
»

racunalnik mi zelo pocasi dela!!!!!!za popizdit

Oddelek: Pomoč in nasveti
224890 (4522) bobby
»

Prekinjanje internet povezave...