» »

Spet, Powercolor 9800SE??

Spet, Powercolor 9800SE??

«
1
2

guest #44 ::

Ok, danes sem dobu novega Powercolor 9800SE (JAE).
Prvo instaliram navadne driverje in stestiram na 3Dmark03 (3600pik)
Uninstaliran navadne in dam gor omega driverje.
V windowsih dela 100% brez napak. Grafična pa je vroča. Na Atitool-u piše 8 piplines (nisem pa je nič navijal-default). Na 3dmark03 mi pri wings of fury določene modre površine imajo napake (šahovnico), na tistem "battle of krneki" se na likih pojavljajo črne pikice. S testom nisem šel do konca ker se mi je kartica spreminjala v "roštilj". Pol pa sem sprobal Unreal2, pojavljajo se mi manjše šahovnice na vodnih površinah in majhne črne pikice na nekaterih steklih, drugace mi dela igra vse vredu (BTW čevapčiči se že pečejo):\

Torej me zanima kaj je zdaj to ali se pregreva ali pa je zjeban kaksen pipeline? Hlajenje mislim kupit, zdaj pa ne vem če bi, ker je lahko kartica zjebana?! Naročil sem po telefonu, tako da nevem kako bi se zmenu da mi jo zamenjajo!?

Imam pa:
Barton 2600+ nenavit
NF7-S v2.0
512Mb 400MHz
WIN 2K

BIG THANKS, za kakršnokoli pomoč!

klemen32 ::

zivjo! glej takole je ocitno se nazalost neda softmodat oz neuspesno tko da zakleni nazaj 4 cevovode pa bo stvar resena.te kartice ki so prisle v tem mesecu niso dobre za softmod ker jih je podjetne ati zaklenilo.fajn se imej!

MI5Ek- ::

Tvoja kartica se očitno ne da softmodat v 9800PRO, zato se ti pojavljajo arefakti (šahovnica). Kot ti je že klemen19 napisal, namesti nazaj originalne gonilnike za SE in ti bo kartica delovla normalno, ampak ne kot pro! Nevem zakaj bi ti jo zamenjali če se ne da softmodat v 9800PRO, saj si kupil 9800SE in ne PRO, tako da karitca deluje kot mora.

mazy ::

moja se je pa odlično zmodala v pro verzijo in dela super. v 3dmarku 2001se dobim 16600 pik v 2003 pa 5507 3d markov. in sm zadovoln, za 35k je to super grafična.

guest #44 ::

Mazy kje pa si jo kupu?
Sej nemodana je tudi cool, ampak vseno bi blo mega met pro! V 3dmark03 sem dobu 5400 pik. Zanima me če šahovnico povzročajo le slabi cevovodi ali tudi pregrevanje? Slika ni niti toliko hudo spačena, samo pa pokvari vzdušje! Kako pa se obnese navita z 4 cevovodi?

kmirtic ::

Dej probi sam hladilnik zamenjat, ker men je delal neki podobenga, ko pa sem zamenju hladilnik z boljsim, je vse to zginel. Obicajno ce imas pokvarjen kksen cevovod ti artifakte dela po celem zaslonu. Ce pa jih mas samo obcasno na dolocenih delih, je povsej verjetnosti samo pregrevanje.

guest #44 ::

Bom res proval nabavit drugo hlajenje!
Kaj priporočate Zalmana ali artic cool, se za rame bom vzel?

Hvala kmirtic

VASkO ::

preden nabavis drugo hlajenje (da ne bos brezveze nabavljal in ugotovil, da nisi nic pridobil), daj zamenjaj tiste zatice, s katerimi je hladilnik pritrjen na kartico, s kaksnimi M3 vijaki in maticami in primerno zategni.

Edi999 ::

Če boš kupoval kupi Zalmana, ker tisti Artic je drek!

Sem imel sam tega Zalmana in ti lahko povem, da je ODLIČEN cooler, vendar potrebuješ še hladilnike za rame in kak 80X80 ventilator!
NE KUPUJ tistega, ki je namenjen za ta hladilnik, ker je preslab in predrag v primerjavi z kakšnim 80mm!

LP

mazy ::

kupil sm jo pri jaetu ko je bla v akciji za 35k. obnese se super le greje se sedaj malo bolj kar me pa tak al tak ne moti saj kmalu pride vodno.
v igrah kartica sploh nima problema, vse dela gladko, super. problem v mojem raču je trentno ram. mam nek samsung 256 modul fsb na 209mhz in tajmingi 2.5-3-3-7. in tale ram me ful bremza. kere module svetujete da kupim? seveda da majo dobre tajminge pa da se jih da fajn prvit...

[MYTiX] ::

A ce se ne moda se da menjat, ker na njihovi strani (od JAe) pise da lahko npredni uporabniki kartico modajo, tako da pomoje bi se dalo kej narest. Moja se je modala medtem ko se od frenda ni in mi je mal zal zanja.

MEDENA ::

edi99 ...kerga si ti gor dal ?

guest #44 ::

Zalman torej!

Mytix kaj slucajno ves kaksne napake je mel tvoj frend po modanju?
Kar se meni zdi cudno je to da windows mi dela 100% OK, igrice nekje okoli 80-90% vse OK. Nekateri imajo dosti hujse napake! Lahko zrihtam kej slik ce bo pomagalo?! Glede temperature jedra, ce drzim prst gor me po enih 10s na polni obremenitvi zacne kr pect (nenavita in nemodana). Je to standard? Tudi rami so kr vroci!

Zgodovina sprememb…

Zhupa ::

kartico ti bido brez problema zamenal. Je kolega tm nabavu pa so mu rekl da jo lahk prnese zamenat ce se nau dala softmodat.

guest #44 ::

Upam da res!
Samo jaz se vedno ne vem ce je zjebana ali se pregreva!
Se bi jo dalo ohladit brez da bi menjal coolerja? Downclockanje?

Edi999 ::

Medena:

Gor sem si dal tega:

. Zalman ZM80C-HP VGA Heatpipe Cooler



In nikoli ni bila vroča! Komajda mlačna, ampak zeloooo navita!

[MYTiX] ::

V winsih so se mu pojavljale pikce na pointerju in na nekaterih ikonah. V 3d marku pa so me mu pojavljale pikce "organzirane" v kvadratke po polovici zaslona.

MEDENA ::

sej tega mam jaz zdej...+ zalman op1 8x8 vent

sam ti si dal artic silver 5 gor a ne ? jaz pa uno k je priložena...baje se ful pozna...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

[MYTiX] ::

Edi999: kaj nimas nobenga venta. Jst bom nabavu to tudi in me zanima kateri vent nej dam gor.

Edi999 ::

Glede tega zalman op1 8x8 vent je metanje denarja čez okno! Dosti boljše in ceneje je ZM-F1 80mm ventilator! LOL

Edi999 ::

Ne, jaz sem dal gor navadno belo pasto ki jo dobiš zraven!

[MYTiX] :

Seveda sem imel ventilator! Zalman ZM-F1 sem gor namontiral! Pa še hladilna rebra na rame sem dal!

Zdaj pa je en drug vesel lastnik te kartice! Mislim, da sem celo dobil z njo največ točk od vseh, ki so jo imeli in jo imajo tukaj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Edi999 ()

MEDENA ::

če si imel pa največji krompir kle....

meni zaenkrat gre 400/365......

Edi999 ::

Medena:

Jaz nisem tako, kot ti! Ti ne upaš in sprašuješ, do koliko lahko!

Če imaš ta cooler jo navij, do koliko bo šla brez atefaktov!

Ko sem jaz namontiral ta cooler gor sem sprve navil na 430/360! Je delalo brez artefaktov, pa grela se ni nič, potem pa še več in še več , dokler se niso začeli pojavljati artefakti, potem pa sem nehal, ker ni več imelo smisla!

Maximum je šlo brez artefaktov na 466/374! Ampak nisem probal kaj je bil vzrok! možno da je bil GPU ali pa da so bili rami! 100% bi jo lahko še več ampak je že prej šla papa!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Edi999 ()

MEDENA ::

ja pa če mi atitool začne padat pred 403 mhz za core.....lahko dam več ?

recimo dam 410 pa "scan for artifacts" za recimo 10 min ? če ok dalje itd ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Edi999 ::

Če ti začne padat pa pomeni, da se začnejo artefakti pojavljat!

Morem ti povedat, da imaš po eni strani dobro grafično, ker se je dala modat v pro, po drugi strani pa ni navijalski tip!

Kolikorkoli jo boš navil, na več, kot 403Mhz se ti bojo začeli artefakti pojavljat! To pa potem ni več to!

MEDENA ::

ja je softmodana zelo lepo....9800pro ampak ni navijalski tip...kaj čem tudi za 35900 ni slabo hehe...no pa še 6000sit ta zalmanov komplet...tako,da če jo dam med oglase za 40000 sit bi pomoje takoj šla...

guest #44 ::

Ok tem ko je uspelo softmodat, kaksne artefakte dobite ko prevec navijete (šahovnico)? Kot jaz vem, če je grafa prenavita se pojavijo neke črte!?

Edi999 ::

Jaz sem mojo prodal za 45k sit!>:D >:D >:D

Saj je bila tudi vredna tega denarja!:D

MEDENA ::

jverne itak ti atitool ful pomaga...

MEDENA ::

Odkar mam tega Zalmana se mi procesor 2500+M@200*11 greje za dobrih 5°C več...čemu ? LOL

Zgodovina sprememb…

Edi999 ::

nič novega!

Saj meni se je tudi procesor bolj grel, ko sem to stvarco gor namontiral! Ne vem v čem je fora, ampak v nečem more bit!
Mene se je poznalo 8-O 10 stopinj!;(( !

To je bil tudi eden izmed razlogov, da sem jo prodal!>:D

G@MER ::

@MEDENA, Edi999: temperatura CPU-ja je sedaj verjetno večja zato, ker ima ta Zalman veliko površino in zato bolj oddaja toploto (ki pa segreva procesor; ki je le kakšnih 10 cm nad grafično)!
Zato pa si bom jaz za svojega Radeona 9600 PRO @ XT raje nabavil <b>tega VGA Silencerja</b> ;ki toploto, ki jo proizvaja GPU odvaja ven iz ohišja!8-)
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

MEDENA ::

ja res je ja...zaradi oddajanja toplote....pismu ;(( ......ob odprti kišti čez 50°C :'(

bo treba prodat tega zalmana pa enga silencerja al pa boljši cooler za proc.....tole nad 50°C mi ne diši preveč...

Edi999 ::

Možno je tudi to! Ampak v mojem primeru to ni bilo možno!:P Ta Zalman ni bil nikoli nič več, kot pa komajda mlačen, tako da nemogoče da bi zaradi tega imel moj proc dobesedno cca 10 stopinj več!

Kar se pa tiče tega Arctic-Cooling VGA Silencerja pa ti lahko povem, da je to DREK!>:D Sem ga tudi sam sprobal in je skoraj enako, kot z originalnim, le mogoče neko malenkost bolje hladi! Drugače pa idi v kakšno trgovino in vprašaj kako in kaj!
Meni še je pred nakupom v Power Plus trgovini v MB prodajalec povedal, da je zanič in da so jih cca 3/4 dobili nazaj, ker stranke niso bile zadovoljne s hladilnikom! Naj nebi hladil tako, kot treba! Mi ga je dal v test in sem ugotovil, da nima navijalskega potenciala! nekaj malega se lahko navije, ampak to je tudi vse! Nato se začne zelo pregrevat in zato ni primeren za extremne overclockerje, kot smo mi tukaj!
Medtem, ko ta Zalman + ZM-F1 ventilator in hladilna rebra na ramih hladijo zelo dobro, če ne odlično! Če kdo mene vpraša je že skoraj na nivoju vodnega, če ne kje skoraj boljše! Res pa je odvisno nekaj malega tudi od kartice!

Če bi primerjal Zalmana in Artica bi dal razmerje v hlajenju nekje 10:3 ! Vsaj na podlagi tega, kaj sem sam ugotovil in stestiral!

LP

G@MER ::

@Edi999: pa ne vem, jst bom kr tega VGA silencerja vzel; pa bom pol videl. Če pa ne bo dober, ga bom pa vrnu!:))

Tist Zalman pa v mojem primeru ne bi pasal na grafično, ker imam RAM heatsinke napoti. Pa vseeno se mi zdi VGA silencer boljši, pa še cenejši je!:)
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

Edi999 ::

Delaj in kupuj kaj ti paše!

Jaz sem samo povedal iz svojih izkušenj kako je stanje!
V vsaki trgovini ti tega nebojo upoštevali, kot reklamacijo! To je stvar prodajalca!

Sicer pa za tistih 1-2k sit razlike v ceni mislim da se ti ne splača! Raje kupi kvaliteto in boš zadovoljen, kot pa drek in boš na koncu samo pizdil!

LP

G@MER ::

@Edi999: kot sem že povedal, ne morem kupit Zalmana, ker:

1. na kartici ni prostora, ker so napoti RAM heatsinki
2. Zalman za razliko od VGA silencerja toploto oddaja v ohišje; VGA silencer pa odvaja iz ohišja

Pa tudi glede na review-e je VGA silencer (skoraj) vedno ocenjen bolje od Zalmana! npr. <b>tu</b>! Več review-ev pa lahko najdeš <b>tukaj</b> !

Drugače pa itak ni važno; jaz bom kupil tega VGA silencerja; ti pa si zaradi mene kupi kar si hočeš!:))

LP!
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

guest #44 ::

Ocitno mam zjeban cevovod! Bom jutri proval se zmenit v jae-u za zamenjavo! Ce slucajno ne bo mogoce, kaj naj naredim? Razmisljam da bi vzel herculesovo 9800?! Sej se da tudi to navit v pro ce se ne motim??

[MYTiX] ::

G@MER povej kako se obnese.

MEDENA ::

bojo ti zamenjal...sam ti povem,da sem jaz bil tam v četrtek in sprobal ene 5-6 kartic in čisto zadnja je bila 100% OK...tako,da verjetno tudi če s seboj prineseš kišto tja in sprobaš boš neuspešen.....ker jih imajo samo še ene 7 na polici...edino če majo kake na zalogi v skladišču......una hercules 9800 je lepa..ramsinke ima....samo draga 53000-54000....je pa res lepa grafa...pa še HALFLIFE2 kupon ima...

laufa pa na 325/580 namesto 380/680....ima pa isto R350 čip gor ampak mislim,da ti bo uspelo jo navit na 9800PRO....

G@MER ::

[MYTiX]: jst tega VGA silencerja še nimam in si ga imam namen nabavit šele jeseni.:8)
Če pa si ga misliš nabavit, si ga dej! Če pa ti ne bo všeč, pa ga zamenjaj! Simple as that!:))
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

guest #44 ::

Vrjetno bom jo zamenja za navadno 9800! Ravno danes sem dobu 17000SIT od pobiranja česenj, tako da bom doplacal!:))

goranTNT ::

Edi999 to da je VGA silencer drek lahko samo sebi govoris. Skratka imas malo morje testov kjer je ta zadeva odlicno ocenjena in tudi bolsa od Zalmana. Jaz imam omenjeno zadevo na svoji grafi z bakrenimi BGA heatsinki in sem trenutno dosegel 430/388. vec enostavno nisam probal, ker niti nimam casa sedaj se ukvarjati s tem zaradi ispitov. Pri core mislm da bi se lahko slo vec.

Edi999 ::

Napaka-dvojnik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Edi999 ()

Edi999 ::

Jaz sem imel jedro oz. GPU na cca 470 in je bil hladilnik komajda mlačen! >:D >:D
Po moje pri tebi na 430 je že kar topel, če ne že vroč!:D

goranTNT ::

Sem probal in hladilnik sploh ni vroc, ampak mlacen oz rahlo topel.
Tko da nebi nekaj napamet govoril. Poleg tega VGA silencer toploto odvaja izaven ohisja zalman pa ne. Pac ce tebi ni dobro delal, to ne pomeni da ne bo tudi drugim. Mogoce si pac slabo nastimal.

[MYTiX] ::

Moja se je modal vredu, nobenih artefaktov dokler nims vklopil AA. Kaj to pomeni da imam pokvarjen pipeline al se sam pregreva. SLika:



Ker me zanim ce se mi splaca sploh kupit drugo hlajenje.

Edi999 ::

Po sliki sodeč se ni dala lepo modat! Imaš artefakte! 1 ali več cevovodov imaš poškodovan-ih!

LP

MEDENA ::

SCAN FOR ARTIFACTS dej za 10minut...

[MYTiX] ::

Sej tej artefakti se pojavijo sam ce vklopim AA. Ce je AA izklopljen ni sploh artefaktov. Sm igral FarCry z izklopljenim AA par urc vse na high 1280 res in se niso pojvli nobeni artefakti. V 3d marku 03 tudi se ne pojavljajo nobeni artefakti, tudi v ATi Tool jih ne dobi dokler ne vklopim AA.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389205 (5180) Tilen
»

Kako izvem temperaturo GPU

Oddelek: Navijanje
442338 (1735) Tilen
»

Powercolor 9800se 35900 sit jae (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
593843 (2459) ginekolog
»

Odstranitev stock hladilnika iz PowerColor 9800SE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171311 (1007) BluPhenix
»

Hlajenje Radeona 9800SE z čem?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
381713 (1073) steev

Več podobnih tem