» »

Zunanji disk

Zunanji disk

Mercier ::

Nabavil sem si ohišje za IDE naprave (HD, CD, DVD...) z USB priklopom. Na ohišju je power off gumb. Koliko zdravo je to klikat, ko je naprava priklopljena? Programsko, kakšni keši, baferji, celo kakšni problemi z operacijskim sistemom (načeloma wxp, linux), zgolj izguba podatkov, če ravno kaj čaraš gor, strojne posledice...

Linux bi naj to mel urejeno, če prav razumem koncept ful večuporabniškosti in priklapljanje naprav. Kaj pa windows? Je optimize for quick removal dovolj (disabled wite caching)? Kaj pa sama naprava? OK, če so dali power on/off gumb gor, je nabrž poskrbljeno za varnost? Uglavnem, ne bi rad nabavil 250 GB diska, pa da mi potem naredi bzzzzzz...

Krofojed ::

Disabled wite caching prepreci, da bi ti misli, da si nekaj skopiral na disk, v resnici bi bilo pa se vedno v predpomnilniku (in se seveda ne bi nikoli zapisalo, ce bi disk iznenada izklopil). Ce ga odlklopis sredi kopiranja, je pa kajpada se vedno vprasanje, kaj se bo zgodilo. Precej preprican sem, da se disku ne more nic zalega zgoditi - v davnih casih se je lahko, dandanes so pa diski narejeni tako, da se glava spravi na varno, ko zmanjka elektrike. Opomba: prvi del je spekulacija, o drugem sem pa pred nedavnim nekje prebiral.

hanzeljn ::

mene pa zanima, kje bi se dobilo zunanje ohišje za HDD s priklopom na LPT (printer, tiskalnik) vrata ? Po oglasih se večinoma najde USB, tu in tam še kakšen Firewire in mogoče še prastar zunanji CD s prilopom na LPT. Ali to še sploh obstaja ?

Mercier ::

Evo, vse sem dobro stestiral. Celo enega deathstarja sem bil pripravljen uničit (pa se ni pustil), da se prepričam, da težka mehanika lahko dela v tem načinu. Uglavnem, lepo vse deluje, res se lahko brez problema včasih zmotiš, pa izklopiš.

Mogoče si omislim še eno ohišje, na prenosni dvd pekač se človek hitro navadi. :)

oknaj ::

Imam tako ohišje (Kingbyte) z diskom 1,7GB. Dela na Win 98 za kaj novejšega ni driverjev.
Prodam vse skupaj za 8000SIT.

lp Janko 041 752-290


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812161 (11160) solatko
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25123415 (13675) Mazo
»

Disk kot USB device

Oddelek: Strojna oprema
151105 (890) Sami
»

LCD >>>>>RULZ<<<<<<

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362097 (1229) bf4ed
»

mod diska

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
421716 (1122) segi

Več podobnih tem