Forum » Pomoč in nasveti » Laptop display svetilnost
Laptop display svetilnost
mike_oh ::
Mam naslednje vprasanje...
Ko mam laptop prilkljucen na elektriko je slika ok....ko pa laufa na baterijah pa je slika manj svetla in ima manj kontrasta. A je mozno ki to funkcijo izklopit, da ma display pac enako svetilnost tudi ko je na baterijah.Probal sem najt ze v power options pa nikjer nisem naso
lp in hvala za odgovore
Ko mam laptop prilkljucen na elektriko je slika ok....ko pa laufa na baterijah pa je slika manj svetla in ima manj kontrasta. A je mozno ki to funkcijo izklopit, da ma display pac enako svetilnost tudi ko je na baterijah.Probal sem najt ze v power options pa nikjer nisem naso
lp in hvala za odgovore
Ziga Dolhar ::
Govorim za Dellov Inspiron 4100, verjamem, da je na tvojem precej podobno.
Notesnik si zapomni nastavitve zaslona za 2 okolji: z napajanjem iz vtičnice in iz baterije. Na tipkovnici stisnem tipki FN in puščico gor/dol/levo/desno za ustrezno nastavitev (svetilnost ...). Ta nastavitev je vezana na vrsto napajanja: recimo da sem na AC, nastavim svetlnost iz 100 % na 90 %, nato pa izvlečem elektriko, se spremeni na recimo 50 %. Ko nazaj vtaknem kabel, se spremeni na 90 %.
Nastavitev pa lahko pogledam tudi v biosu: tam tudi lahko nastavim, kolikšna naj bo svetilnost ob kakršnem koli napajanju.
Notesnik si zapomni nastavitve zaslona za 2 okolji: z napajanjem iz vtičnice in iz baterije. Na tipkovnici stisnem tipki FN in puščico gor/dol/levo/desno za ustrezno nastavitev (svetilnost ...). Ta nastavitev je vezana na vrsto napajanja: recimo da sem na AC, nastavim svetlnost iz 100 % na 90 %, nato pa izvlečem elektriko, se spremeni na recimo 50 %. Ko nazaj vtaknem kabel, se spremeni na 90 %.
Nastavitev pa lahko pogledam tudi v biosu: tam tudi lahko nastavim, kolikšna naj bo svetilnost ob kakršnem koli napajanju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z zatemnitvijo zaslonaOddelek: Operacijski sistemi | 939 (855) | Alfonzo |
» | Nokia predstavila E72 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nokia / Symbian | 11078 (9150) | BigWhale |
» | HP serija S - zakaj taka slaba mnenjaOddelek: Kaj kupiti | 2521 (1891) | Pyr0Beast |
» | Problem z baterijo prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1302 (1223) | Šimpanz |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10426 (8365) | Pyr0Beast |