» »

Problem z zatemnitvijo zaslona

Problem z zatemnitvijo zaslona

Alfonzo ::

Pred dnevi se mi je pojavil sledeči problem pri mojem prenosniku: Ko je računalnik nekaj časa prižgan se enkrat od enkrat kar sam zatemni - da komaj kaj vidiš. Vidi pa se v ozadju kar sem mel odprto. Problem sem probal rešiti z drugim ekranom in ugotovil da na drugem ekranu nič ne zatemni, kar nekako pomeni da bi moral biti problem na primarnem prenosniku. Ampak ko sem priklopil zunanji ekran se je na temu osnovnem prikazala slika normalno nazaj, čez 5 minut pa spet izginila.

Bi kdo vedel kaj bi lahko bilo?

Alfonzo ::

Očitno nisem edini ki se mu ne svita kaj bi lahko bilo. :D

#000000 ::

Lampica, inverter, grafika če je ločena ali plata če je integrirana.

M@73Y ::

Mislim da je tvoj problem čisto rešljiv. Imaš vklopljeno funkcijo, ki po določene času zatemni zaslon (v tvojem primeru po petih minutah). Varčevanje z energijo se temu reče. Pojdi v spodnje nastavitve in spremeni čas kdaj se zaslon postavi v varčevanje. Navodila za Win7. Xp-ji morajo imeti dosti podobno.

Control panel > all control panels items > power option
change plane settings > change advanced power setting
Poišči display > dim display after in nastavi pri plugged npr. 60 min.

Če je to vredu, je možno tudi da imaš vklopleno funkcijo Ambient light, katera določa svetilnost zaslona glede na svetlost okolice.
Če je še to vredu, je možnost, da imaš slab stik v konektorju napajalnika, in ti računalnik preklaplja med delovanjem na napajalnik ali pa na baterijo.
..jump into psytrance tunnel..

#000000 ::

Če pravi da vidi kaj je na zaslonu, le da ni osvetlitve. Če ti laptop gre v sleep ali da ugasne ekran zaradi varčevanja takrat ne vidič n zaslonu ničesar.

Alfonzo ::

Zdej sem dobil nov inverter. Ampak problem nastane ko ga vgradim. Ko ga priklopim na elektriko se začne nekaj "mleti" in se noče prižgati. Ko ga izklopim iz elektrike, da ostane samo na bateriji se pa sploh noče prižgati. No pozabil sem povedati da tud ko imam priklopljeno elektriko se noče prižgati. Ko pa dam starega nazaj notr pa prižge normalno, samo slika se pač zatemni. Kaj bi to loahko bilo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik problem pri zagonu

Oddelek: Strojna oprema
221804 (402) ziga1990
»

okvara ASUS notebook-a

Oddelek: Strojna oprema
62071 (1768) quadro933
»

Prenosnik zatemni sliko

Oddelek: Pomoč in nasveti
131077 (852) uporabniik
»

Črn zaslon POMOČ!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111933 (1753) LordPero
»

Skurjen Napajalnik

Oddelek: Strojna oprema
13996 (767) Pyr0Beast

Več podobnih tem