» »

Kateri Linux (debian) za server?

Kateri Linux (debian) za server?

|SNap| ::

Pozdravljeni,

potrebujem en nasvet glede Debiana. Postaviti nameravam streznik za www/mail s cca. 300 uporabniki. Sicer bi zelo rad imel stable(woody) zaradi security updateov, ampak sem pa 100% da bom potreboval nekaj paketov iz testing-a(sarge), npr. postgresql. Vem pa da je testing tisti zadnji, ki dobi security update-e (ker traja nekaj casa da pridejo iz unstable - tega pa sploh ne nameravam laufat). Poleg tega se obcasno kaj "pokvari" ob updateanju in zadeve lahko nehajo delat dokler ne odkrijes vzroka, cemur bi se rad karseda izognil.

Zanima me torej kaj priporocate: kompleten sarge, ali woody s posameznimi paketi iz sargea.

P.S.: kaksni drugi distoti sploh ne pridejo v postev, ker trenutno nimam casa da se jim prilagajam.

lp,
Jaka

Matri[X] ::

Jaz ti priporocam debian testing s 2.6 kernelom.

moj_nick ::

A ni to mal preveč za server s 300 uporabniki?
110111001001010001010000

b ::

Uporabi stable ter pakete, katere rabis novejse, poberi z backports.org.

Ce pa Debian dovolj dobro poznas, lahko uporabljas tudi testing, v primeru da potrebujes kaksen paket s security popravki ga pac namestis direktno iz unstable. Saj ni treba cakat, da se sam prebije v testing...

SpecialK ::

probaj z FreeBSD 4.10 :)

moj_nick: kaj je prevec?

mja... kolebam med testing in backporti. ceprav me nic kaj prevec ne mika da bi rocno dajal security fixe iz unstablea (beri: sem prevec len in pozabljiv, da bi spremljal).

tko da ful me mikajo backports.org... nisem do sedaj se nikol videl te strani.

moj_nick ::

Preveč = imeti testing z 2.6 kernelom na serverju.
110111001001010001010000

Gandalfar ::

lepo furaj stable pa lepo backporte za tiste stvari, ki nujno rabis novejse

Se eno vprasanjce, ki se sicer ne navezuje tocno na temo, ampak nocem odpirat se ene:

Je kdo mogoce ze namescal kombinacijo postgres + courier (ali drug pop3/imap) + baza za userje(mysql ali postgres) + podpora quotam?

Se nameravam lotit kmalu in sem na netu nasel malo morje "guide-ov", pa me zanima ce je kdo uporabil katerega in je preverjeno OK, da si mogoce prihranim kaksne tezave.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119306 (34980) RedDrake
»

Ubuntu 5.04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
559272 (7607) Tarzan
»

Pekel, pardon, Sarge je zmrznil! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
556638 (5208) MrStein
»

Debian server VS. Gentoo server (strani: 1 2 )

585100 (4269) Nerdor
»

Debian Server

252013 (1676) Matri[X]

Več podobnih tem