» »

rezanje in editiranje mpeg2

rezanje in editiranje mpeg2

CaqKa ::

Imam dvd komponetno (snema).
s pomočjo nje si posnamem recimo stare vhs kasete na dvd, ali pa iz DV kasetk...
no zdaj pa mene zanima s katerim programom lahko oziroma editiram te posnetke, ter jih na koncu s pomočjo funkcije (tukaj je najbolj važni del) kot jo ima virtual dub direct stream copy spet nazaj v nov mpeg 2 pretočim?
ker za menuje delat ipd mam...

SasoS ::

hja....to je kar težava. Nazadnje ko sem jaz to rabil sem na koncu s hexeditorjem popravljal file in rezal pri headerjih. Res se fali en dober frame-by-frame mpeg editor. Zdaj je baje že ena nova verzija mpeg2schnitt - takrat ko sem jaz iskal je bil še cel program u nemščini pa dokaj nepregleden. Poišči malo po doom9.

CaqKa ::

hmm morem čeknit zdaj še enkrat ker toti progiji na doom9 se hitro obnjavljajo..
problem je v tem da al mam vob iz dvd decryptera.. ali pa m2v in m2a ali pa wav ločena..
pa mi ni jasno kak naj to režem, ker more bit program sposobn še rezanja zvoka.. samo rezanje videa mi nič ne pomaga :)

bezerk@work ::

MPEG ima z rezanjem na frame velike težave, ker je sestavljen iz GOPov (group of pictures), GOP sestavljajo IPB slike (frames), ker vsebujejo "celo sliko" samo I slike, je možno rezat samo pri I slikah, P in B slike so vmesne slike med I slikami in pri njih ni mogoče rezat. Najbolje kar lahko narediš je, da ko snemaš video v MPEG-2 vklopiš scene change detection (če je to mogoče, najvišja kvaliteta ??), in enkoder pri vsaki menjavi scene da nov GOP. Tak video lahko zrežeš kar v TMPGENCu ali čem podobnem in dobiš solidne rezultate.
Možno je tudi rezat točno na sliko, ampak mora tak program vsebovat tudi enkoder in vse slike do novega GOPa na novo enkodirat. (ne poznam programa)
Ali reenkodiraš vse skupaj v TMPGENCu, točno zbereš frame in daš reencode, kar je tudi mogoče smiselno -> kvaliteto zajemanja na DVD komponenti daš na maximum, odpreš zajet video v TMPGENCu, določiš start, end frame, (filtre za TV signal) in reenkodiraš v multipass načinu na novo točno od željene slike do slike, tako tudi privarčuješ nekaj prostora, hope it helps :)

krneki ::

Jaz režem mpeg2 (slika+zvok) z MPEG2Cut. Potem pa združim dele nazaj z DV Tools. Če mam pa zvok in audio posebi potem pa režem z Mpeg2Schnitt, multiplex pa z TMPGEnc al pa Maestro. Uglavnem uporablam prvo varjanto za odstranjevanje reklam pri snemanju s televizije.

SasoS ::

bezerk@work: seveda...tudi divx lahko režeš samo pri keyframih. Ampak ker je GOP ponavadi 12 do 15 framov (okol pol sekunde) je to dokaj vseen ker ne opaziš če fali pol sekunde (pri divxu je keyframe po defaultu 300 framov narazen - če ni vmes zamenjava scene). Torej že rezanje po GOPu bi bilo dovolj dobro. Reenkodiranje je pa brezzveze ker porabiš ful cajta.

CaqKa ::

jaz nočem reenkodirat.. in z rezanje pri I frejmih sem čisto zadovoljen..
problem je v tem da dvd compliant mpeg2 streame ne reže vsak tak tool..
pa problem mi je v tem ker mi dvd decrypter (naštelam ga na demux mode) naredi posebej m2v in wav..
kak naj to združim? tu bodo očitno komentarji od krneki prišli prav.. bom zgleda moral tale najnovejši mpeg šnit probat...
fora je da za dvd avtoring z dvd labom pa spet rabim demuxane fajle.. m2v in wav posebej :)
grem čekirat..

jaz sem že mislo da odgovora na ta vprašanja pa nebom dobil :) pa zgleda le nisem sam pri tako advanced operacijah :)


aja kaj pa z kakim uleadovim editorjem ali pa z premerie ali pa z sony vegas gre?
tisto bi blo še najlažje ker bi potem kr title noter nametal pa podobne fore... (torej je vprašanje če zgornji programi podpirajo rezanje pri I frejmih in nato nazaj zlaganje brez reenkodanja)

lp

bezerk@work ::

TMPGENC


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11928267 (7703) LexLuthor
»

Rezanje Mpeg2 posnetka.

Oddelek: Programska oprema
141810 (1634) il
»

miniDV kamera

Oddelek: Zvok in slika
71503 (1347) miha80
»

Video obdelava..prosim pomoc!

Oddelek: Zvok in slika
151577 (1229) Spock83
»

Izdelava Domačega Dvd-ja in Menijev

Oddelek: Zvok in slika
91789 (1584) chato

Več podobnih tem