» »

Compact flash kartica fuč?

Compact flash kartica fuč?

TICKO ::

Imam digitalni fotoapartat ki je bolj v nižjem cenovnem razredu, in zraven sem dobil 16mb pomnilno kartico, čez nekaj časa se mi je pokvarila... Tako da ko prizgem digitalni fotoaparat napise če jo želim formatirati, jo formatiram naredim nekaj slik, ga ugasnem in ko ga spet prižgem spet napise da ni formatirana in da če jo želim...in tako vedno in vedno pise da ni formatirana... Nekaj časa sem zdržal brez njega in potem pod garancijo nesel nazaj kartico in dobil novo, to se je zgodilo tudi na novi kartici, pač sem mislil da imam smolo in sem resliral nekaj tisočakov in kupil novo pomnilno kartico 64mb, spet sem ga uporabljal nekaj časa in spet se je naredilo enako. Ko dam kartico v drug digitalni fotoaparat mi napise da je sploh ni ali pa isto da jo je treba formatirati?

Če se komu sanja kaj bi lahko bilo vas prosim za pomoč...
Hvala in lp
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

CaqKa ::

jaz bi fotoaparat menjal ne pa kartice.. daj fotkiča na servis.

TICKO ::

Zanima me zakaj potem če dam novo kartico v digitalca dela brez problema? Če dam pa to kartico v drugega pa ne deluje?!
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

CaqKa ::

Nekaj časa sem zdržal brez njega in potem pod garancijo nesel nazaj kartico in dobil novo, to se je zgodilo tudi na novi kartici, pač sem mislil da imam smolo in sem resliral nekaj tisočakov in kupil novo pomnilno kartico 64mb, spet sem ga uporabljal nekaj časa in spet se je naredilo enako.



Zanima me zakaj potem če dam novo kartico v digitalca dela brez problema? Če dam pa to kartico v drugega pa ne deluje?!


oki.. zaj pa razloži najprej kaj sploh je na stvari.. kaj dela in kaj ne.. ker če boš reko da ti dela luč čez dve minuti pa ne..

BlackHole ::

Enkrat rečeš, da si kupil novo kartico in ti je isto ni prepoznalo, potem pa rečeš, da če daš novo noter, da ti dela. Ajd, zjasni se.
p.s. Mogoče boš zdaj videl, kje je tista razlika, ki je med poceni in tadragimi aparati.;)

TICKO ::

kartica mi ne dela! če dam novo noter dela, novo-misljeno tako če mi jo kdo posodi ali pa da bi kupil spet novo...zdj mam 2 karici doma ki ne delata! danes bom nesel kartico v eno trgovino pa da mi jo tam formatira da vidim ce bo delala... :\
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

BlackHole ::

Kakorkoli, nimam slabih izkušenj te sorte ne z aparati in ne z karticami. Ampak jaz bi posumil v aparat (pa ne samo zato, ker je bil "poceni"). Ampak, če ti kartica potem tudi v druhih aparatih ne dela več, potem jo tvoj aparat nekako "pokvari", po moje.

TICKO ::

hmmm... tole je zdj se bolj cudno. Nesel sem kartico v prodajalno fotoaparatov pa tega, pa mi je dal karico v neko vlko čudo od digitalca pa mi formatiru pa zdj dela. Čudno mi je pa zato ker ko sem jo jaz hotel dat formatirat enemu kolegu je sploh ni prepoznalo oz. je zamrznil... Pa sej ni vazno, zdej dela :)
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

Clone ::

Vse CF kartice niso narejene za digitace (vsaj malo starejše ne). V eni firmi so prodajali mislim da firmo Apacer sicer na škatli ni bilo napisano da ni za digitalce niti pa ni pisalo da je za digitalce. Ampak ko so to ugotvili so uporabnikom brez poblemov zamenjali kartice!

Probaj preverit katere firme je kartica in če ne ustreza jo probaj nest zamenjat (pod pogojem da so ri jo prodali v trdovini za digi-foto opremo)

L.p.

CaqKa ::

ticko
zdaj pa z tisto novo kartico ki ti jo nekdo posodi vklopi pa izklopi aparat tak kot si s vojimi delal..
in če jo tudi zbriše potem je definitivno nekaj z fotkičem narobe.

Trancedeejay ::

HI
Meni sta do sedaj sli po gobe 2 Apacer CF kartici - dobesedno. Ta ta tretja je tut Apacer 256,ki jo imam zdej in zaenkrat dela brazhibno. Prej se je na dolocenih delih kartice kar mal pokvarla slika al pa je bila cist mejhna pod njo je pa pisal da je corrupted. Zgodil se mi je da je bla ena slika napol zelena. Al pa tut da je ena slika na zgornjem delu pa del naslednje in spet zeleno. Ko se je kartica formatirala so bili tisti deli se vedno corrupted. Kot Bad sektorji na disku. Na eni kartici je blo pa tko da ce je bila CF v fotoaparatu, se fotic sploh ni prizgal. K sreci sem kupil kartice v AGT racunalniki in tam so mi vse brez problema zamenjali z novimi.
Have a nice Day

Matt

BlackHole ::

Ej, DJ, pa če bi se ti ta 3. kartica spet pokvarla, pa bi ti še 4. kupil isto a ne?! ;)

TICKO ::

sej zdj ni vec problema, dela vse noramalno. SAmo da zdej ne formatiram vec kartice z digitalcem ampak kr prek racunalnika zbrisem slike iz digitalca pa je.
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

CaqKa ::

in te ni toliko v hlačah da bi naredil par brezveznih fotk in ponovil situacijo in nato to onim v trgovini pokazal pa zahteval popravilo ali pa drug aparat?

BlackHole ::

Ja, kdo ti je pa rekel, da moraš kartico, vsakič, ko jo napolniš, formatirat??:\

TICKO ::

Em...ne lubi se mi kregat za tako malo vrednost, problem je tudi v tem da sem ga ze 1x nesu nazaj pa je itqk to ze drugi aparat. zdej dela. pa se displaj je sestut tako da brez veze da bi ga nosu nazaj pol bi pa misli da sem sam pokvaru.

Jah vedno sem imel nabvado da ko sem šel nekaj slikat, pa ko sem prisel domov sem dal slike iz digitalca in kartico formatiral :))
www.tickobox.com
www.scooter-on.net

CaqKa ::

a ni lažje zbrisat slik kot pa kartico formatirat?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neberljiva spominska kartica-formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
206281 (813) XrobertoX
»

Težave s SD kartico!

Oddelek: Pomoč in nasveti
72719 (2579) OCCULT
»

Canon A85 problem

Oddelek: Zvok in slika
7892 (848) mloncar
»

Problem s SMARTMEDIA kartico

Oddelek: Strojna oprema
151672 (1453) pivmik
»

Razlika med microdrive in flash

Oddelek: Zvok in slika
221134 (920) CaqKa

Več podobnih tem