Forum » Zvok in slika » Izdelava Domačega Dvd-ja in Menijev
Izdelava Domačega Dvd-ja in Menijev
Brainstorm ::
Hello!
A mi lahk kdo pojasni kok je z izdelavo začetnih menijev za dvd.
Material ki sem ga posnel s camero uredim v pinnacle studiu 8 in naredim zacetni meni pol pa posnamem v avi s pomocjo mainconcept dv codeca in potlej vse skup skompresiram z tmpgenc plus v mpg file parajt za posnet dvd. Sam ko grem z power dvd gledat ka je ratalo se menu ja pokaže in je prisoten nekje 10 sekund sam ne moreš pa scene izbirat in gumbov za naprej in nazaj ni nikjer ka tu delam narobe. A se menuji naredijo čist na koncu predn material zapečeš.
Namreč dvd snemalca še nimam da bi to konkretno sprobal bi pa rad posnet material pripravu na hard disku parajt za snemat ko ga bom dobil ker mi že kaset zmanjkuje.
Kak bit rate uporabljate za dvd, ne movije pač pa za video material a je 8000 kbits/s ok.
Sploh pa zakj lahk dobljen file ki nej bi bil za posnet na dvd lahk gledam z bsplayerju če pa mi tmpgenc reče da bom lahk gledal sam z programi ki so za DVD oz. VCD.
Thanks!
A mi lahk kdo pojasni kok je z izdelavo začetnih menijev za dvd.
Material ki sem ga posnel s camero uredim v pinnacle studiu 8 in naredim zacetni meni pol pa posnamem v avi s pomocjo mainconcept dv codeca in potlej vse skup skompresiram z tmpgenc plus v mpg file parajt za posnet dvd. Sam ko grem z power dvd gledat ka je ratalo se menu ja pokaže in je prisoten nekje 10 sekund sam ne moreš pa scene izbirat in gumbov za naprej in nazaj ni nikjer ka tu delam narobe. A se menuji naredijo čist na koncu predn material zapečeš.
Namreč dvd snemalca še nimam da bi to konkretno sprobal bi pa rad posnet material pripravu na hard disku parajt za snemat ko ga bom dobil ker mi že kaset zmanjkuje.
Kak bit rate uporabljate za dvd, ne movije pač pa za video material a je 8000 kbits/s ok.
Sploh pa zakj lahk dobljen file ki nej bi bil za posnet na dvd lahk gledam z bsplayerju če pa mi tmpgenc reče da bom lahk gledal sam z programi ki so za DVD oz. VCD.
Thanks!
TylerDurden ::
Zelo dober program za menije je DVD Maestro. Uvoziš mpeg2 stream in wave, menije moraš narediti preden compilaš datotetke v video_ts direktorij. Za predogled materiala pred pečenjem ti priporočam powerDVD XP (podpira play DVD from HD).
Let\'s make some soap ...
Če sem te prav zastopu avi material najprej stisnem z tmpgenc v mpg in wav in šele potem v maestru naredim menije. Sam jst dobim ven sam en file in sicer mpg iz tmpgenc-a plus wav fileta ni nikjer zvok se pa sliši.
Za DVD je ponavadi osnova elementary mpeg strema, ki je sestavljen iz mpeg1 ali mpeg2 video streama ter wav zvoka v stereu (48kHz). Probi zamenjat mpeg enkoder za kaj drugega, kar ti bo sporoduciralo elementary stream. Brez tega bo šlo bolj težko.
- SiroTka - ::
Oj, sem cisti zacetnik glede teh stvari. Zanima me katere programe vse uporabljata da nastane en tak DVD.
Imam namrec digitalno kamero Sony dcr 60. Ima 2mb pixlov. Ali vesta ali ta kamera resnicno snema v tej resoluciji ali je to samo za slikanje. Ali potem vse kamere snemajo v res 720x se neki.
Ko vzamem dol pol ure videa mi to zasede okol 14gb. S katerim programom potem stiskata, da pride teh 4gb ven kot je za na cd?
Imam namrec digitalno kamero Sony dcr 60. Ima 2mb pixlov. Ali vesta ali ta kamera resnicno snema v tej resoluciji ali je to samo za slikanje. Ali potem vse kamere snemajo v res 720x se neki.
Ko vzamem dol pol ure videa mi to zasede okol 14gb. S katerim programom potem stiskata, da pride teh 4gb ven kot je za na cd?
Dvd maestro sem si zdownloadal sam mi nekako ni čist jasno delo z njim jst bi rajš nardil scene meni v pinnacle 8 al pa v dvd workshop od uleada, sam sej meni lahk nardim pol na koncu ko bom dobil dvd snemalc al kako. Zaenkrat pa bi mel kr dv material stisjen v mpeg-2(pal dvd) field A v to mi je stisnu tmpgenc plus a je to OK, kaj pa je sploh field A?
Thanks!
Thanks!
Hi! Še neki uprašanj za vas stare mačke.
kaka je razlika če dam pri tmpgenc na output video and audio as individual elementary streams ali audio and video together in one mpg file?
Pri maestrotu se mi niti sanja ne ka bi lahk z njim delal help fileta pa tut od nikoder tok da sem čist v temi če dam na output ločeno video m2v in audio mp2, uvozu sem jih sicer v maestra pol ne znam naprej. A se z maestrotu sploh delat chapter menuje a podpira scene tetection?
Če pa dam na na en file mpg pol pa se lahko špilam not v pinnacle studio al pa ulead dvd workshopu in delam menije nakoncu pa prštimam make disk in naredi na disk direktorij Video_ts in Audio_ts sam audio_ts je prazen a je to kej narobe, sam zvok v powerdvd xp fajn špila piše da je mpeg2 192kbps.
Pa še neki, a se da naprimer ene 3 filme posnet na dvd al je treba vse tri združit v en file okol 70 min tahude kvalitete. Al kaka je procedura da do konca zafilaš DVD.
kaka je razlika če dam pri tmpgenc na output video and audio as individual elementary streams ali audio and video together in one mpg file?
Pri maestrotu se mi niti sanja ne ka bi lahk z njim delal help fileta pa tut od nikoder tok da sem čist v temi če dam na output ločeno video m2v in audio mp2, uvozu sem jih sicer v maestra pol ne znam naprej. A se z maestrotu sploh delat chapter menuje a podpira scene tetection?
Če pa dam na na en file mpg pol pa se lahko špilam not v pinnacle studio al pa ulead dvd workshopu in delam menije nakoncu pa prštimam make disk in naredi na disk direktorij Video_ts in Audio_ts sam audio_ts je prazen a je to kej narobe, sam zvok v powerdvd xp fajn špila piše da je mpeg2 192kbps.
Pa še neki, a se da naprimer ene 3 filme posnet na dvd al je treba vse tri združit v en file okol 70 min tahude kvalitete. Al kaka je procedura da do konca zafilaš DVD.
Uporabljaj proročnik, vse tam piše. Sigurno ga dobiš v PDFju na internetu, ker sem tudi jaz dobil tam novejšo različico manuala od tiste, ki sem jo dobil s programom.
Cokolesnik ::
Tako mimogrede: orodje za lastno DVD produkcijo ima po novem tudi Easy CD Creator 6 (www.roxio.com).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
chato ::
Najboljši postopek je ta (no vsaj jaz tak delam):
Če že zmontiraš film v pinnaclu, potem ga tudi z njim stisni v mpeg2 z opcijo DVD compatible. Dokler nimaš DVD pekača, si te narejene mpeg2 file shranjuj na disk, poetm ko pa ga nabaviš, pa z Ulead DvD Workshop narediš DVD kakršen si želiš; s scenami, meniji in vsemi ostalimi lepotnimi dodatki! Program je zelo enostaven in funkcionalen!
Če že zmontiraš film v pinnaclu, potem ga tudi z njim stisni v mpeg2 z opcijo DVD compatible. Dokler nimaš DVD pekača, si te narejene mpeg2 file shranjuj na disk, poetm ko pa ga nabaviš, pa z Ulead DvD Workshop narediš DVD kakršen si želiš; s scenami, meniji in vsemi ostalimi lepotnimi dodatki! Program je zelo enostaven in funkcionalen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | miniDV --> DVDOddelek: Zvok in slika | 1272 (1010) | aljazh |
» | DVD velik 3gb uprašanejOddelek: Zvok in slika | 2025 (1711) | CaqKa |
» | Program Sonic MyDVD ali kaj drugega?Oddelek: Zvok in slika | 1189 (1147) | CaqKa |
» | pinnacle studio 9Oddelek: Zvok in slika | 2383 (2152) | CaqKa |
» | DVD - program ?Oddelek: Zvok in slika | 2348 (2141) | CaqKa |