» »

Nakup televizije: Panasonic vs Sony

Nakup televizije: Panasonic vs Sony

Flasher ::

Pozdrav!

Kupujem 100 HZ televizijo, diagonala vidnega polja 68cm.
cenovni rang: 140-170 ksit.

Po pregledovanju modelov se ne morem odločiti med Sonyem in Panasonicom.
Se pa rahlo bolj nagibam k Panasonicu, ki naj bi imel za odtenek boljše barve in mehkejšo sliko. Sony pa ponuja 2 leti garancije, Panasonic le eno leto.

Izbiram med naslednjimi modeli:

KV--29XL 70 (cena=166ksit).........SONY
KV--29LS 70 (cena=140ksit).........SONY (starejši model zgornjega ki se jasno prodaja po nižji ceni....baje je folk s temi modeli imel probleme...vir info.: trgovec)

TX29 PX10 (ali TX29 PX20) (cena=cca 160ksit).........PANASONIC (omenjeni modeli že imajo digitalno korekcijo slike: Digital Scan)

Hvaležen bi bil za vsak koristen napotek....kakšen so vaše izkušnje s temi znamkami?

lp, matej

TribesMan ::

Doma imamo SONYa star je 6 let je prva generacija TVjev ki uporablja WEGA trinitron zaslone. Dela ko strela že od prvega dne. Model pa je če se ne motim KV-29FC60 tle maš povezavo do specifikacij.... Men se zdijo Sonyi super TVji... Tud vsi kolegi ki so kupovali TV v zadnjem času so izbrali SONYa... predvsem jih je prepričal dober sprejem in kontrastna slika... in nihče se mi še ni pritožil nad delovanjem...

S panasonicom sam nimam nobenih izkušenj ima pa moja teta doma Samsunga in je super zadovoljna. Tudi tako na uč ima lepo sliko in tudi funkcijsko je zelo bogat. Sem bil pa zelo razočaran nad Philipsom ki ga je imel sosed... zadeva je imela gnilo sliko potem pa je po 14 mesecih crknila katodna cev... kar pomeni pri philipsu nič garancije...

Pomojem je že garancija dober razlog da greš za SONYem... Edin SONYi so mal dražji od konkurence... ko smo mi nabavljali našega je koštal 250kSIT... sam zaenkrat nam še ni žal nobenega tolarja.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Foter ma Sonyja 100 Hz, brat pa PAnasonica. Vzami Panasonica. Sony je precenjen pa pocasi salta pa skos ko salta pise tiste idiotske napise po ekranu, ki jih ni in ni mozno izklopit skratka nadlezno sranje.

Jaz bi vzel Panasonica ali pa Samsunga.

Hux ::

Vzemi sonija nemores it narobe. Ima najbolso sliko od vseh teh. Jaz sicer kupujem 16:9 sonija do okol 250kSIT.

Sami ::

Doma imam že 12let star Sony Black Trinitron in še zdaj ima lepšo sliko kot novejši TV-ji, tko da ti iz svojih izkušenj priporočam Sonyja8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Hux ::

Hehe. Sicer mam jaz starega Goldstara pa ma tut lepo sliko. Teta ma tega modela za okol 140kSit. Jaz novega 4:3 TVja nebi vec niti kupo. Ce je ze mora bit 16:9.

Dr_M ::

jest mam tut doma sonya 63cm (sicer 50hz) star cca 3 leta, in je super tv...ne zamenjam za nobenga druzga.
drugac smo pa mel doma panasonica (star ze kr neki cez 10 let in morm rect, da se se zelo dobr drzi in se nikol ni biu na servisu,ceprov zdele ene 3 leta dela v kr tazkih pogojih...
mislm, da ne s sonyem ne s panasonicom ne mores falit.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Flasher ::

Hvala vam za odgovore!
Še tole: nekak nisem uspel najti spletno stran namenjeno audio/video opremi v rangu znanega DPreview-a...torej opisi, testi in te reči...obstaja kaj podobnega?

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Flasher ()

glinik ::

Flasher: Poslušat te ljudi, ki so primerjali in ne takšne ki nekaj kupijo in pol rečejo sem zadovoljen. Ti kupuješ super robo, saj za 180k dobiš marsikaj. Vsekakor Panasonic, Sony tako umetno in svetlo sliko da glava peče. Vsak, ki se malo bol spozna na TV-je in ki mu ni samo brezhibno delovanje pomembno (tudi slika), ti bo priporočal Panasonic, Philips in šele nato Sony.

Sony so so vsekakor dobri televizorji (da me ne bo kdo narobe razumel), sliko imajo OK. Če jih pa primerjaš z ostalimi proizvajalci, pa je stvar čisto drugačna. Še revije (npr. WHAT HI-FI, HI-FI CHOISE), ti bodo potrdile predvlado Panasonic televizorjev. V vseh treh razredih je Panasonic št. 1!

Panasonic in Philips imata črno osnovo ekrana, Sony pa belo. To se tudi pozna v sliki. To se ve. Tukaj imaš en link klik, ugodne cene pa najdeš na www.geizhals.at Majdič v Celovcu ima dobre cene.

Poročaj za kaj se boš odločil.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Ciho ::

Mam frenda ki prodaja nov Phillips 32PW8609, to je 16:9 ekran za 170.000SIT. Nova, z garancijo, nerabljena.

Če te zanima,...

frenk ::

kolegi v bof-u prisegajo na philips...tud men se zdi da je slika dost lepša od konkurence, ne vem pa kako je s kvarljivostjo

jRk0 ::

Jaz mam v sobi Sony-ja 63cm, stari trinitron, ko ma ravnino zaslona malo zavito. V dnevni pa mamo Panasonic Quintrix enega, samo ni raven zaslon cisto. Je pa panasonic 100Hz, drugac pa glede slike mi je panasonic res bolj vsec:). ceprav sony ni neka polomija al pa kaj:)
You fuck up once, you loose two teeth.

glinik ::

Saj pravim, Sony je zelo dober, Panasonic pa še bolši :D . Mi bomo tudi nabavli televizor, čez kakšni dve leti. Obvezno 4:3 in 82 cm, 72cm so preozke! Seveda bo to Panasonic.

Znanec si je nabavil Panasonica 32PD30. Seveda, ga je primerjal s konkurenco, z raznimi Sonyji, Philipsovimi PixelPlusi itd... To nimaš kaj primerjat... Tudi sam sem primerjal Philips PixelPlus in Panasonic 32PD11, katera je 2 razreda nižje od 32PD30. Pa imam raje Panasonic 32PD11, kot Philips PixelPlus. Tudi prodajalec se je z mano strinjal. Sem bil kar prijetno presenečen :) .

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Flasher ::

hvala glinik in ostali!
hm....Panasonic mi zdej vse bolj in bolj diši:) jutri ali že dans bo odloćitev padla:)

lp

glinik ::

Flasher: Sam se prepričaj, da je Panasonic bolši, a ni to bolše? Idi lepo v trgovino in boš sam videl razliko. Kaj pa če smo te vsi za nos vlekli, to s Panasonicom :D ? Heh ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Hux ::

Pelji se ti lepo v eno vlko trgovino mediamarkt, conrad v avstriji pa lahko primerjas. Majo vse kaj ces. Jaz sem se za sonija 16:9 260 jurjev odloco. Najlepsa slika!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Flasher ::

;) sem videl v živo, da je slika boljša kot na Sony-u ja...zanimalo me je še mnenje drugih. Če bi Panasonic ponujal dve leti garancije sploh ne bi razmišljal. Če se ti pa po enem letu pokvari kakšna katodna cev, potem verjetno za odtenek boljša slika ne odtehta tega:)

lp

Modri dirkač ::

Absolutno Panasonic. Ga mam doma. Kupljen lani. 72cm Quintrix. To da je mela ena serija Sonyev težave je tud res in sicer je bla tovarniška napaka, ker je moj kolega kupu tega in so mu tko na servisu rekel.
Everybody lies!

glinik ::

Flasher: Da ti TV krepne imaš 0.5% možnosti. Če si glih ti, ki si med temi 0.5%, potem imaš res smolo.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Trancedeejay ::

Lani je kolega kupil en TV od Panasonica - res je TV z umetno sliko - npr, pri tem TV-ju ko je na sliki fasada, pokaze samo belo fasado, na Sony-pa se vidi da je ta fasada hrapasta. Kot npr. na tem Panasonicu ko si pogledal enega starega clovek,nic starostnih crt, na Sony-u pa kot da se je postaral - Oboje v podobnem rangu(Sony 50 jurjev cenejsi-panasonic 190 jurjev) in Sony je imel veliko vec podrobnosti in bolj naravno sliko.
Have a nice Day

Matt

edogr ::

Sam sem se odloču za Sony, vendar je tudi Panasonic odličen. Ko boš kupu in prinesu domov ne pozabi zmanjšat kontrasta slike, ker je pri vseh novih TV jih preveč našponan. Trpijo oči in tudi katodna cev se hitreje stara!:D

Gabro ::

Torej,
jaz osebno imam Sony KV29FX66, ki je pred letom in pol stal 195.000 sit (sedaj stane ekvivalent cca 140.000) in z njim nisem preveč zadovoljen. Ker imajo TXT in video vhodi za malenkost postrani sliko, že od nakupa, kolega z istim TV-jem tega nima. TV je dokaj težek pa se mi ga še ni dalo peljat na servis, še imam pol leta časa, heh.

Pa vendar sem ga kupil, ker je bil meni osebno najlepši in najboljši v tem cenovnem razredu, čeprav mi je sedaj žal da nisem vzel Philipsa.

Moje osebno mnenje pa je bilo vsaj takrat, da Panasonic-a nebi vzel za nič na svetu, slika in izgled me nista prepričala.
Ker trenutno ne kupujem TV in si jih nisem že kar nekaj časa ogledal, ne moram reči da je Panasonic slaba izbira.

Če bi si ga kupoval sedaj, bi vzel 16:9, ker so cenovno zelo dostopni.

Jaz bi se raje odločil za Philips, ker je vsaj pred letom in pol, poleg Sony-a imel meni osebno lepšo sliko.

Srečno

iskra ::

Mojo familjo ful matra nakup novega tvja ... Zdej pa mene zanima ta zadeva glede 16:9: A raztegne normalno sliko al naredi črte ob robu pri navadnih TV (kabelskih) programih?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

krneki ::

iskra:
Kukr češ.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljsi TV za 130 jurjev?

Oddelek: Zvok in slika
385117 (3532) macgajver
»

Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
569548 (8085) Valentin
»

Katero televizijo z diagonalo 82 cm

Oddelek: Kaj kupiti
191659 (1340) glinik
»

Sony TV

Oddelek: Kaj kupiti
51063 (1003) d.k.
»

TV Sony ali Philips?

Oddelek: Kaj kupiti
282358 (1970) mravljinec

Več podobnih tem