Forum » Strojna oprema » Težave z routerjem
Težave z routerjem
kloshar ::
Sedaj sem imel 3 dni internetni mrk. Nekaj časa je vse delovalo b.p., samo zadnje čase sem moral vsak dan izpuliti ročno kabl ven iz routerja in modema, da so se parametri ponastavili. In je bilo. Potem pa kar naenkrat ni več hotelo delat. Za vsako, ko sem odprl ie, je napisalo, da Page Cannot be Displayed. Sem klical na siol in je dečko povedal, da nič ne nadgrajujejo, da se jim ni nič podrlo in je torej problem pri meni. Sedaj tole pišem preko modema in siolove klicne povezave. Je možno, da je router skurjen? Zakaj? Kako? Se da kako router konfigurirat?
Sem dokaj laik za te stvari in bi mi vsakršna pomoč prišla prav.
lp, pzorko
Sem dokaj laik za te stvari in bi mi vsakršna pomoč prišla prav.
lp, pzorko
ENIAC iz l. 1946, 80ton, 18k elektronk, za operacijo rabi nekaj sekund
Je prav povezano?
1. Iz modema (Callisto821) ethernet v router (BENQesg103) WAN
2. Iz ene mrežne v router v 1. vhod
3. Iz druge mrežne v router v 3. vhod
Kaj se sploh da naredit? Je res treba uveljavit garancijo?
1. Iz modema (Callisto821) ethernet v router (BENQesg103) WAN
2. Iz ene mrežne v router v 1. vhod
3. Iz druge mrežne v router v 3. vhod
Kaj se sploh da naredit? Je res treba uveljavit garancijo?
perox ::
hmmm.... čeprav se na routerje ne spoznam in ga tudi sam nimam, samo vem da večina ljudi ima probleme z firewall-i ki so v routerjih, torej maš ti tudi najbrž.
poglej v knjigico ki si jo dobil zraven routerja in poišči kateri naslov moraš vpisat v explorer, da ti vrže ven nastvitve portov.
mogoče je to to.
mogoče tudi ne.
poglej v knjigico ki si jo dobil zraven routerja in poišči kateri naslov moraš vpisat v explorer, da ti vrže ven nastvitve portov.
mogoče je to to.
mogoče tudi ne.
novi ::
Najprej moraš ugotovit, če je napaka na ruther-ju. Priklopi se neposredno na ADSL modem in se preko PPPoE povezave povežeš na net (winXP ima že vgrajen modul za direktno povezavo).
Če to dela normalno priklopi ruther in poglej preko njegovega vmesnika ali se poveže. Če se in ne prideš na www strani je nekaj narobe z firewall-om ali MTU nastavitvijo. Poišči na rutherjevem vmesniku kjer lahko vneseš MTU številko in jo popravi iz 1492 na 1478. Zadeva, če je ruther in ADSL modem O.K. bi morala delala. Drugač ti preostane samo še 0801000 ali menjava ruterja.
Če to dela normalno priklopi ruther in poglej preko njegovega vmesnika ali se poveže. Če se in ne prideš na www strani je nekaj narobe z firewall-om ali MTU nastavitvijo. Poišči na rutherjevem vmesniku kjer lahko vneseš MTU številko in jo popravi iz 1492 na 1478. Zadeva, če je ruther in ADSL modem O.K. bi morala delala. Drugač ti preostane samo še 0801000 ali menjava ruterja.
Sedaj sem neposredno priklopljen na internet preko modema z siolovim adsl čarovnikom za povezavo.
Kako se pogleda preko vmesnika ali se poveže router?
Kaj je MTU številka?
Čudno mi je, ker že 10 mesecev uporabljam brez problema, potem pa kar naenkrat.
LP in hvala za odgovor!
Kako se pogleda preko vmesnika ali se poveže router?
Kaj je MTU številka?
Čudno mi je, ker že 10 mesecev uporabljam brez problema, potem pa kar naenkrat.
LP in hvala za odgovor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568360 (5189) | c23po |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12278 (9558) | Invictus |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4799 (4467) | Barti |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5972 (2955) | OmegaBlue |
» | 2x ADSL z HUBomOddelek: Omrežja in internet | 1892 (1673) | Baja |