» »

Računalniki brez diska

Računalniki brez diska

Tear_DR0P ::

Povprašujem znalce! Ali je možno da nam nova 64 bitna tehnologija procesorjev ponuja korak po času nazaj in bomo računala lahko zopet poganjali brez trdih diskov, le kartice (CD ali DVD rome) mu bomo vtaklnili v usta?
Vsi namreč vemo da je ena izmed najpočasnejših komponent v računalniku trdi disk. RAM pa je precej hiter samo preko FSBja mora še do procesorja. Večina nas ima comp vklopljen 24/7. Monoge Linux sisteme se naloži s CDja v RAM in že delujejo. Torej Vzameš linux CD, računalo z 8 GB RAM+ , CD/DVD enoto, vse skupaj poženeš in ne vgasneš več štiri leta????

P.S. Moral bi se učiti za izpite, pa se mi porajajo glupe ideje :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

c3R4R ::

A to misliš Live CD Linux? Kot je Slo-Techova distribucija??

Mislim, da brez diska ne gre. V kolikor se meni dozdeva, da tudi za Live CD Linux rabš disk (sicer res da minimalno), ampak vseen. Mislim, da si mora Linux nekam narest swap particijo. Popravite me, če to ne drži.
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

SasoS ::

Zakaj bi zato rabil 64bitno tehnologijo? Tako P4 kot Athlon imata oba 36-bitno naslavljanje (samo vsak program je omejen na 4GB), tako da rama lahko zatlačiš not več kot dovolj....ne dolgo nazaj sem imel idejo da bi poganjal svoj server iz USB flash rama, samo ko bi kaj downloadal bi se potem disk vžgal :D

ferdo ::

ti misliš kvazi disk, samo da je drug medij? misliš predusem na hitrost prenosa podatka?

BaRtMaN ::

CD/DVD enote so še počasnejše od diskov. ;)

Tear_DR0P ::

Vem da so optične enote počasnejše od diskov. Mel bi jo pač kot input, prav tako pa bi lahko koristil omrežne in internetne namestitve! Kolkr jst vem je bitnost procesorja fejst pomembna pri količini pomnilnika ki ga lahko določen procesor naslavlja. Mislim na to, da računalnik nebi več potreboval trdega diska, ta je tukaj zato ker včasih morš ugasnat računalnik in takrat se RAM sprazne, torej je potrebno podatke dati v trajno pomnenje. Če maš dost stabiln OS lahko računalnik v teoriji dela nemejeno dolgo, torej ne potrebuješ več trdega diska.
Vem da vsi današnji OS (vsaj večina njih) rabijo trdi disk, a nekoč ga niso potreboval, ker jih ni bilo :) OS si pač iz luknjane kartice vlke 1x.5 metra naložu :)
Torej maš računalnik pa velik RAM, pa skoz je užgan pa kr vse snemaš v RAM in tam hraniš, zram rabiš še kak UPS, al pa generator, če štroma zmanka :)
Vem da sanjam sam je lepo:)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

c3R4R ::

Kaj ti koristi tak računalnik?? Recimo pišeš seminarsko nalogo, jo skor dokončaš (maš 30 strani) in ti štroma zmanjka, se RAM sprazne in jok in stok. Za surfanje pa pride v poštev tako sanjarjenje...:D
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Tomay ::

To v resnici je ena od vizij prihodnosti. Bo pa tako, da boš imel doma samo še monitor, računalnik se ti bo kar z interneta bootal in vse boš imel shranjeno na netu.

Seveda bo internet nadzorovan in sova bo takoj vedela kaj imaš shranjeno in ne bo več piratstva in ...

>:D Yeah right...
Voodoo 4Ever

Tear_DR0P ::

No kar se tiče seminarske, je v glavnem zgubljena tud zdej, kr je večina folka ne shrani dokler je ne dokonča :) Kar se tiče bootanja iz neta, se pa temu reče terminalski dostop, in je v večini futurističnih knjig in filmov prikazan. Pa tudi včasih, dokler so bili računalniki cenovno nedostopni se je velik koristu, danes pa je sistem strežnika in terminalov dražji od računalnikov.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

Oddelek: Pomoč in nasveti
306998 (6445) Cervantes
»

Dual boot (Windows 7 & Ubuntu)

Oddelek: Operacijski sistemi
151763 (1438) softSi
»

Windows 7 32bit vs. 64bit

Oddelek: Operacijski sistemi
397006 (6114) Blisk
»

Neznana težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
201437 (1134) beni
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141944 (1745) Mamaplata

Več podobnih tem