Forum » Elektrotehnika in elektronika » UPS in dodatne baterije
UPS in dodatne baterije
bmandelj ::
lep pozdrav
pred nekaj minutami sem ob pogledu na dva ups-a dobil idejo, zdaj me pa zanima ali je zadeva izvedljiva
evo problem
en ups 500VA ima zanic baterijo ampak drugace dela normalno
drug ups 1000VA pa ima zanic elektroniko (ne preklopi na baterijo) ampak ima dobro baterijo
jaz bi dobro baterijo dal v ups kjer dela elektronika BTW voltaza je ista
zanima me ali lahko nastane kaksen problem glede na to da je baterija se enkrat mocnejsa kot originalna (skuri polnilec, ne preklopi ali kaj podobnega)
tnx za odgovore
LP Brane
pred nekaj minutami sem ob pogledu na dva ups-a dobil idejo, zdaj me pa zanima ali je zadeva izvedljiva
evo problem
en ups 500VA ima zanic baterijo ampak drugace dela normalno
drug ups 1000VA pa ima zanic elektroniko (ne preklopi na baterijo) ampak ima dobro baterijo
jaz bi dobro baterijo dal v ups kjer dela elektronika BTW voltaza je ista
zanima me ali lahko nastane kaksen problem glede na to da je baterija se enkrat mocnejsa kot originalna (skuri polnilec, ne preklopi ali kaj podobnega)
tnx za odgovore
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
MadMax ::
Ti kr skompletiraj zadevo.
Pozoren bodi le na obremenitev (500VA) in pa na čas trajanja obremenitve. UPS je namreč narejen da dela do izpraznitve baterije, v nasprotnem se lahko pregreje. Za večjo varnost torej poskrbi le za hlajenje UPSa (privošči mu en ventilator 8x8cm).
Pozoren bodi le na obremenitev (500VA) in pa na čas trajanja obremenitve. UPS je namreč narejen da dela do izpraznitve baterije, v nasprotnem se lahko pregreje. Za večjo varnost torej poskrbi le za hlajenje UPSa (privošči mu en ventilator 8x8cm).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
bmandelj ::
pa se res je
ze deluje (pa se ful dlje), pregreva se ne, ful hudo
sem ful vesel
tnx again - dolgujem pir
LP Brane
ze deluje (pa se ful dlje), pregreva se ne, ful hudo
sem ful vesel
tnx again - dolgujem pir
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29090 (13372) | ender |
» | UPS - je kakšna razlika pri sunkih ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1259 (1127) | Mr.B |
» | UPSOddelek: Kaj kupiti | 2002 (1737) | Pyr0Beast |
» | Predelava računalniškega UPS-jaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3778 (3128) | Azrael |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10448 (8387) | Pyr0Beast |