» »

modifikacija LCDja 4x20

modifikacija LCDja 4x20

Privatnik ::

Imam LCD prikazovalnik 4x20, z osvetljavo, ki je zelena. Rad pa bi to spremenil v modro. Kupu sm ze EL folijo in inverter, ampak ko dam to za ekran je se vedno neke turkizne barve, ker je na LCDju zadaj pac ozadje (prozorno zeleno). Zanima me, ce lahk tisto folijo dol potegnem brez posledic (crkjen ekran :) ). Tak da bi bil pol ekran ubistvu cist prozoren in brez nekega zelenega ozadja, pa tud modra osvetlitev bi bla bolj modra :).

Bi to slo, al ekran pol nebi vec delu ?

Hvala za info !

LP

MadMax ::

Malce off-topic, pa vseeno:
kje si kupil EL folijo in inverter, pa cena?
Rabil bi ene 7x4cm, za displej od ISDN telefona osvetlit 8-)

Displej pa ima spredaj in zadaj polarizacijsko folijo, med sabo zamaknjeni za 90°, za zadnjo polarizacijsko pa še eno reflektivno (transflektivno) folijo. Vse te so pomembne za to, da vidiš prikazane znake. Če tazadnjo re/trans-flektivno folijo odstraniš, tvegaš, da bodo znaki komaj vidni (kot da bi imela zadeva minimalen kontrast). 4x20 je morda malo predrag za učenje na napakah, tako da bi bilo bolje probat na čem cenejšem...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Pudding ::

Kaj je to / kaj pocneta EL folija in inverter?

Privatnik ::

Madmax: folijo sm dobu v Conradu v Grazu za 5 EUR, inverter pa tut za 5 EUR sam je pa velika 138 x 34 mm. Mas pa tudi 112 x 87 mm za 8,60 EUR.

Pudding: EL folija je taka svetleca folija (listek, ki enakomerno sveti po celi povrsini, zelo primerno za osvetljevanje LCDjev. Inverter pa rabis za pretvorbo enosmerne napetosti v izmenicno, ker folija dela na izmenicni napetosti.

Torej so tudi folije za ekranom vitalne za delovanje :S pol pa ne bom nic dol vleku. Kok pa folk obrne polarizacijo ekrana ? Mores pol zadnjo polarizacijsko folijo celo dol dobit, pa jo okrog obrnat ??

LP

MadMax ::

Privatnik:
Tnx za info.
S polarizacijo je pa tako: odstraniš sprednjo folijo (je lažje, pa ni opazno) in jo samo zrcalno obrneš. Pri tem moraš met čas pa mirno roko (da počasi trgaš folijo stran, da je ne poškoduješ), potem pa je treba še odstranit lepilo z nje (ponavadi na displayu ne ostane nič lepila). Zrcalno obrnjeno potem samo prisloniš na display. To sem ene parkrat delal z displayi od mobitelov ;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Privatnik ::

Samo kje pa je ta sprednja folija ? Med obema sipicama LCDja ? ker je sestavljen iz dveh sipic, tisto narazen vzet pa verjetno ni glih lahko ? No zaenkrat bom tak kr tak kot je sestavu skupi pol bom pa vidu kaka bo svetloba ko bo skupi, cene bo pa treba kupit en LCD brez osvetlitve pa tist ozadi porinat, da bo srebrna una folija uzadi :).

Hvala za info !

LP

MadMax ::

Steklo ne razdirat! Ker ga ne boš več sestavil :D
Folija je pred steklom, prozorna (no, malce na sivozelen odtenek potegne). Kolk debela? Nikoli nisem meril... kakšno dobro desetinko milimetra, morda dve.
Priporočam, da si poiščeš kak počen display od mobitela (na kakšnem servisu jih dobiš zastonj) in naštudiraš zadevo preden se spraviš v večji podvig.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Pudding ::

MMMMM strop oblecen v EL folije namesto luci :p Poseka modre ledice na celi crti :)

Pri nas doma imamo pocene displaye za dzabe...

Privatnik ::

Hm, morem bolj urnk pogledat, ker koler sm gledu so ble sam dve folije za displayem, pred pa nisem nc vidu :\ . Pudding: od kod pa si ? :) bom probu najt kak LCDjcek pa ga zmasakirat, da vidim kak je to nareto :D .

Hvala za pomoc!

LP

p.s. Durgace pa ena slo firma dela reklamne napise s to folijo, pa majo tudi vecje formate (A1) Tak da tist bi pa blo za strop oblect :D
Pa se link :
Link
El folije

Pudding ::

Iz Siske, Ljubljana. Lahko prides iskat kadarkol popoldne... oziroma kliknes na nickname pa ti slo-tech pove vse podatke, ki jih je user blagovolil dati.

Romčy ::

Privatnik vidim da se tudi ti baviš z tem lcd-jem, jaz sem kupil(naročil iz zda) istega pa me zanima kateri program uporabljaš za napise. Jaz uporabljam jaLCD pa ne vem čisto vsega kako in zakaj služi. Najbolj me moti ker ne podpira Quintessential playerja ampak samo Win amp. Se mi full dopate Q-player. Če se ti ljubi mi povej če kaj veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Romčy ()

Privatnik ::

Romcy : tud jst uporablam jaLCDs, se mi zdi da ma kr vlko podporo, sam pa uporablam Winamp, za kar je ze vgrajena podpora v jaLCD. Probaj pogledat na njihovo domaco stran, ce majo mogoce kak dodaten plugin za ta tvoj player.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips LCD Tv 47pfl6198

Oddelek: Zvok in slika
152754 (2444) kozorog
»

3D očala

Oddelek: Zvok in slika
277740 (6356) wade
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25123486 (13746) Mazo
»

Hardcano 9 Blue led

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141598 (1148) _spirit_
»

LCD Display predelava osvetlitve na modro

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171585 (1316) zlabo

Več podobnih tem