» »

Philips LCD Tv 47pfl6198

Philips LCD Tv 47pfl6198

Yves ::

Lep pozdrav vsem!
Vceraj okoli 8.ure zvecer sem kupila omenjeni TV v big bangu za 900e, prisla domov, skupaj s prijateljico odprla skatlo, potegnila tv in dodatke ven iz skatle in sva takoj opazili, da "zascitna folija" ekrana na enem delu visi. Glede na to, da so vse tehnicne naprave, ki sem jih dosedaj kupila imele zascitno folijo mi se ni zdelo cudnega in smo tv namontirale in priklopile. Nato je moteci del "folije" postao se bolj motec s svojimi mehurcki in sma folijo zacele odstranjevati. Slo je brez tezav do polovice ekrana, nato se je raztrgala, spodnji del je bil "bolj na trdo" prilepljen in ni slo vec. Ker je bila ura 9 proc (trgovina zaprta), sem tv pustila pri miru in danes zjutraj ob 9.ih poklicala. Sem ostala brez besed, ko mi je prodajalec povedal, da ta tv nima "zascitne folije"! Tv sem takoj nesla nazaj, popoldan so me poklicali in mi povedali, da zamenjave za novi ne morejo narediti, bojo pa probali neki servis, bla, bla. Skratka ta folija je ze visela, pod njo su bili mehurcki in vse razumejo ampak stvarne napake ne priznajo.
Sem ze kontaktirala odvetnika, v ponedeljek bo zacel "postopek"......vendar me interesira kaj sma sploh dale dol, zakaj je ze bilo odlepljeno in je viselo (je to napaka proizvajalca?)
Rabim info pa kasen pameten nasvet

Lp in hvala za odgovore :)
Yves
  • spremenilo: Yves ()

All ::

Ali je bila embalaža TV-ja tovarniško zaprta?

Anney ::

Torej si iz TV odstranila prednjo plastiko, ki je namontirana čez ekran??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

RejZoR ::

What? Že ene 8 let prodajam LCD-je in še nisem videl tega kar opisuješ. Vsak TV ima po okvirju navadno zaščitno prozorno folijo, ki jo iz vseh 4 stranic in podstavka pač potegneš dol. Lepila nikoli nič ne ostane, ker ga ta metoda lepljenja folije sploh ne uporablja. Tud ne vem kako ti je uspelo strgati folijo, to je praktično nemogoče, ker je zelo elastična in močna.

Tko da ne vem kje ti je uspelo vidit kakšne mehurčke. V plastiki?! To bi bil first time ever...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

diNero ::

Yves je izjavil:

... "zascitna folija" ekrana...


prvič slišim, saj ni to mobitel, da bi imel na ekranu zaščitno folijo. zaščitna folija je vedno na robovih, da se zaščiti plastika in na stojalu.
mi ni jasno kaj ste odlepili? ste naredili kakšno sliko, oz. je možno še narediti?

Yves ::

Se vedno nimam pojma kaj sem dala dol, res je pa da sem na uradnem philips forumu nasla, da so tudi drugi imeli podobne tezave, vedno je serija 6 problematicna! Napaka ni moja in bom ostala pri tem, da mi morajo zamenjati tv!

http://www.supportforum.philips.com/en/...

All je izjavil:

Ali je bila embalaža TV-ja tovarniško zaprta?


Ja, skatla je bila zaprta! Pa ta folija je visela v zgornjem delu ekrana!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yves ()

RejZoR ::

Sem ravnokar preletel navodila za ta model, pa ni nikjer nič nakazano za odstranjevanje kakršnekoli folije. Edino, da sploh omenja kaj takega je prva slikca, ko daš TV iz tistega belega rahlo penastega ovoja. Drugih folij ne omenja.

LINK:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...

Če je kaj narobe je očitno nek defekt, da je odstopila zaščitna plast na ekranu. Ampak to pa bi bilo spet čudno, ker noben ekran nima roba zaščitnih slojev izven okvvirja, da bi sploh lahko kamorkoli potegnil.

Tale Phiips forum pa je tud čuden. Vse neki preko PM urejajo, da ostali niti ne vejo zakaj se gre. Mal glupo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Yves ::

RejZoR je izjavil:

Sem ravnokar preletel navodila za ta model, pa ni nikjer nič nakazano za odstranjevanje kakršnekoli folije. Edino, da sploh omenja kaj takega je prva slikca, ko daš TV iz tistega belega rahlo penastega ovoja. Drugih folij ne omenja.

LINK:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi...

Če je kaj narobe je očitno nek defekt, da je odstopila zaščitna plast na ekranu. Ampak to pa bi bilo spet čudno, ker noben ekran nima roba zaščitnih slojev izven okvvirja, da bi sploh lahko kamorkoli potegnil.

Tale Phiips forum pa je tud čuden. Vse neki preko PM urejajo, da ostali niti ne vejo zakaj se gre. Mal glupo...


Ne vem, se strinjam, da ni prav normalna situacija, vendar zgodilo se je tak in si ne bom odstopila od novega tv, kar precej drag je, da bi ga popravljala vsak mesec , tnx vsem

Anney ::

TV nima kakšne folije, sem ga prejel v četrtek, sicer model 55'' 6678, vse kar je bilo je navadna bela pena okrog TVja, ti si verjetno odstranila prednjo zaščitno plastiko na ekranu. Kako se bo to rešlo je vprašanje, seveda moraš nekako dokazat, da je ta plastika bila že prej poškodovana.

RejZoR ::

Sej tle ni kaj dosti za dokazovat. Plastičnega sloja iz ekrana ne moreš kar tko potegnit stran, ker je konec te folije pod okvirjem TV-ja.

Priporočam, da se obrneš direktno na NTT d.o.o., ki je centralni servis za Philips in ki tud vodi vse te zadeve.

NTT d.o.o.
www.ntt.si
Efenkova 61
3320 Velenje
Tel: (03) 897 39 50
Tehnična podpora za TV-je: (01) 888 83 12

Philips Slovenia
http://www.philips.si
Cvetkova ulica 25
1000 Ljubljana
Telefon je isti kot za tehnično podpora za TV-je zgoraj.

S Philipsom imam res super izkušnje kar se tiče poprodajnih storitev, tko da sem siguren, da bojo uredili kot je treba. Big Bang pa je lahko druga zgodba...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DarwiN ::

Yves, gre za protiodsevno folijo... Kolega je naredil enako "oslarijo" s svojo plazmo LG60PK950, ker pač ni bilo nobenega opozorila in ko enkrat začneš folijo odstranjevat na enem robu, potem se ne moreš več ustavit...

Tudi on ni mogel vrnit televizorja, zato je po mukotrpnem naprezanju uspel v celoti odstranit folijo, nato pa je naročil enak model televizorja še preko druge trgovine, spletne trgovine, kjer pa imaš 15 dni časa, da izdelek vrneš... No, potem je samo zamenjal TV in vrnil tega poškodovanega tej spletni trgovini, češ da ni zadovoljen z njim... Serijske številke si pa itak niso zapisali.. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Yves ::

Hvala vsem za informacije in pojasnila, bom pa videla kaj bo v ponedeljek, upam na najboljso resitev ;)

korenje3 ::

naredi kakšno fotko, da vidimo kaj se je zgodilo...
lahko ni zaščitna folija, ampak samo plastična rozeta, ki je nalimana na okvir za svetleč videz.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

Yves ::

Zal ne morem, tv sem takoj naslednje jutro nesla nazaj v bb :(
Skupaj s prodajalcem sva pogledala ta tv, ki je razstavljen in sma se strinjala s tem, da se ta folija sploh ne vidi na njem, kar pomeni ne mores je potegniti dol!
Ne vem, vse skupaj je štala
Pa še nekaj- to bo moj zadnji nakup v bb! Ne glede na to, da gre za kar drago stvar me sef ni poklical ( so obljubili da bo), sem jih klicala trikrat, da bi mi na koncu prodajalec povedal, da mi sef sporoca, da novega tv ne bom dobila in, da zaenkrat ne morejo nic povedati kako bomo zadevo resili!
Brez besed je ostal, ko sem prosila za uradni kontakt sefa prodajalne in povedala, da ga bo kontaktiral moj odvetnik! Malo nesramno obnasanje z njihove strani

korenje3 ::

To je tko če ni moških pri elektroniki. ženske kr neki trgate. načeloma bi garancija morala biti ker v osnovi rozeta ni bila dobro zalepljena. verjetno si slabo skomunicirala.

tako recimo se je zgodilo v službi na hpjevem monitorju, ko se je trak za zvočnik odlimal. to zadevo se sicer da popravit, s folijo je pa že problem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

kozorog ::

Yves joj prau žau mi je to slišat, ko se nekomu takšna nesreča zgodi, pa še z novim televizorjem. Za ponorit.

In kaj nekateri bluzite, da je ženska kriva ker je odlimala to kaj je pač viselo in že blo odlimano. Saj ni noben neumen in bi kr od ekrana nekaj odstranjeval, če nene bi to Že kar nekaj viselo.

Sem prepričan, da je tv biu že v prvoti z napako in je očitno bla napaka na ekranu, da je kar viselo nekaj kot je napisala in je odstopalo od ekrana "neka folija".
Je pa res, da bolš, da ni nič se dotikala in, da je takoj kontaktirala trgovino za nov tv in naj pridejo pogledat kaj je na ekranu kar nekaj štrlečega, ker kakor jaz vem, smo pred kratkim kupili tv sicer ne lcd, ampak plasmo pa je samo prekrita z nekakšno vrečko belo napol penasto bil prekrit ekran in nič drugega.
Ona je pač pošteno povedala kako je zgledalo in, da je mislila da je folija štrleča na pol že odstranjena(verjamem, da bi se še kdo drug znau zmotiti, če bi to videl in bi morda isto naredil. 50% ljudi bi verjetno isto naredilo)in je še ostalo potem potrgala.

Noben neve kako to je dokler se njemu ne zgodi, sem mel podobne štale in tudi z novimi stvarmi, ne s tv-ji, ampak skoz oz. (večinoma) kar kolk se kupi novo je velikokrat že poškodovano, da smo morali menjati zadnje čase. Tud za nekatere modele pc-jev sem slišal, da so meli napake in ne priznane stvarne napake, pa dokler ni cel kup strank vrnilo nazaj računalnike jih niso iz polic dali stran oz. So celo dajali neizpravne na police, da se še prodajo(ne govorim za big bang, ampak za podobne trgovine. )dokler res niso ugotovili, da je res nekaj narobe s celo serijo.

Me prau zanima kaj se je izteklo nakonc in ali so priznali napako in zamenjali tv, ker panel menjat je prehuda cena. Pa tud ni to to več pomoje, ko se enkrat menja.. Upam, da ji je ratal dobit novo televizijo...

Lahko bi pa tud sama sporočila kako se je izšlo.
Sem mel predkratkim tud na panelu črto, ki je ni bilo možno zrihtat, pa smo dobili nov tv, ampak po 45 dneh in malo strožjih besed v trgovini isti, pa še se zgodi je bla, ki več ne obstaja ta zavarovalnica kao, ampak se je nakonc izšlo v prid nas, samo 45 dni teženja in čakanja kaj bo.. Uff, a prazniki bli novoletni, pa boj potem brez tv-ja.
Ona je pa še januarja, če se ne motim imela 5 letno philips garancijo, vem pred novim letom, da je še bla..

rejzor je pravilno napisal vse in bo philips verjetno vse zrihtal, da bo kako je treba. Kontakti bojo pa še komu drugemu prau prišli, če pride kdaj pa kdaj do česa.
Lp.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So zaščitna stekla smiselna?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4212160 (10714) tomaz-
»

Folija za toplotno in sončno zaščito

Oddelek: Pomoč in nasveti
189400 (8914) m0LN4r
»

Zaščitna folija za telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
61184 (1082) šernk
»

optični filter za monitor...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
283211 (2125) Zheegec
»

Porajsan monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
91125 (919) Sycroft

Več podobnih tem