» »

Hardcano 9 Blue led

Hardcano 9 Blue led

DjTonic ::

Hy, zanima me, če si je že kdo zmodificiral Hardcanota 9, ki ga Thermaltake prilaga tudi ohišjem Xaser III, vendar so ti brez osvetlitve kontrolnega LCD ekrančka. Jaz sem imel pravkar narazen tole stvar in si bom verjetno vgradil modro LED za osvetlitev, podobno kot je na spodnji sliki ;)


  • zavaroval slike: Predator ()

DjTonic ::

Evo tale modifikacija se mi tudi ful dopade. Jaz bi si vsaj LCD rad tako lepo osvetljil kako se zadeve lotiti? Verjetno je najbolje kupiti smd diode.;)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Keyser Soze ::

Jaz sem ga modificiral. Verjetno sem bil pionir pri nas na tem področju. Je pa res, da se nisem pretirano matral. Dve 3mm beli ledici na vsako stran, malo lepila, žica, cin in en 270ohm upor.

Lepše bi se dalo, če bi imel kakšno luminiscentno folijo. PA jo izrežeš na mero ter položiš za zaslonček. JE dovolj prostora za zaslonom.

Razstavi zadevo, pa boš videl da ni pretirano težko to storiti. JE tako ali tako sama plastika.
OM, F, G!

DjTonic ::

Ja saj zadevo sem imel že parkrat narazen. Za zdaj sem not namontiral eno 5mm diodo (Zaradi prostora sem jo komaj not spravil) Vendar z učinkom nisem zadovoljen. Naslednji teden kupil modre SMD diode pa dal po dve na vsako stran. Kaj meniš o tem? Napajalna nap je 5V, modra led to brez težav prenese saj so ful močnejše od navadnih. Kakšne karakt pa majo smd? Po moje okrog 3V in en zaščitni upor za konstanten tok pa bo ;)

Keyser Soze ::

Ja al jih pa vežeš vzporedno. SMD ledica je dobra opcija. Lahko daš tudi 4 v povezane v paru vzporedno in zaporedno. Potem ne rabiš upora.

Problem pri ledicah je ker ni lepe porazdelitve svetlobe. Kot pri foliji. Ni pa katastrofa. Pač se vidi od kje izvira svetloba. Jaz sem sedaj bolj zadovoljen, kot pa ko sem moral z baterijo pod mizo gledati temperaturo.

P.S: vidim da nameravaš uporabiti 4 SMD ledice. Veži jih po dve vzporedno ter nato para zaporedno. To bi moralo delati tudi brez upora. Kako bodo pa prenesle 5V pa ne vem. Vem samo da se ti lahko prekurijo. Če imajo iste/podobne karakteristike kot navadne.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

DjTonic ::

5V brez problema prenesejo če jih vežeš zaporedno tak da ne bo problema, pač bo na vsaki 2,5V torej polovica napetosti, tok pa bo enak na vseh se pravi na vsaki 1/4. Bom v ponedeljek nabavil robo in poskusil:D. Upam, da mi ji bo uspelo zalotati, saj nimam primernega spajkalnika za SMD diode mam navadnega. Bo treba bolj pazit.;)

Keyser Soze ::

Če jih je moj frend na mobiču zamenjal z navadnim spajkalnikom za 5 jurjev....:\
OM, F, G!

TICKO ::

em mene zanima kk so naredli mod mam js display ampak ne vem kam naj vtajnem zice pa te zadeve! a ma kdo kaksen nacrt oz. how to!?!?:8)

DjTonic ::

No naj omenim, da sem danes dobil iz nemčije materjal in vseskupaj zgleda točno tako, kot sem si zamislil 8-). Z učinkom sem zelo zadovoljen. Na začetku me je precej motilo, da ni bil osvetljen kontrolni LCD ekranček na Hardcanu 9, ki ga Thermaltake prilaga Xaserjem III.


Prvo sem stvar realiziral z led diodami s katerimi sem se kr malo zajebaval saj so bile občutno prevelike (Tiskanina je rez mala >:D), kljub temu, da sem uporabil 3mm in ker z učinkom nisem bil zadovoljen sem stvar razdrl in mislil vgraditi not SMD led. Nato pa sem nekega dne stopil v debato z enim nemcem kateri ima enako ohišje, kot jaz in je rekel, da je uporabil električno svetlečo folijo. Stvar se mi je zdela blazno zanimiva saj folija gre za ekranček in ko jo priključiš na napetost, sveti kr močno in kar je najvažnejše enakomerno. Edino za delovanje zahteva cca 60-80V izmenične napetosti >:D. Nekje sem tudi bral da še lahko več. Potem sem razmišljal od kot potegniti toliko štroma iz compa in zraven naročil še električni inverter, podoben kot tisti pri hladnih katodah, le, da zgleda kot kak rele. Priključi se ga na 5V DC U in izstisne 72V AC U sem izmeril z multimetrom. Žičke sem uporabil kar iz enega starega IDE kabla (So fajn tanke, drugače bi se malo zajebaval). :D

Zgleda pa tako, kot na tej sliki :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DjTonic ()

TribesMan ::

Dj Tonic:

Ta folija ki jo ti omenjaš dela na popolnoma enak način kot hladne katode... Tak način osvetljevanja uporablja tudi ogromno mobilnih telefonov, in tudi pravi namizni LCD monitorji...

Doma mam eno velikosti 30*13cm Sveti pa belo... je iz enga fotokopirnega stroja, kjer je osvetljevala LCD...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Wolverine ::

TribesMan: za koliko $ zrihtas enako zadevo meni?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

TribesMan ::

Ni na prodaj. Mam že plane kam bom porabil zadevo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

takemall ::

DjTonic

dj mal opiš ki si dobu to folijo pa kak se to reče v nemščini , da bomo vedl to nabavit pa kera firma to prodaja

please-se ponoč nč ne vid:))

DjTonic ::

Vse to se dobi tudi v Conrad trgovinah. Tudi v slovenskih po naročilu. Kataloška številka za folijo je 184123, za El.Inverter pa 184005. Več informacij dobiš na Conrad.de. Pri nas pa tole stane cca 4k SIT.

_spirit_ ::

To so pa moji začetki ;)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25123458 (13718) Mazo
»

Priključitev led-diod in neonk?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
313367 (2966) Pyr0Beast
»

LCD Display predelava osvetlitve na modro

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171584 (1315) zlabo
»

Menjava Led-diode na maticni plosci

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201232 (1116) RiNC

Lučke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211469 (1086) teac

Več podobnih tem