Forum » Zvok in slika » 3D očala
3D očala
Volk| ::
KLIK
Ima kdo že izkušnje s tem? Se splača to nabavit?
Če bi bil občutek kot v xPand bi jih nabavil. No, malo se razpišite, da vem če nabavim .
Ima kdo že izkušnje s tem? Se splača to nabavit?
Če bi bil občutek kot v xPand bi jih nabavil. No, malo se razpišite, da vem če nabavim .
Hm kaj pa vem. Če bi bla stvar tok dobra potem sigurno ne bi bla tok redka/eksotična kot je.
jamiroq ::
manual za doticna ocala.
meni ze to ni vsec, da ni cisto jasno, ce podpirajo kombinacijo lcd+nvidia graficna. manual pravi eno, web stran drugo. sicer pa naj bi bila ok, ce ti jih uspe nastaviti...
meni ze to ni vsec, da ni cisto jasno, ce podpirajo kombinacijo lcd+nvidia graficna. manual pravi eno, web stran drugo. sicer pa naj bi bila ok, ce ti jih uspe nastaviti...
tempoFlow ::
Meni sicer ta fenci-šmenci očala delujejo nekako tako kot ena, ki smo jih imeli v laboratoriju za robotiko kar nekaj let nazaj. Tista grda škatlica je oddajnik, ki jo moraš postaviti na monitor (ali vsaj pred sebe), ker je IR in mora biti usmerjena v očala.
Potem pa sta na očalih dva lcd ekrana, ki sta namenjena temu, da blokirata sliko (samo črno ali samo prozorno) očesi. Vsak deluje s 50Hz a v faznem zamiku, zato mora monitor prikazovati sliko s 100Hz. Težko si predstavljam, da bi takšna zadeva delovala na LCD-ju.
Kar pa se tiče slike je povprečna. Povzel bom besede profesorja, ki je po ogledu slike dejal, da je vse skupaj podobno, kot bi gledal igralno konzolo skozi akvarij. Moram priznati da tudi mene ni ne vem kako navdušilo.
Potem pa sta na očalih dva lcd ekrana, ki sta namenjena temu, da blokirata sliko (samo črno ali samo prozorno) očesi. Vsak deluje s 50Hz a v faznem zamiku, zato mora monitor prikazovati sliko s 100Hz. Težko si predstavljam, da bi takšna zadeva delovala na LCD-ju.
Kar pa se tiče slike je povprečna. Povzel bom besede profesorja, ki je po ogledu slike dejal, da je vse skupaj podobno, kot bi gledal igralno konzolo skozi akvarij. Moram priznati da tudi mene ni ne vem kako navdušilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tempoFlow ()
droid ::
Jaz imam ta očala in se kar dobro vidi ta 3D. Problem je ker moraš imeti starejšo Geforce grafično in CRT monitor, ki podpira vsaj 100hz. Jaz jih včasih uporabljam na enem starem pcju, ki ima geforce 4200 tako da kaj več kot UnrealTournament in cod1 nisem igral. Nekatere igre npr. Gothic imajo probleme da so nekateri efekti še zmeraj v 2D. Če bi delale na novejših grafičnih karticah bi mogoče več uporabljal, bi pa rajši imel 3D LCD, ki je treba nosit polarizirana očala, podobna sončnim, a so žal zelo dragi.
Mogoče so zdaj prišli kakšni novejši 3D driverji ki podpirajo geforce 8. serijo. Nazadnje ko sem gledal jih še ni blo.
Mogoče so zdaj prišli kakšni novejši 3D driverji ki podpirajo geforce 8. serijo. Nazadnje ko sem gledal jih še ni blo.
tx-z ::
Če bi bil tak občutk kt v xPand jih jst definitivno neb kupu. Mene je še ceu dan glava bolela pa slabo mi blo zard tričetrt ure gledanja.
tx-z
droid ::
Sem pogledal in so novi driverji, ki podpirajo tudi 8. serijo. Nemorem pa nastaviti teh očal dela samo na tiste modre rdeče, ki so brezveze.
€uro ::
Iščem pa nikjer ne najdem kje kupit dvobarvna 3D očala. Lahko papirnata. So v xPand-u rdeče/modra ali polarizacijska (neuporabna brez dodatne opreme)?
BTW: je v xPand-u bil/bo Terminator 3D (James Cameron)?
BTW: je v xPand-u bil/bo Terminator 3D (James Cameron)?
Senitel ::
Dvobarvna si lahko narediš kar sam. Ob vseh variantah dveh barv, ki se pojavljajo, je to verjetno še najbolj ziher varianta. xPand uporablja polarizacijska očala.
Senitel,
četudi si dobim folijo na katero natisnem (običajen inkjet tiskalnik zadošča?) dve barvi, je po izkušnjah (nekaterih) kvaliteta reprodukcije slike zmanjšana, saj je barva natisnjena zgolj na površino folije.
četudi si dobim folijo na katero natisnem (običajen inkjet tiskalnik zadošča?) dve barvi, je po izkušnjah (nekaterih) kvaliteta reprodukcije slike zmanjšana, saj je barva natisnjena zgolj na površino folije.
Okapi ::
Mene tudi zanima, kje bi se dalo dobiti cian/rdeča očala. še bolje pa samo barvno folijo, da si jih naredim sam.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
DealExtreme.com ima nekaj teh očal.
Komar, resnično hvala za link. Najprej sem bil sumljiv do tvojega predloga ... potem pa: "Worldwide free shipping". In to magari za artikle po $2. Hvala!
KoMar- ::
http://www.dealextreme.com/advsearch.dx...
€uro: DX je povsem legitimna štacuna, kjer nas je že veliko S-Tjevcev kupovalo. Na izdelke se sicer čaka 14 dni, ampak glede na đabe(st) poštnino se ne gre zmrdovati, ne?
€uro: DX je povsem legitimna štacuna, kjer nas je že veliko S-Tjevcev kupovalo. Na izdelke se sicer čaka 14 dni, ampak glede na đabe(st) poštnino se ne gre zmrdovati, ne?
hotlips ::
Ja dealextreme je cool :)
Sem ravno danes dve malenkosti za 13$ naroču.
POštnina zastojn kako jim to znese mi ni glih jasn, sam jaz sem zadovolen.
lp.hl
Sem ravno danes dve malenkosti za 13$ naroču.
POštnina zastojn kako jim to znese mi ni glih jasn, sam jaz sem zadovolen.
lp.hl
A je treba kaj carine plačati?
Ni preprostega odgovora na tvoje vprašanje.
htlips...kako si pa plačal?
Prek interneta se v 21. stoletju kupuje s kreditnimi karticami.
shark_nm ::
made in China he... en kp neuporabne plastike...Nč kej pametnega nisem našel. KoMar če niste jasnovidni, ne veste kaj bi rad izvedel, ter nimate pametnega odgovora, se ne vtikajte oziroma enostavno spreglejte moj citat, kakor boste tudi tega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shark_nm ()
Težko se zadržim Recimo zdajle spet... "citat" in "sporočilo" ni isto... sploh pa ti trollaš tukaj z nekimi "en kp neuporabne plastike"... DealExtreme ima cel kup zanimivih in uporabnih reči!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Rudolf ::
Nekdo je spraševal kako je z dvobarvnimi očali. Uporabil sem zeleno/rdeča iz neke revije. Povsem enostavno bi jih tudi naredil iz barvne folije oz. prozorne in z alkoholnim flomastrom. Pred leti sem se namreč igračkal s tem in naredil nekaj stereoskopskih slikic. Potrebuješ fotoaparat, stativ in program. Uporabil sem brezplačen programček Callipygian v katerem "zmiksaš" fotki posneti nekje 6cm narazen. Ob rezultatih nisem ravno skakal do stropa. Od barv se lahko posloviš. Pri miksanju fotk moraš uporabljat očala, da lahko nastaviš pravšnjo ostrino. Ostrino lahko določiš le delu fotke (bližnjim ali pa oddaljenim predmetom). In po vsem skupaj me je začela pošteno bolet glava. Celotna ideja je bila grajena okrog lažje predstavitve izdelka stranki, pa vsaj ta tehnika za kaj takega ni primerna.
Obstaja sicer tudi možnost snemanja filmov na ta način. Pogoj je popolna časovna usklajenost kamer. Primerni so le tisti modeli kamer, ki se jih da povezat med seboj in uskladit. A kot pravim, najbrž je preveč šans, da bo konsekvenca zgolj boleča glava.
Obstaja sicer tudi možnost snemanja filmov na ta način. Pogoj je popolna časovna usklajenost kamer. Primerni so le tisti modeli kamer, ki se jih da povezat med seboj in uskladit. A kot pravim, najbrž je preveč šans, da bo konsekvenca zgolj boleča glava.
wade ::
A v slovneniji ni nikjer mogoče kupiti Red-Cyan 3d očala? Na DealExtreme vidim da sprejemajo paypal, jst pa imam samo alertpay. Transfer med tema dvema pa kot vidim ni možn...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sončna očalaOddelek: Loža | 7349 (6435) | Ramon dekers |
» | Gledanje 3d filmov domaOddelek: Zvok in slika | 5711 (5301) | Senitel |
» | Channel 4 pričenja s 3D televizijoOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3820 (2678) | jurkokafro |
» | Z Nvidio bodo lahko vse igre 3DOddelek: Novice / Igre | 7978 (3291) | xsannyx |
» | 3D očala iz gardalandaOddelek: Pomoč in nasveti | 2759 (2555) | BluPhenix |