» »

ADSL -> Ruter -> Mreža

ADSL -> Ruter -> Mreža

XCT ::

LP

V službi imamo mrežo treh računalnikov preko 3Com Office Connect Dual speed switcha. Mreza deluje vredu, imam pa velike težave spravit ADSL na vse tri računalnike.

Rad bi priklopil ADSL na ruter, da bi lahko imeli dostop do interneta vsi trije računalniki. Poskušal sem priključit ADSL na ruter in ni nobenega odziva. Tudi konektanje na ruter z 192.168.1.1 ali kaj podobnega ne funkcionira oz. niti ne vem kako se to naredi.

Trenutno imam ADSL priklopljen direktno na moj računalnik in deluje BP, prosil bi vas za pomoč, kako lahko pripravim, da bo ADSL deloval preko ruterja?
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

Self-Defence ::

Če prav razumem imaš prvo router in še swtch. Vedeti moraš IP adreso routerja, ki je ponavadi navedena v navorilih, razen če je bila spremenjena. Če nimaš navodil si lahko pomagaš s kakšnim port scannerjem in skeniraš območja. Naprimer priklopiš samo router in tvoj računalnik in nato začneš skenirat 1. opbmočje (primer: Od 192.168.0.1 do 192.168.0.255) če nič ne odkriješ greš naprej na 192.168.1.1 - 192.168.1.255 in tako dalje , dokler ne odkriješ routerja (največja vrjetnost je da je router nekje v teh dveh območjih, ker so tovarniško tako nastavljeni). Če imaš priključena samo router in tvoj računalnik bo port scanner tako in tako našel samo dve. Potem še nastaviš PPoE, ter DHCP in priklopiš ostale računalnike in stavr bi morala delovati brez problemov. Upam da ti bo uspelo, drugače pa piši in povej kje se je zataknilo LP

||_^_|| ::

A router sploh podpira DSL povezavo?

XCT ::

Nimam ruterja in switcha imam samo 3Com Office connect - karkoli pač to je (ruter ali switch)


S katerim programom naj skeniram porte?

Kako naj vem če ruter dodpira DSL?
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

||_^_|| ::

Ce te prav razumem: rad bi prikljucil ADSL direktno na router in pol bi recimo trije racunalniki dostopali do interneta preko routerja. Tako?
V tem primeru rabis en router ki podpira DSL povezavo. More pisat v specifikacijah. jst mam tko narjen doma, ce te zanima kej konkretno kr prasi>:D

Self-Defence ::

Router podpira več različnih povezav, nekateri tut dial-up(modem isdn ali analogni). Torej ti sploh nimaš router-ja ampak imaš navaden switch. Problem je v tem da swicth ne more deliti intrnetne povezave, lahko bi se vsak računalnik posebaj povezal na internet(vsi z enakim uporabniškim imenom in geslom) a zato moraš imeti dinamičen IP(torej dobi vsak računalnik svoj IP). Če te jaz prav razumem imaš to na podjetju in če se ne motim imajo podjetja statičen IP, kar pomeni da se lahko poveže samo 1 računalnik z istim usernamom in geslom. Stvar moraš rešiti z routerjom, tako da si boste vsi lahko delili internetno povezavo, delovala bo pa tudi lokalno omrežje (printer & file share). Nato ti ostane le še konfiguracija vsega skupaj, kar pa ni pretirano težko. Programov za skeniranje portov je pa na tone in večina jih je free, če v googla vpišeš "port scanner" jih boš 100% našel. Sej pravim upam, da ti je kej pomagalo, drugače pa še sporoči.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563870 (699) c23po
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5623050 (21966) MTB
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

Oddelek: Omrežja in internet
384845 (4364) SasoS
»

Pomoc pri povezavi na internet!

Oddelek: Omrežja in internet
211571 (1365) Zm3-D3n
»

Postavljanje strežnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
504911 (3860) tx-z

Več podobnih tem