Forum » Navijanje » 2500+ mobile na 7vax
2500+ mobile na 7vax
lambda ::
Danes sem nabavil ta procesor in ga dal v to plato (ki sicer podpira do 2800+ bartone, ne piše pa ničesar eksplicitno kako je z mobilci), gor pa Thermalright slk900a.
In problem je nastal, ker ga ne prepozna pravilno - napiše "unknown processor" in ga boota na 800 MHz. Če mu že na plati forcam multiplier ga pač zažene na 133MHz x nastavljen multiplier.
Saj navija se tako, kot se zanj spodobi, ampak imam pa en kup problemov s prepoznavanjem in je potrebno v windowsih vsilit frekvence. Pa še napačno napetost mu vsili (minimalna je 1,6 V - no saj na manj ga niti nisem nameraval laufat, ampak sranje je).
Bios sem naložil najnovejši, pa nič ne pomaga. Saj dela, pa tud navit se ga da, ampak ni tole ravno elegantna rešitev.
Zdaj me pa zanima, če kdo pozna kakšen dober software za v windowsih navijat oz. če kdo ve rešitev glede prepoznavanja. Zaenkrat uporabljam Gigabyte easytune 4 in pa CPUMSR.
Pa še to bi vprašal, če je narobe, da pri navijanju FSB iz 133 na 166 narastejo tudi clock-i AGP/PCI iz 66/33 na 83/41 ?
thx
In problem je nastal, ker ga ne prepozna pravilno - napiše "unknown processor" in ga boota na 800 MHz. Če mu že na plati forcam multiplier ga pač zažene na 133MHz x nastavljen multiplier.
Saj navija se tako, kot se zanj spodobi, ampak imam pa en kup problemov s prepoznavanjem in je potrebno v windowsih vsilit frekvence. Pa še napačno napetost mu vsili (minimalna je 1,6 V - no saj na manj ga niti nisem nameraval laufat, ampak sranje je).
Bios sem naložil najnovejši, pa nič ne pomaga. Saj dela, pa tud navit se ga da, ampak ni tole ravno elegantna rešitev.
Zdaj me pa zanima, če kdo pozna kakšen dober software za v windowsih navijat oz. če kdo ve rešitev glede prepoznavanja. Zaenkrat uporabljam Gigabyte easytune 4 in pa CPUMSR.
Pa še to bi vprašal, če je narobe, da pri navijanju FSB iz 133 na 166 narastejo tudi clock-i AGP/PCI iz 66/33 na 83/41 ?
thx
kajzer ::
To imaš na VIA chipsetu?! Mogoče bo šlo rešit z L12 modu. Za to ti more nekdo drug povedat, ker nimam takšnih izkušenj z VIO. Verjetno, če plata zazna 166MHz vodilo ostane AGP in PCI privzeta (66/33MHz), in nato še malo naviješ, vendar se ti clocki ne bodo tolk spemenili kot iz 133 vodila.
upam da boš zastopu, mal sem že !
upam da boš zastopu, mal sem že !
tko bom reku ... 8rda(3)+ al pa nf7(-s) je v igri ...
proda kdo ?
No, ta moja plata je očitno narejena za uporabo s tistimi proci, za katere je deklarirana, ne pa da tlačim tukaj enega mobile gor, ko se potem čisto vse stvari skregajo, kar jih sploh obstaja v kišti. Saj se navije, ampak ne mislim tukaj ves čas nekih nestabilnosti prenašat ... z 1700+ se je zadeva dobro obnesla, zdj pa pač gre v prodajo.
proda kdo ?
No, ta moja plata je očitno narejena za uporabo s tistimi proci, za katere je deklarirana, ne pa da tlačim tukaj enega mobile gor, ko se potem čisto vse stvari skregajo, kar jih sploh obstaja v kišti. Saj se navije, ampak ne mislim tukaj ves čas nekih nestabilnosti prenašat ... z 1700+ se je zadeva dobro obnesla, zdj pa pač gre v prodajo.
|KoRn| ::
Pazi pri ABITKi, nekaj je govora, da ne mara ravno preveč mbilcev, bo treba mode delat na procesorju. Tko da iz mojega pogleda ABIT NF7-S odpade - namreč tudi sam kupujem plato za mobilca, ker bi ga rad spravil na več, kolker gre na ASUS-ki A7N8X-del rev. 2, kjer me omejuje glup bios.
TribesMan ::
Mobilci na NF7 delujejo brez problema... preverjeno.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ej spedenal sem zadevo in sicer tako, da sem na plati s spajkalnikom povezal neki switch. Zdaj lahk nastavljam FSB tud v bios-u prosto od 166-250. Procesor se zverinsko navija
Pa res me zanima, kolk je narobe, če mam previsoke frekvence AGP/PCI? Gre za KT400 in ta zadeva ni zaklenjena, kot na nForce2.
Pa res me zanima, kolk je narobe, če mam previsoke frekvence AGP/PCI? Gre za KT400 in ta zadeva ni zaklenjena, kot na nForce2.
MEDENA ::
samo baje bi moral imeti nek AGP/PCI divider...
drugače pa ne pretiravaj....če boš šel preko 40MHz PCI vodila boš lahko zajebal disk
probaj tole
http://www13.plala.or.jp/setfsb/
drugače pa ne pretiravaj....če boš šel preko 40MHz PCI vodila boš lahko zajebal disk
probaj tole
http://www13.plala.or.jp/setfsb/
lopov ::
Pogledal sem to stran in nasel setfsb za Abit KT-7A ... Jaz imam Abit KG7 -- novejsa in trenutno poganjam XP1800+. Vse ql, le da mi je z nakupom XP-M 2500 ostal odklenjen barton 2500 in bi ga dal v to plato.
Je to ze kdo naredil? Na zalost je ram tudi PC2100, tko da najbrz ni veliko upanja :/
Je to ze kdo naredil? Na zalost je ram tudi PC2100, tko da najbrz ni veliko upanja :/
Prišel sem do 2333 MHz @1,7V, kjer je sicer stabilen, amapak 300W noname napajalec verjetno ne bo pustil dalje - že zdaj napetosti vcore nihajo od 1,64 V- 1,7V. Pa 5V linija ima samo 4,9V (nenavita ima čez 5V).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6722 (4913) | Pyr0Beast |
» | Barton-M (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 33344 (16949) | K0K0 |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4567 (3593) | s5cougar |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 31793 (18388) | Jaffa |
» | KT600 ali nForce2Oddelek: Kaj kupiti | 2256 (1382) | tac |