» »

CSS tekst problem

CSS tekst problem

motorolca ::

Ker ne ynam sem rekel moram se obrniti na slo-tech. Imam en problem. Na nekaterih straneh si lahko spremenis fonte ce držiš Ctrl + vrtljiv gumb na miški zavrtiš. Samo ja z tega nocem na moji strani. Zelim da je ista velikost. Tako kot slo-tech stran tudi ne moreš spremeniti vecje ali pa manjše. Kako lahko to spremenim v CSS. Ne spoznam se še veliko na CSS ampak počasi gre. Hvala za pomoc.

Tody ::

WTF ? Kaj pravzaprav hočeš ? Spreminjanje velikosti besedila oziroma črk je pomoje bolj odvisno od brskalnika in ne od oblikovalca strani. Kako preprečit da bi kdo zoomal tvojo stran pa mislim da edino da mu rečeš da IE uporablja :D

rokpok ::

To da pritisneš Ctrl+vrtiš gumb na miški je isto kot (v IE) meni View, Text size.
Rešitev CSS.

Primer CSS-ja:

.besedilo1 {
font-size: 12px;
}

-> potem pa samo besedilu dodaš lastnost Class

Lp

ampak zadevo lahko še zmeraj povečuješ pomanjšuješ po milji volji....

talmai ::

... zatorej obiskovalca ne moreš prisiliti v to, da ne spremeni velikosti besedila :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: talmai ()

rokpok ::

Ne. :8) Probaj tukaj na slo-techu.

Zdej sem jest blesav ali pa neki ne štima jest lahko z firefoxom delam na vsaki strani kra se mi zahoče glede povečanja pomanjšanja... Kar se tiče IE pa ne bomo zgubljal besed ....

njok ::

Ja, z firefoxom dela povsod. Pravzaprav, zakaj bi to rad komu preprecil?

Trubadur ::

ie ne spreminja tistga kar je določnga z css
Berite Thomasa!

Kot prvo hvala za odgovor. Nisem vedel da lahko z firefoxom premikas druge texte. To se plsoh nisem probal.
Zakaj to hocem naredit? Zato ker sem text lepo raporedu v FrontPage samo vidim da sem bom moral vec igrati in nauciti kako se dela v CSS, ker se da full lepo nastimat.
Hvala se enkrat. Bom se sel najprej malo vec naucit CSS pol pa se oglasim.

njok ::

Mah, pomisli malo - tisti ki bi si rad povecal tekst, ima svoj razlog, ne vem zakaj bi mu to prepreceval.

talmai ::

Pa če boš delal kaj več s CSS uporabljaj rajš Dreamweaver oziroma če bi se rad res naučil in maš mazohistično žilco en tekstovni urejevalnik.

To je vse kar rabiš :D Če znaš to kar je tukaj UPORABITI je potem omejitev edino domišljia

Fantje hvala. Evo sem vedel kam se moram obrniti po nasvet. lep pozdrav. Se grem uciti CSS.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345629 (4766) sunniegoldie
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

767208 (6215) Jackass
»

spletna stran, problem

311677 (1139) mte
»

Brskalnik! (strani: 1 2 )