» »

PLEXTOR 12/10/32A Hack

PLEXTOR 12/10/32A Hack

Administrator ::

Mene pa zanima ce je ze kdo probu uklopt to funkcijo, ki mu vključi podporo Ultra DMA prenosom. Tako naj bi se prenosi zvišali ter poraba CPU znatno zmanjšala. Za vklop U/DMA morate samo pretakniti jumper, da bo stikal ta dva kontakta. >:D
>:D

TheHijacker ::

Ja jaz sem probal. Stvar je taka, da mi sedaj BIOS prepozna kot UDMA/33 in ne več kot PIO4. Kaj več pa že nisem opazil. Če boš jumper sklenil ne bo nič narobe.

Han ::

Le pri "flešanju" eeproma (firmware) menda ni dobro imet aktiviran DMA, kar postavlja tale "trik" z mostičkom v slabo luč. :(

Pa se da 12x flaserat z flesom od 16x tko da bi mi pol snemu 16x.>:D

Seveda se NE da... :D

Si že probal ali kako veš? Zakaj se ga pa ne bi dalo? Če so pogruntali da HP pekači dajo flešat in da celo delajo bojo po moje tud za Plextorja kej pogruntal. Sam imam 12x sam me ni dost v jajcih da bi probal. Sem dal preveč denarja zanj:D

Nisem poskusil, ker ga nimam. Razlogov, zakaj ne gre, je lahko več: drugačen eeprom, flash program preveri čip, ipd. Če bi npr. lahko sprožil postopek, je možno, da se ne bi uspešno končal. V primeru, da bi šlo vse ok, je na koncu tu še mehanizem, ki verjetno ni izdelan za višje hitrosti.

Skratka, če bi zadeva delovala, bi o tem gotovo kje pisalo... |O

Nej kdo proba.

zile ::

Pa to ni noben hack. To je samo ena cool opcija (hvala Plextor), ki ni nujno da dela na vseh sistemih. Če probaš in videš da ne dela, s tem nisi Pogonu nč škodoval. Men dela v win98se in w2k. Bios zazna pogon kot napravo udma33 (prej PIO4). Se pozna povsod (obremenjenost procesorja manjša, prenos pogona večji, branje DAE večji, itd.). Pogona pa ne priklapljajte na UDMA 100 konektorje na platah, ker ne dela.
LP

Paramedic ::

A pol lahko to priklopiš še vseeno na navadn ata 33 kabel (40 žilni)? Pol ni to ata 66, kot je en nek napisal.
End transmission.

Jinxy ::

Zakaj se sekirate glede "hacka", da zapeces v eeprom bios od kaksnega drugega modela? Ce zadeva ne dela, pac flashas nazaj originalen bios, pekac se zaradi tega ne bo pokvaru

Evil|One ::

Ej W|TBOY. Itaq ti je 12x čist dost. Kaj se boš zafrkavu z navijanjem al koker se temu reče.0:)
Whatewer

Ja sam mam pa rajs 16x kot 12x pa zkaj nebi izkoristu tega ce se da to nardit.>:D

Matek ::

Kr probi, pa če nau delal, pa daj starega gor nazaj.;)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Ok bom probu.>:D

Ja ok pa dej na 16x.:\
Whatewer

||_^_|| ::

tole me pa res zanima če bo delal:) komi čakam pol da bom jst 16x spravu na 24x:))))))

Hmm... 16x na 24x a ni to mal preveč. A se da?:))
Whatewer

Nej kdo proba po bomo vedl al se dal al ne. |AMD| dej ti tvojga 4x na ksne 8x.>:D

dvomm da ma kdo jajca da bi to probal. smo dal preveč težko prigaranga denarja za plextor pečke.... mogoče bo probal kakšen američan, ki ima preveč gnarja in to objavil:D

Sej folk govori da ce zapeces v eeprom bios od kaksnega drugega modela? Ce zadeva ne dela, pac flashas nazaj originalen bios, pekac se zaradi tega ne bo unicu.>:D

asPeteR ::

Teoretično,...

Lahko, pa da ti eeprom ne da ven podatka abaku in le-ta ne bo spoznal pečke ni sploh ne bom mogu več flashat nazaj,...

Ja pol je more en reskerat pa probat. >:D

se javiš?

Ja jest mam se garncijo k sm kupu v mlakomu pa bi probu sam me zanima ce bojo oni lkao opazl da sm jest to delu.>:D

A bi se dal iz 4x na 8x ??'
Whatewer

lahko samo upaš, da so tisti pri Mlacomu glupi in da bodo samo prikopili in ko BIOS ne bo prepoznal pekača rekli "da, prav imate, je zanič, izvolite novega":D

A misleš da bi nasedli??
Whatewer

ja ce bi se to res to zgodil bi blo ql kaj pa ce rece da sm ga sam sfuku pa gre 60 kosov.>:D

Ja... Rajš ne tvegi.>:D
Whatewer

Ja zkaj pa da nebi sej bi najprej pr sosolcu probu.>:D

Ja ok probi. Sm da neboš mogu na koncu njemu plačat.:)):))
Whatewer

Sej mu bom reku da sm ze jest pa da nej se on pa bom pol vidu kaj bo ce bo delal bom pa se jest.>:D

Hehe. Ql to. Pol boš mel 16x. QL.
Whatewer

matr sta zlobna>:D

Ja pa je ze bols 12x kot tvoj 4x. Pa dej mal poglej na netu za flese mogoce bi ga se ti lko na kerj vec kot 4x.>:D

Kaj sva zlobna.8-O
Whatewer

jest se tud ne bi branil 16x iz sedanjih 12x, sam šele pol ko bo flash na več 100% stestiran...:\

Sej res skoz neki moriva (sam da on prvi zacne).>:D

Dobr bi blo ce bi ksna ferma posodila en rekorder da bi probal pa nebi blo skode itaq se nebi fermi poznal za en rekorder.>:D

samo besede so nas, da bi ker zares probu pa ne... mogoče bi lahko kakšen drug to probu in če mu pečka ne dela več, jo da na radostno destrukcijo za Burn Proof test No. 2 >:D

Ej ferma najbrž že kumi čaka da ti bo dala plextorja. Pa še neki ti zmer prvi začneš.
Whatewer

Ja pol pa gremo nekam iskat k kumi cakajo.>:D

Hehe. Ja ok povej kam pa gremo. :))
Whatewer

mlakrju rec da ti da enga.>:D

Hehe. Njemu nebi prnesu fotr. Sej nebi dal. Dej ga ti praši teb bi mogoče dal.:)
Whatewer

:D zamisl si, da bi šel do ene firme in jih prosil za sponzorstvo, ker bi rad probal navit eno pečko:D Bi bilo bolje če bi jih prosih kar za 24x model... Pa jim rečeš, da boš če ti dajo denar na zid poleg računalnika napisal kdo je sponzoriral...

bwahaha LOL>:D

Fanta jest grem dam(sem v službi), kot vidim sta vidva na kable, ker tako hitre poste delata nazaj.

hehe to bi blo ql
Whatewer

ja to bi blo ql. Oba mava dial-up, kab pa dobim cez 3 tedne :>.>:D

Nimava kabla kot je reku W|tboy ga pa dobiva. Kumi čakam.
Whatewer

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103229 (27738) nuclear
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
898080 (5663) AtaStrumf
»

Kateri 52 kratni pekač

Oddelek: Kaj kupiti
201665 (1363) AngelOfDeath
»

problemi z DMA & pekacem v winXP