» »

Prvi hack konzol nove generacije?

Prvi hack konzol nove generacije?

XBox - Po mesecih trdega dela se je zgodilo: prvi uspešen hack Microsoftove konzole nove eneracije - Xbox360. TheSpecialistu in njegovi ekipi je uspelo prirediti firmware DVD pogona tako, da ne preverja več mediaflagov ob zagonu datotek. Tako lahko zaženemo vsako datoteko, ki je podpisana ("digital signature") od Microsofta in ustreza regiji, za katero je konzola izdelana, ni pa več pomembno na katerem nosilcu je shranjena. Hack nam torej omogoča poganjanje iger iz DVDR in DVDRW medijev, in ne le Microsoftovih DVDXBOX360 medijev.

Vsaki dobri novici sledi še slaba : shackanega firmwarea TheSpecialist ni objavil javno. Razlog? Avtor hacka in njegova ekipa niso zagovorniki piratstva. Njihov cilj je poganjanje nepodpisanih homebrew programov na konzoli nove generacije.

Za več informacij kliknite sem, za ogled videa, ki prikazuje zagon igre Project Gotham Racing 3 na shackani konzoli pa kliknite sem (embeded flash) oz. sem (download).

V vsaki nesreči je nekaj dobrega. Kljub temu, da hack ni objavljen, lahko vsak z zadostno mero znanja ponovi poskus. Vse kar morate narediti je, da odprete konzolo, odprete DVD pogon, vzamete čip, na katerem je spravljen FW, ga preprogramite s pomočjo računalnika in programatorja, zapečete na čip novi firmware, prcinite čip in Hey Presto! A hacked xbox360!

19 komentarjev

SloCop ::

Hm,

Sicer vse lepo in prav... lahko pa tudi ne, video sam po sebi ne dokazuje ničesar.... konec koncev ima TV lahko na zadnji strani priključen en drug XBox in kaže sliko tistega, ta pa je tu za larifari :)

No najbrž temu ni tako, vsekakor je takšna pogruntavščina krasna zadeva, prav tako pa tudi odločitev da ne gre v splet..... sicer je samo vprašanje časa kdaj bo dostopna vsem......... koneckoncev denar kupi vse
podpis :)

antonija ::

Tip je pred kaksim mescom heknu originalen xboxov DVD (baje je igral "backup"e na xbox live brez da bi ga bannali). Od tam je samo zamenjal DVD pekac (in konzolo:D) in nadaljeval. Je pa objavlenih ze doovlj detajlov o xbox360 DVD FWju da ce mas res dost znanja in casa lahko to sam nardis.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

lordgreg ::

ljub temu, da hack ni objavljen, lahko vsak z zadostno mero znanja ponovi poskus. Vse kar morate narediti je, da odprete konzolo, odprete DVD pogon, vzamete čip, na katerem je spravljen FW, ga preprogramite s pomočjo računalnika in programatorja, zapečete na čip novi firmware, prcinite čip in Hey Presto! A hacked xbox360!

si ti misliš, da je tak lahko ja!;(

mtosev ::

ljub temu, da hack ni objavljen, lahko vsak z zadostno mero znanja ponovi poskus. Vse kar morate narediti je, da odprete konzolo, odprete DVD pogon, vzamete čip, na katerem je spravljen FW, ga preprogramite s pomočjo računalnika in programatorja, zapečete na čip novi firmware, prcinite čip in Hey Presto! A hacked xbox360!

Easy as 1-2-3.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Randomm2 ::

Je treba najprej met xbox da se loh greš te fore..:\

Čene pa ql, še ena brca v rit Gatesu.
Mess with the best die like the rest.

Fury ::

Tole ma potencial bit ultimate hack ker se live verjetno dela...

DeletedUser ::

pol bodo pa v nove igre dal kaksen firmware crc check pa bo konc zabave

strictom ::

In bomo spisali da se prepozna kot uni originalen FW :)

Vse se da shekat... Če se pa ne, je pa po vsej verjetnosti zastojn.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

PrimozR ::

Hehe stric :D

simnov ::

potem je to še slabše kot na xbox zaščita

Fury ::

U bistvu je ta tip sheku tut taprvega xboxa tko da je lahko na livu igral. U bistvu se tega noben prej ni spomnu zgleda :) Je pa res da s tem hackom se zmer lahko poganjas samo signane xex fajle in ne vseh kot je mozno pri pravem modchip hacku (razni media playerji, linuxi etc..

DOOM_er ::

eh.... sam da se gremo antimicrosoft pa je zakon. tut če nau nakazu ostalim kako se to dela je to dovolj da se brcne gatesa u sosedno škofijo
Robots will steal your job. But that's OK

OmegaBlue ::

Pa saj to ni antimicrosoft? Samo objava o dosežku. Pač nekomu je ratalo zaobiti zaščito, nič bugov, lukenj, exploitov ali karkoli... nekateri ste odvisni od flamewara.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

To, da na svji kupljeni konzoli ne smes laufat svojih (napisanoh ali OS) programov, je kriminal. Omejevanje brez efekta. Piratsva s tem ziher ne ustavis, odvrnes pa marsikoga od nakupa. Originalni xbox je brez modchipa/softmoda en navaden jajc. Vse kar zna je predvajanje iger, pa z opcionalnim (placljivim seveda) daljincem predvaja DVDje. Pika. Zmodan xbox predvaja vse (skoraj vse) kar predvaja kompjuter, zrihtas lahko streamanje filmov, muzike in slik iz drugega compa, igranje na privatnih in nuradnih serverjih, brskanje po netu, prebiranje poste, RRS, vreme, internet radio, internetna TV,.... Pa se igre zdraven poganja, tud piratske. Hardware je pa isti.

Zdej pa: od kje je billy dobil idejo da je ful super prodajat dokaj soliden hardware, ampak ga softwaresko omejit na prakticno nic? Pa hkrati se trudit vsakomur onemogocit karkoli drugega delat? Pa pricakovat da bojo zarad tega vsi veseli? Pa nikol ponudit karksnihkoli dodatkov ki bi vsaj priblizno sledili homebrew sceni? Sej majo ja celo maso programerjev ki skrbijo za kupce xboxa...
Jst nebi kupu xboxa ce nebi bilo moznosti modanja; pa ne zarad igric, ker jih ne igram velik, ampak zaradi vsega kar zna xbox narest ce mu le pustis: idealni (v nekaterih drzavah nelegalen) multimedijski center.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Bistri007 ::

To je zato, ker hoče MSFT dobiti licenčnino od vsakega programa, ki teče na konzoli. Vprašanje pa je, zakaj ne bi namesto igre podpisal kak media center software, ki bi nudil vse prej navedeno.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Looooooka ::

kriminal?
ce hocs PC kups PC.
konzole so ble skoz za spile ne zato da bo nekdo probu pocen server iz tega nardit pa pol piratske spile furat gor.
glede na kesh k so ga zmetal not je cist logicno da hocjo zascito.
microsoft IN proizvajalci spilov.
se posebi glede na to da je ratu trend da se spil downloada in ne kupi...
matr nekje pa morjo zasluzit(sicer ce bi cene prepolovil bi mel verjetn 1x vecji zasluzek ce mene prasas ampak ok...)

antonija ::

Pa racunalniki so bli zmeri za pisat seminarske, ja. Sonyju je zgleda ze lasno kaj vse konzola zmore (in kaj kupci hocejo) in bo PS3 laufal precej vec kot spile in DVDje.

Zakaj MS tega (se vedno) ne naredi? Od kje jim racunica da se jim to splaca? (sploh ker jim prodaja xbox360 ne gre ravno najbolje...)

Ze samo iz stalisca nekoga, ki je kadarkoli kaj prodajal (pa magar paradajz na placu): Kaj majo kupci rajsi (kupci so nakljucne nespecializirane osebe)? En hardware, zmozen svega in svasta brez moznosti da bi to izkoristili? Torej vejo kaj vse BI LAHKO imeli, pa NIMAJO, ker jim billy tega ne dovoli? Ali bi bili bolj zadovoljni ce bi vedeli kaj vse jim lahko konzola ponuja in da lahko preko npr. xbox live pretocijo multimedijski predvalanik in snamejo streamer za PC iz neta?

Bemti, moznosti je mel billy tukaj malo morje. Izkoristil pa ni nobene. Niti ene. Skupnost domacih zanesenjakov je prehitela veliko korporacijo, kot je M$, po celi crti. Dvakrat. Pa se na kavi se je vmes ustavla. Vse kar je pa M$ naredu je pa da jih je probu cimbolj ovirat.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

lordgreg ::

@antonija:

za konzolo xbox360 oz. vsako gigantsko splavitvijo nove "multimedijske" opreme stojijo gigantske raziskave in oddelki, ki se noč in dan bavijo samo s trgom, kjer je trg mišljen kupec oz. uporabnik. malce več zanimanja v management in ekonomijo ne bi škodilo.

zdi se mi butasto, da ljudje v vseh stvareh vidite samo antimicrosoft kampanije, ki bi jih lahko ustvarili in bill gatesa, kot glavnega krivca. 30 let po splavitvi Microsofta, bill gates v ms-ju ni več edina oseba- raje drugič premislite kaj govorite.

antonija ::

Sej vsak ve da billy ni dizajniral ohisja z a360ko in ni izbral softwareta ki gor laufa. Je pa billy lastnik firme in ima postavljene take clane uprave kot jih hoce. Oni so pa tate-mate ki lahko sefom oddelkom recejo da morajo kokodakat ce hocejo, ergo. billy ima se vedno vpliv na izdelke M$ja. Ce se pa odloci da ga ne uporabi, je pa to njgeov problem (tko kot je M$ njegov).

O takozvanih "gigantskih raziskavah in oddelkih, ki se noč in dan bavijo samo s trgom" si pa lahko vec preberes v novici o novih verbatim "disketah". Malo vec zanimanja za trg in manegement takim "strokonajkom" res nebi skodilo.:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993317 (40060) XsenO
»

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

Oddelek: Novice / Konzole
306497 (3036) metek
»

Microsoft začel vojno proti piratstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
8611117 (6686) Mavrik
»

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

Oddelek: Novice / Konzole
74516 (4142) antonija
»

Prvi hack konzol nove generacije?

Oddelek: Novice / Konzole
194990 (3260) antonija

Več podobnih tem