»

Gainward vodno hlajenje

X-Bit Labs - Pred kratkim smo opravili intervju z Gainwardovim predstavnikom za naš del Evrope - Andreasom Dittom in če se morda spominjate, je omenjal vodno hlajene grafične kartice. No, zadeva je resnično izšla, imenuje pa se CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample. Kartica, ki se skriva pod tako dolgim imenom je v bistvu GeForce FX 5900. Sposobna je navitja čez 500 MHz za GPU in čez 950 za pomnilnik, a kaj ko je cena kar okroglih 1000$ oziroma 899 EU. X-bit labs. Hvala Aztech, da si nas opozoril na novico!

16 komentarjev

Apache Geronimo

vir: Apache
Apache - Razvijalcem dobro znan projekt Apache, v okviru katerega lahko najdemo veliko odličnih odprto-kodnih produktov, je najavil začetek razvoja aplikacijskega J2EE strežnika pod kodnim imenom Geronimo. Strežnik bo najbrž referenčna implementacija za vse razvijalce v Javi, ki se ukvarjajo s tehnologijami kot so na primer EJB, JMX, clustering ali fail-over, podobno kot je že nekaj časa odlični Tomcat za Servlet-e in JSP-je. Natančneje o Geronimu tukaj.

0 komentarjev

Dothan procesor bo zamudil

X-Bit Labs - Ste si morda zaželeli, da bi imeli kar najhitrejši procesor v svojem prenosnem računalu, pa ne najdete prave izbire? Potem vam svetujem, da počakate, da bo Intel na trg poslal novi mobilni procesor Dothan. Po poročanju X-Bit Labs bo to prvi procesor za prenosne mlinčke, ki bo grajen v 0,09 mikronski tehnologiji in bo vseboval zajetna 2 MB L2-predpomnilnika. Prvi primerki bodo tiktakali pri 1,8 GHz. Pri Intelu pa so naleteli na težave in zato preložili izid. Zakaj?

1 komentar

Opteron na 2GHz

AMD Zone - AMD je pred kratkim predstavil 2 GHz različico Opteron procesorja in na internetu so se že pojavili prvi testi. Enega so spisali na AMD Zone, kjer lahko vidimo da je Opteron očitno prehitel P4 3,2 GHz v večini preizkušenih aplikacij. Več testov še pričakujemo (predvsem kakšno kodiranje zvoka), vendar bo Opteron 146 in nForce3 Pro150 boljša izbira (tudi cenovno) od P4 3.2GHz in Centerwood kombinacije. Opterona 146 še pričakujemo, ker je bil najprej predstavljen samo model 246 (hitrost je povsem enaka kot bo pri 146 modelu), katerega cena je slabih $800 (P4 3.2GHz pa $650). klik

18 komentarjev

Štirinajst grafičnih kartic pod drobnogledom

3D Chips.net -

Ob testih boljših grafikulj, s katerimi vas, roko na srce, tudi Slo-Tech zelo pridno zalaga, se navadno posvetimo uporabnosti kartic v igrah, zakaj največ njihovih kupcev jih bo uporabljalo prav v ta namen. Ni pa to edini področje, kjer potrebujemo močne kartice.

Včeraj so na 3D Chips spisali test kar štirinajstih grafikulj, pri katerem jih ni njihova hitrost v igrah niti malo zanimala. To pot so bile se kartice namenjene zahtevnim uporabnikom, ki se ukvarjajo s CAD oblikovanjem. Na 27 straneh testa so kartice FireGL, Wildcat, Radeon 9700 Pro, Quadro FX in GeForce 4 podvrgli testom v Spring Marku, Mayi, 3ds Maxu, Cinebenchu, Invetnorju 7 in SolidWorksu. Test!

2 komentarja