»

Klepet s stvaritelji Internet Explorerja

Slashdot -

Microsoft se je, kot kaže, vendarle odzval na neprestane kritike o nevarnostih Internet Explorerja, saj je včeraj zvečer na Microsoftovih strežnikih potekal klepet med uporabniki in inženirji, ki pišejo IE.

Najbolj pereče vprašanje je bila nedvomno varnost in kdaj lahko pričakujemo nov paket popravkov za IE. Inženirji so na očitke, da drugih brskalnikov ni treba toliko krpati kot prav IE, odgovarjali, da IE ostaja tarča, dokler bo imel prevladujoč delež uporabnikov, zaradi česar ga morajo nenehno izboljševati.

Druga najbolj vroča tema so zmožnosti, ki jih ponujajo drugi brskalniki (naprimer zavihki), kjer so se uporabniki upravičeno spraševali, zakaj jih Microsoft ne vključi. Tu so bili inženirji bolj previdni z izjavami, saj niso povedali, ali lahko te funkcije sploh pričakujemo. Preberite si povzetek.

64 komentarjev

Odkrita prva varnostna ranljivost brskalnika Mozilla

Mozillazine - Pred dvema dnevoma so v brskalnikih, ki temeljijo na Gecko/Mozilla platformi odkrili napako, pri kateri lahko napadalec preko shell: protokola zažene poljubno datoteko na uporabnikovem računalniku, vendar pa mora poznati popolno pot do nje.

To je sicer dokaz, da tudi odprto programje ni varno pred napadi, vendar pa je bila napaka odpravljana prej kot v 48 urah po prijavi hrošča na Buggzili.

Tako je že na voljo popravljena različica brskalnika Mozilla FireFox (0.9.2), na voljo pa je tudi popravek v obliki XPI obliža.

Ranljivost sistema lahko preverite na tej tej povezavi (nekatere od varnostnih ranljivosti na tej strani delujejo tudi v brskalniku Internet Explorer).

60 komentarjev

MPAA, RIAA in sedaj še BSA!

CNet - Poleg glasbene in filmske industrije se je na P2P omrežja spravila še IT industrija. Bolj konkretno BSA.

Po njihovih besedah naj bi industrija programske opreme izgubila 29 milijard dolarjev zaradi P2P omrežij. Številka, ki je kar dvakrat večja kot je bila lani.

V članku, ki ga je objavil CNet, se najbolj pritozujejo nad Azijo, Afriko in Rusijo.

Izguba ali neustvarjeni dobiček? Razlika je, vsaj večini, več kot očitna. Vsekakor je pa vedno dobro, da se krivca poišče na sosedovem in ne na domačem dvorišču.

8 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez natančno en teden bo v Sečovljah NEST.2004. Poleg kar nekaj zanimivih predavanj ter tekmovanj v nekaj računalniških igrah je to tudi priložnost da pobliže spoznamo smrtne sovražnike iz debat v forumu. Trenutno je dvorana 63,5% zasedena, zato vam priporočamo, da pohitite s prijavami, saj brez prijave vstopa v polno dvorano ne bo.

Zaradi velikega povpraševanje smo v program dodali še tekmovanje v CS. Tekmovanje bo izvedeno samo v primeru da bo povpraševanje obstajalo tudi na NESTu.

Še enkrat vam sporočamo, da vas bomo v primeru, da bo vaš računalnik okužen s kakršnimkoli ZlimProgramjem, vrgli iz dvorane.

19 komentarjev

Novi Pentiumi naprodaj

X-Bit Labs -

Intel je začel pošiljati svoje nove Pentiume 4 3,6 GHz, znane tudi pod imenom Pentium 4 560, poročajo X-Bit Labs. Procesor, ki je bil predstavljen v juniju, ima podporo HyperThreadingu in ukazom SSE3, prihaja pa zapakiran v LGA775. Tako je združljiv s podnožjem Socket T, torej bo deloval na ploščah z Intelovim čipovjem i915 ali i925. Ker je največja mogoča poraba električne energije 115 W, morajo plošče podpirati Platform Compatibility Guide 04B.

Intelova priporočena cena v paketih po tisoč je 637 dolarjev, na Japonskem pa ga je trenutno moč kupiti za 720 - 730 dolarjev, medtem ko je v ZDA cena za kakšen odstotek višja. Klik!

12 komentarjev