» »

Novi Pentiumi naprodaj

Novi Pentiumi naprodaj

X-Bit Labs -

Intel je začel pošiljati svoje nove Pentiume 4 3,6 GHz, znane tudi pod imenom Pentium 4 560, poročajo X-Bit Labs. Procesor, ki je bil predstavljen v juniju, ima podporo HyperThreadingu in ukazom SSE3, prihaja pa zapakiran v LGA775. Tako je združljiv s podnožjem Socket T, torej bo deloval na ploščah z Intelovim čipovjem i915 ali i925. Ker je največja mogoča poraba električne energije 115 W, morajo plošče podpirati Platform Compatibility Guide 04B.

Intelova priporočena cena v paketih po tisoč je 637 dolarjev, na Japonskem pa ga je trenutno moč kupiti za 720 - 730 dolarjev, medtem ko je v ZDA cena za kakšen odstotek višja. Klik!

12 komentarjev

ferdo ::

cca 140.000,ooSIT :\

in 115W porabe? in v svetu se bo spet povečalo povpraševanje po električni energiji, procesorjev naredijo vsako leto več, poraba elek. energije se tudi poveča, kam pa to vodi... to ni dobro.

bodo uvedli ZELENI davek na procesorje?:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

AtaStrumf ::

Ja ta poraba elektrike res ni več hec, ker od kar laufam mašino 24/7 je šla poraba hudo gor, celo tako hudo, da so mi doma skor prepovedal da laufam mašino čez dan ko me ni doma in da naj loadam samo ponoči ko je cenejša elektrika. No saj pol so se mal umirili, tako da spet loadam 24/7, ampak dejansko že kar precej porabijo tile moderni računlniki. ... razen če je za velik poračun kriva klima, ki smo jo isto nabavili prejšnje leto, samo dvomim, ker je pol vročina hitro popustila ko smo jo nabavili :D. Don't you just love life's little ironies?

billy ::

Če ne drugo, bo električna poraba malce zavrla razvoj procesorjev, ki so se glede na druge komponente (pre)hitro razvijali.

Naj se rajši posvetiju razvoju hitre stalne memorije.

swar ::

Ja jest mocno upam da se bo razvoj novih procesorjev upocasnil zaradi tezav z elektriko in hlajenjem(ceprav dvomim) ker pogresam une cajte ko smo cakali na nove procesorje eno leto ali vec.Meni bi pa bolje ugajalo da se nekaj ukrene z hard diski ki so zelo malo napredovali v hitrosti...

CCfly ::

Dokler ni cenejše tehnologije za hitrejšo vrsto stalnega pomnilnika, boš moral kar lepo potrpeti.
Mislim da zaustavitev razvoja procesorjev ne bi kaj dosti vplivala na razvoj pomnilnikov preprosto zaradi tega, ker gre že zdaj precej denarja za razvoj novih tehnologij. Na oko ocenjeno precej več kot za razvoj samih procesorjev, kjer kakšnega posebnega temeljnega raziskovanja ni.

MrStein ::

billy: "Naj se rajši posvetiju razvoju hitre stalne memorije."

So se že : 15kRPM in RAID ;)

CCfly ::

Seveda moraš upoštevati da RAID v vseh primerih ne pomeni tudi višje hitrosti. Pravzaprav je učinek na hitrost pri osebnih računalnikih zanemarljiv.

njok ::

Upocasniti razvoj, c c c.

Dr_M ::

fora je v tem, da gre samo v eno smer.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CCfly ::

Nikakor ne gre samo v eno smer. Novih tehnologij je ogromno samo problem tiči v tem, da bomo navadni smrtniki vedno imeli dostop le do tehnologije, ki je stroškovno za izdelavo precej ugodna. Kot primer si poglej kakšne stroje prodaja SGI in jih primerjaj z najboljšim kar lahko dobiš v najbližji računalniški trgovini. In to je samo vrh silicijeve gore. Je pa res da smo precej na boljšem glede razvoja novih tehnologij odkar se je računalniško tržišče povečalo.

Dr_M ::

ja razvoj gre samo v eno smer.

kakorkoli se obrnes, mas rit zadi :)

no ja...amd se trudi tut v drugo smer it in mu za razliko od intela to tut uspeva. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bajro ::

ja to mate prov,bomo pa sami prdobival elektriko pod mizo padala pa vrtis... :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje za prihajajoče Intelove Procesorje?

Oddelek: Novice / Procesorji
133671 (2883) Jst
»

Znižanje cen procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
212337 (2337) MEDENA
»

Procesorji za $200 in več

Oddelek: Novice / Procesorji
101671 (1671) xenon74
»

Zamude pri Intelu

Oddelek: Novice / Procesorji
92201 (2201) Zheegec
»

Abit NF7 2.0 in Bartoni s 400 MHz FSB

Oddelek: Novice / Matične plošče
51911 (1911) McHusch

Več podobnih tem