»

Prvi protivirusni program v slovenščini

Slo-security - Izdelovalec protivirusnih varnostnih rešitev, Panda Software, je izdal slovensko različico svojega najnovejšega protivirusnega programa za osebne računalnike. Panda Antivirus Titanium je hiter in zelo enostaven za uporabo, saj vsebuje najsodobnejše tehnologije za zaščito pred virusi. Elektronska različica programa Panda Antivirus Titanium v slovenščini je uporabnikom že dostopna na spletnih straneh podjetja Panda Software, nekoliko dražja paketna različica na zgoščenki z navodili pa bo slovenskim uporabnikom dostopna sredi novembra.

8 komentarjev

Novi HDDji iz IBMa

X-Bit Labs - IBM je naredil pomemben korak naprej z najavo treh novih družin trdih diskov. To so:

-Deskstar 120GXP: Ta družina diskov bo narejena na 40 GB ploščah in bo podpirala ATA/100 vmesnik. Imela bo tri modele s kapacitetro 120 GB, 80 GB in 40 GB. Vrteli se bodo pri 7200 obratih na minuto, vhodni čas pa bo znašal 8.5 ms. IBM obljublja da bodo Deskstar 120GXP dokaj tihi in zelo ekonomični diski.

-Travlestar 60GH: Družina bo uporabljala 15 GB plošče in bo namenjena uporabi v prenosnikih. Zaradi tega bodo pogoni široki samo 2.5 palca (6.3 cm) in visoki le 12.5 mm. Vrteli se bodo pri 5400 rpm, vhodni čas bo pa znašal 12 ms.

-Travelstar 40GN: Ta družina mobilnih diskov pa bo bolj miniaturna. Tudi ti so široki 2.5 palca vendar le 9.5 mm visoki. Družina bo vključevala štiri modele s kapacitetami 40 GB, 30 GB, 20 GB in 10 GB. Narejeni bodo na 20 GB ploščah. Vrteli se bodo s hitrostjo 4200 obratov v minuti, vhodni čas bo pa znašal 12 ms.

Deskstar 120GXP družina naj bi se začela prodajati v...

1 komentar

Hercules Prophetview 720 LCD zaslon

Dan's DATA - Hercules je na trg poslal svoj LCD zaslon Prophetview 720 z diagonalo 15 palcev. Danes sem zasledil test tega LCD zaslona, ki je dokaj poceni - v Sloveniji približno 120 tisoč tolarjev. Zaradi cene in neizkušenosti Herculesa pri izdelovanju monitorjev se mi je zastavljalo kar veliko vprašanj glede kvalitete samega izdelka, a ta po testu sodeč sploh ni vprašljiva. LCD zaslon se izkaže za enega izmed boljših, še bolj pa to pride do izraza, če pogledamo ceno monitorja in njegov dizajn. Podstavek je iz aluminija, monitor pa iz modrovijolične plastike, na mizi pa zasede manj prostora kot običajen LCD zaslon.

6 komentarjev

EPoX 8KHA+

Radeonic - Vsake toliko časa se na trgu osnovnih plošč pojavi svetla točka, katero vsi, brez ene izjeme, hvalijo do konca. Že ko sem prebral prvo oceno osnovne plošče EPoX 8KHA+ sem vedel, da je res nekaj posebnega. Istega dela so se lotili tudi pri Radeonicu ter prišli do enakega zaključka - EPoX 8KHA+ je plošča, ki temelji na čipovju VIA KT266A, ima šest PCI rež ter podporo za šest USB kanalov ter, povedano iskreno, pelje scat vse ostale matične plošče. Če mi ne verjamete, preberite test. Ker sem tudi zlobna duša, se bom ustavil še pri dobavljivosti te izjemne osnovne plošče v Sloveniji. Vsa podjetja, katera sem klical, so mi hladnokrvno povedala, da te plošče nikoli ne bodo imela ter da se lahko zanjo, milo rečeno, obrišem pod nosom. Kako težko je biti zastopnik EPoXa, ne vem... Izgleda da res tako zelo, da bom moral ploščo iti iskat v Zagreb, kjer stane v protivrednosti 29.000 SIT z davkom. Heh, brez skrbi, test boste lahko (če bo šlo na meji vse po sreči ) brali enkrat naslednji teden....

13 komentarjev