»

Conroe in Merom bosta Core 2 Duo

Slo-Tech - Težko pričakovana Intelova procesorja, ki sta bila do zdaj poznana pod kodnima imenoma Conroe in Merom, sta dobila uradno poimenovanje. Kljub razlikam med obema procesorjema, se bosta oba imenovala Core 2 Duo. Najzmogljivejši procesorji nove generacije pa bodo nosili oznako Core 2 Extreme, le-ti bodo skupaj s Core 2 Duo procesorji za namizne računalnike (Cornoe) tudi prvi predstavljni, in sicer letos julija. Mesec kasneje jim bodo sledili tudi Core 2 Duo procesorji za prenosne računalnike (Merom). Uradna predstavitev nove linije procesorjev bi naj bila šestega junija na Computex-u 2006. Izvorna novica na Daily-Tech-u.

Poleg tega so se pojavile informacije o oznakah posameznih procesorjev nove generacije. Procesorji za namizne računalnike bodo imeli oznake 4000 in 6000, najzmogljivejši (2.67 GHz, 4 MB drugonivojskega predpomnilnika) bo tako nosil oznako Core 2 Duo E6700, ostali modeli pa bodo imeli oznake Core 2 Duo E6600, E6400 in E6300. Core 2 Duo procesorji za prenosne...

30 komentarjev

Samsungova "sposoja" GUI in ikon

TweakNews.net - V Samsung-ovih mobilnih telefonih serije Skin, predstavljenih 24 aprila letos, so se znašle grafične (oblikovalske) rešitve iz konkurenčnega podjetja Apple. Nekaj ikon si je Samsung sposodil tudi pri Microsoftu.Plagiatorsko potezo so opazili na različnih forumih. Vodja oblikovalskega centra, Chung Kook-hyun, je že priznal napako in povedal, da tovrstni telefoni niso več v prodaji. Za vse prodane telefone si lahko preko spleta naložijo nov grafični meni.

Omenjena nezgoda...

1 komentar

Novi DARPA Challenge in ostali utrinki robotike

engadget - Vsem znana tekma DARPA Challenge, ki se je lansko leto prvič končala uspešno s prečkanjem puščave, je razpisala novo tekmovanje, ki se bo začelo 7. novembra 2007 v simuliranem urbanem okolju. Veliko težja naloga torej. Če vas sodelovanje pri tem mika, si oglejte pogoje, pacifiste pa velja opozoriti, da ima vse skupaj vojaški značaj.

Če vas sodelovanje z vojsko moti, si lahko ogledate japonske robotoborbe, še bolj mirovniško usmerjeni pa si oglejte, kako skušajo robote učiti na enak način, kot mi svoje otroke: z učenjem.


Za moški del populacije so Korejci razvili novo verzijo androidke, ki je skoraj...

18 komentarjev

Škoda povzročena zaradi ne-gledanja reklam višja od piratiziranja?

Heise - Pri Jupiter Research so naredili študijo navad uporabnikov video digitalnih snemalnih naprav. Nič kaj presenetljivo so prišli do zaključka, da 53% vseh uporablja svoje snemalnike zato, da se izognejo gledanju reklam. Če bodo vsi uporabniki tovrstnih naprav začeli postopati enako, bo to pomenilo 8 milijard zelencev škode. Dodatno jih skrbi, da tovrstne naprave ne povečujejo števila ur na dan pred televizijskimi zasloni.

Podobno študijo je lansko leto naredila MPAA - Motion Picture Association of America, ki se je sprva niso upali objaviti. Izguba filmske industrije zaradi piratizranja naj bi v lanskem letu znašala 6 milijard zelenih. Tokratna analiza je bila spremenjena zaradi utemeljenih kritik prejšnjih. Do sedaj se je namreč za vsako zaplenjeno nelegalno kopijo predvidevalo, da jih obstaja še sedem. Prav tako so se posvetili argumentu, da uporabniki, ki gledajo nekaj zastonj, tega v realnem svetu ne bi kupili.

Nemci so po drugi strani analizirali glasbeni del "tržišča"....

62 komentarjev