» »

Samsungova "sposoja" GUI in ikon

Samsungova "sposoja" GUI in ikon

TweakNews.net - V Samsung-ovih mobilnih telefonih serije Skin, predstavljenih 24 aprila letos, so se znašle grafične (oblikovalske) rešitve iz konkurenčnega podjetja Apple. Nekaj ikon si je Samsung sposodil tudi pri Microsoftu.



Plagiatorsko potezo so opazili na različnih forumih. Vodja oblikovalskega centra, Chung Kook-hyun, je že priznal napako in povedal, da tovrstni telefoni niso več v prodaji. Za vse prodane telefone si lahko preko spleta naložijo nov grafični meni.

Omenjena nezgoda verjetno ne bo kvarno vplivala na sodelovanja med podjetji. Samsung se je namreč z Applom dogovoril, da jim bo dostavljal tako procesorje, kot NAND Flash spomine, za iPode nove generacije. Z Microsoftom pa so razvil prvi Hibridni disk, ki bo operativen s prihodom OS Vista.

1 komentar

Matevžk ::

Hm, od te novice mi je bila še najbolj (pozitivno) presenetljiva omemba hibridnega diska (za katerega prej še nisem slišal). Lepo (čeprav bi konec koncev to lahko hardversko implementirali, če ne bi imel MS prstov zraven, ker hoče, da bo stvar delala tako, kot mora, samo pod Windowsi ... kot ponavadi (a'la Winmodemi, Winprinterji in podobne zadeve)).
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

trdi disk sata II 500GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
5950 (848) abcdefgh
»

Kateri SATA trdi disk???

Oddelek: Kaj kupiti
101275 (896) bluefish
»

Najtišji ATA disk?

Oddelek: Kaj kupiti
292571 (1812) LordWorm
»

Seagate & Samsung diski

Oddelek: Kaj kupiti
161741 (1395) Zako
»

win xp ne zazna celega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
91067 (977) BigHugo

Več podobnih tem