»

Burner Wars: Imperij Vrača Tožbo

The inquirer - Hewlett Packard je že na tapeti, imena še 30 podjetij, proizvajalcev in uvoznikov "orodij za množično kršenje avtorskega prava", torej CDRW pečk, pa se lahko zdaj zdaj znajde na sodiščih. Nemško podjetje Gema, tožnik, namerava od vsakega (tudi v preteklosti) prodanega pekača kot kazen / prispevek za avtorske pravice / Havaje zahtevati celih 10 evrov. Klikot!

Ja, komaj čakam, da mi iz moje omiljene štacune pošljejo račun za dodatnih 10 evrov, plus DDV, seveda :-)

3 komentarji

Star Microsoft: The Next Generation

The inquirer - Impresivno. Sodeč po tem članku Microsoft pripravlja novo verzijo kodovja Office (to itak, jao!), le da zna tokrat priti do prave male revolucije. Če gre verjeti nepotrjenemu slikovnemu in drugačnemu materialu, ki ga gre jemati z precejšnjo merico rezerve, bosta na voljo dve različici: taka 'navadna', kot jo danes večina valja po diskih, ter najeta, spletna oz. online različica. Klik!

Zakaj impresivno? No, če odmislimo ceno, ki verjetno ne bo prav nizka, ter varnostna vprašanja, se sam nikakor ne bi branil nekega popolnega oddaljenega repozitorija emajlov ter ostalih dokumentov. Sicer mi ideja o "Word Browser Edition" ne diši najbolj, a če bi bila celotna zadevica narejena še malce bolje kot je MSN Explorer-jev del za elektronsko pošto, pa zna Microsoft zadeti terno. Bomo videli.

3 komentarji

Špegli: Patentna tožba

Australian IT - Jep, če jih ne moreš premagati, se jim pridruži! Amm, torej, če prenesem v modernejše čase: Toži jih!

Tako se je v krempljih lastnega uspeha zataknil tudi Goodle, ki je pred časom svojim oglaševalcem obelodanil 'revolucionaren' sistem oglaševanja, v katerem najemniki dobesedno tekmujejo med seboj. Se je pa od nekje pojavil rival Overture Services (nikoli slišal zanje), ki naj bi imeli patent nad tovrstnim sistemom. Klikiti!

1 komentar

Uporabniki Kazaae in podobnih - pozor!

CNet - Da je veliko programov za izmenjavo datotek dandanes "okuženih" s spyware in adware komponentami, ni nič novega. Tudi to ne, da obstajajo triki, kako jih onemogočiti in vseeno uporabljati omenjene programe. Na CNET-u pa se je pojavila novica, ki opozarja na to, da je v pribljubljenem p2p programčku Kazaa skrit delček kode, ki nekemu podjetju, imenovanemu Brilliant Digital Entertainment, omogoča povezati vse računalnike, ki uporabljajo Kazza, v navidezno omrežje. To omrežje nameravajo v kratkem zagnati in morda med drugim izkoriščati tudi njegovo procesorsko moč. Uradno se to ne bo zgodilo brez uporabnikovega dovoljenja, vendar pozor: dovoljenje za to ste (smo) že dali vsi, ki ste vunpotegnili ta programček od februarja naprej - in to s tem, ko ste pritisnili Accept v pogojih uporabe programa. Na srečo obstaja tudi neka delna rešitev tega problema. Koliko je pa to varno početje, pa si ne bi upal trditi... :D...

10 komentarjev