» »

Star Microsoft: The Next Generation

Star Microsoft: The Next Generation

The inquirer - Impresivno. Sodeč po tem članku Microsoft pripravlja novo verzijo kodovja Office (to itak, jao!), le da zna tokrat priti do prave male revolucije. Če gre verjeti nepotrjenemu slikovnemu in drugačnemu materialu, ki ga gre jemati z precejšnjo merico rezerve, bosta na voljo dve različici: taka 'navadna', kot jo danes večina valja po diskih, ter najeta, spletna oz. online različica. Klik!

Zakaj impresivno? No, če odmislimo ceno, ki verjetno ne bo prav nizka, ter varnostna vprašanja, se sam nikakor ne bi branil nekega popolnega oddaljenega repozitorija emajlov ter ostalih dokumentov. Sicer mi ideja o "Word Browser Edition" ne diši najbolj, a če bi bila celotna zadevica narejena še malce bolje kot je MSN Explorer-jev del za elektronsko pošto, pa zna Microsoft zadeti terno. Bomo videli.

3 komentarji

Jeebs ::

Hehe, mislm, da bom kr lepo ostal na 'mojih dobrih starih' (upam, da se ve, zakaj sem dal vse 3 besede pod narekovaje) Office 2000. Mislm, da bo imel MikroMehki™ dostop še do vseh dokumentov k jih napišem... Ja pa kaj še?! Nein danke!8-O ;(

ender ::

1. ne vidim nobenega razloga, zakaj bi "zapustil" Office97, ki ima popolnoma vse kar potrebujem (in še precej stvari, ki jih ne potrebujem; povprečen uporabnik itak ne uporablja več kot 10% zmožnosti, ki so bile v Office 95.
2. glede spletne različice: čisto možno je, da bodo nekoč vsi programi v taki obliki - doma boš imel terminal (NC - network computer?) z operacijskim sistemom v ROM-u, vse aplikacije pa boš najel - plačeval po uporabi. nameščene bodo na strežniku, tja pa se bodo (verjetno) shranjevale tudi tvoje datoteke (NC-ji naj ne bi imeli diskovja)...

Switch ::

Glede na to, kako ima Slovenija omejene (SiOl!), s tem pa tudi slabe ponudnike interneta, ne mislim imeti medmrežnega Officea še dolgo časa8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux na najpočasnejšem 8-bitnem računalniku

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3310488 (7501) win64
»

Microsoft predstavil prototipa OmniTouch in PocketTouch

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
176899 (5602) hotlips
»

Brezplačna orodja za razvoj aplikacij za Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
266249 (5096) BGuard
»

Windows Phone 7 najprej v Evropi

Oddelek: Novice / Windows Mobile
298524 (7105) PrimozR
»

Office 2010 prihaja maja

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
388978 (6712) mtosev

Več podobnih tem