»

Aero7 in XDream SE

Metku.net - Coolermaster je na trgu hlajenja prisoten že kar nekaj časa. Eden izmed najbolj popularnih hladilnikov je XDream, ki se je izkazal za zelo učinkovitega. Na Metku Mods pa so si ogledali Coolermaster Aero7 in XDream SE. Zelo zanimiv je prvi hladilnik, saj je ventilator postavljen vzporedno z rebri in zaradi usmerjenega zračnega toka ne ustvarja "mrtve točke", kjer pri normalnih ventilatorjih ni prepiha.

6 komentarjev

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

NV 35: že znano ime?

X-Bit Labs - Tako je. Na X-Bit Labs so objavili zanimivo novico o tem kakšno ime naj bi nosila nova serija NV 35. Po vsej verjetnosti bo tak kot ostali - se pravi GeForce. Zanimivo pa je, da se bo imenoval kar GeForce FX, tako kot NV 30 serija, le da bo za "FX" druga številka. Bo mogoče to GeForce FX 6000? Ali pa mogoče 6800? Mogoče pa celo 11600. Vse bomo videli kmalu, takoj ko bo nVidia to uradno objavila[:)] . Izvirna novica.

5 komentarjev

Bug na bug ... Pentium!

X-Bit Labs -

Naj še kdo poreče, da se Intel ne trudi. Na dan so priplavale informacije, da ima Intelov mobilni procesor, Pentium M zgolj štirinajst do sedaj odkritih napak, kar ga postavlja na čelo Intelovih procesorjev, zakaj vsi Penitum-procesorji izdani v zadnjem desetletju so jih imeli več.

Za primerjavo, Pentium 4 jih ima vsaj 73, Pentium III vsaj 83, Pentium II celih 92, prvotni Pentium pa 72 napak. Veliko večino izmed njih so kajpada kasneje popravili. Celoten seznam vseh do sedaj odkritih napak najdete v izvirni novici. Napake niso velike in ne vplivajo v veliki meri na delovanje, a omeniti velja še, da Intel še ne namerava izdati kakršnihkoli popravkov zanje.

Nemara čakajo na odkritje novih in dobili bomo Pentium M SP1. [>:D]

14 komentarjev

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

LeadTek K7NCR PRO 2: Še ena plošča s podporo 400 MHz FSB

X-Bit Labs - Najnovejši Athloni veselo delajo na 333 MHz FSB, medtem ko ima AMD v kratkem namen na trg splaviti take procesorje s 400 MHz FSB. V naslovu omenjena matična plošča te procesorje podpira. Temelji na nForce2 naboru. Ima 3 reže za DDR pomnilnik in jih podpira vse do hitrosti 400 MHz. Na njej najdete tudi 5 PCI ter en AGP 8X priključek. Seveda ima vgrajene tudi pripomočke za dobro navijanje procesorja. Ta matična plošča temelji na istem PCB-ju kot predhodnik, zato lahko pričakujemo, da bo delovala tudi z Barton procesorji. Več.

0 komentarjev

SCSI, da ali ne?

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so spisali drugi del zanimivega članka, v katerem se ukvarjajo z najnovejšo SCSI320 tehnologijo trdih diskov. V drugem delu članka so se posvetili predvsem praktičnemu delu testa, saj so tokrat teorijo pustili ob strani in v testnih programih dejansko preizkusili Seagateove Cheetah 15K.3 trde diske v različnih pogojih. Kaj so ugotovili? Zaradi samega SCSI320 standarda ne boste pridobili skorajda ničesar, saj med sodobnimi SCSI standardi ni večjih razlik, medtem ko se od klasičnih ATA diskov disk komajda razloči. Glede hitrosti, kakopak. Test.

0 komentarjev