»

Gainwardova Zlata Primerka

Digit Life - Ja, kot za vsako nedeljo, lahko tudi za to rečemo, da je preprosto dolgočasna. Nič novic, sovražnih prevzemov in podobnega :D... Sem pa izbrskal tale test na Digit-Lifeu, v katerem so na preizkušnjo popeljali Gainwardovi Ti4400 in Ti4600 Golden Sample kartici. Po čem se razlikujeta od ostalih? Razen po rdeči barvi tiskanega vezja tudi po tem, da lahko brez dodatnega hlajenja z zagotovilom proizvajalca tečeta na višjih frekvencah od deklariranih, kar pomeni, da sta zelo prijazni tudi bolj ekstremnemu navijanju. Veselo na pozno nedeljsko branje!

0 komentarjev

Zakaj nVidia ne dela Pentium 4 čipseta?

X-Bit Labs - Če malo pomislite, je to nekam nelogično - Intel obvladuje 80% trga procesorjev, podpora dvokanalnemu PC 2100 DDR SDRAMu pa bi s Pentiumom 4 prišla bolj do izraza kot pri Athlonu, pač zaradi hitrejšega sistemskega vodila. Zakaj torej? Razlog se izkaže za malo "neumnega" - Intel namreč hoče previsoko licenčnino. Zahtevajo namreč 5 dolarjev po čipu za vsak 20 dolarski čip. Za ilustracijo te cene pa naslednje:

Vzamimo čipovje SiS645, ki je že dobilo Intelov blagoslov. Da naredijo en čip, jih stane 12 zelencev. Temu prištejte 5 Intelovih dolarjev, pa imamo $17 stroškov. Če čip sedaj prodate za 20 dolarjev, ostane 3 dolarje dobička - in to v najboljšem primeru.

Nazaj k nVidii. Poleg vsega tega je Intel pred nekaj časa še uradno izjavil, da nVidia ne bo dobila licence za Pentium 4 v bližnji prihodnosti. Škoda. nForce + P4 bi po mojem mnenju bila prav odlična kombinacija......

4 komentarji