»

Radeon HD 5970 in 5770 v Eyefinity izdaji

Radeon HD 5970 Black Edition 4GB Eyefinity6

vir: Expreview.com
Expreview.com - AMD zaenkrat v obliki Eyefinity, ki bo prek mini-DisplayPortov podpirala 6 zaslonov, uradno pripravlja le najhitrejšo enojedrno kartico, Radeon HD 5870. A to ni ustavilo XFX-a in Powercolorja, ki sta pripravila svoji Eyefinity kartici, začuda namenjeni popolnoma različnim kupcem. XFX je tako že tretji AMD-jev partner, ki je za Radeona HD 5970 izdelal svojo tiskanino, namesto da bi uporabil referenčno zasnovo. Prvi je bil Asus s svojim Aresom, temu pa je sledil Sapphire s kartico, na kateri se je nahajalo 4 GB pomnilnika pod Arctic Coolingovim hladilnikom. XFX je za svojega Radeona HD 5970 Black Edition 4GB Eyefinity6, kakor je...

21 komentarjev

V sliki še GeForce GTX 470

Tokrat gre za GeForce GTX 470

vir: Expreview.com
Expreview.com - Po GeForce GTX 480 smo zdaj dobili tudi slike tiskanega vezja s komponentami in spodnjo stran hladilnika manj zmogljive in cenejše kartice iz iste družine, GeForce GTX 470. Napajanje je tokrat 5-fazno, kjer za grafični procesor skrbijo 4 faze. Nekoliko zanimiva je razporeditev, saj so faze usmerjene pravokotno glede na PCIe režo, medtem ko je bolj običajna vzporedna razporeditev, pri večjem številu čez celo širino tiskanine. Za to razporeditev so se odločili zaradi izreza v tiskanini, ki ventilatorju v hladilniku omogoča lažji zajem zraka, najverjetneje predvsem v SLI konfiguraciji. Pomnilniških čipov je 10 za 320-bitno vodilo, to pa pomeni tudi, da najverjetneje lahko pričakujemo 1280 MB pomnilnika. Za napajanje skrbita dva 6-pinska PCI-e priključka, ki skupaj z režo kartici lahko...

7 komentarjev

Office 2010 prihaja maja

Outlook v Office 2010

vir: PC World
PC World - Microsoft bo končano različico najnovejšega pisarniškega paketa, Office 2010, ki je zaenkrat še v stadiju beta, na posebni prireditvi predstavil 12. maja. Na isti dan bodo velika podjetja, ki imajo z Microsoftom podpisano pogodbo o količinskem licenciranju (Volume Licensing), že lahko tudi namestila nov pisarniški paket, medtem ko bomo običajni smrtniki in ostala podjetja, ki z Microsoftom niso sklenila pogodbe, Office 2010 v trgovinah lahko kupili v juniju.

S 5. marcem se je začel tudi program brezplačne nadgradnje z Office 2007, Microsoft Office 2010 Technology Guarantee. Kupci zaenkrat še najnovejše uradne izdaje pisarniškega paketa, ki bodo nakup opravili med...

38 komentarjev

Popular Science objavil svoj 137-letni arhiv

Popular Science

vir: Slashdot
Slashdot - Revija Popular Science je skenirala vse svoje izdaje ter jih brezplačno objavila na svoji spletni strani. Pri iskanju po 137-letnem arhivu so za pomoč prosili Google, ki je najverjetneje opravil tudi večino digitalizacije, saj imajo dosti izkušenj že iz svojega Google Books projekta.

Vsaka izdaja je predstavljena kot originalna publikacija vključno z reklamami iz tistega časa. Je pripomoček, ki združeno predstavlja družbeno fascinacijo nad prihodnostjo, znanostjo ter tehnologijo in izredno potencialen za izboljšanje naših življenj.Kateri je najbolj zanimiv članek, ki ga najdete?

8 komentarjev

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

Google prevzel DocVerse

Ars Technica - Google je objavil prevzem podjetja DocVerse. Podjetje je bilo ustanovljeno pred tremi leti, ko sta moči združila dva nekdanja Microsoftova uslužbenca. Razvila sta vtičnik za Microsoft Office, ki omogoča sodelovanje z drugimi ljudmi v realnem času. Tako je DocVerse v bistvu razvil dodatek za rabo Officea, ki je sila podobno oblačnim programom Google Docs in Microsoft Office Web. Nič čudnega, da je nanj svoj pogled vrgel tudi Google.

Google pravi, da so ljudje še vedno navajeni na klasično lokalno programsko opremo. Zato jim bo prevzem pomagal pri prepričevanju ljudi, naj preidejo na oblačne rešitve, saj DocVersov program omogoča prehod brez zamenjave delovnega okolja.

Obstoječi uporabniki DocVersa bodo lahko nadaljevali z delom brez težav, medtem ko so nove registracije zaprte, dokler se Google ne določi, kako in kaj. Verjetno ga bodo vgradili v Google Docs. Cene nobeden izmed akterjev ne omenja, se pa neuradno govori o vrednosti 25 milijonov dolarjev. Google Blog.

2 komentarja

Microsoftov bralnik e-knjig Courier

engadget - Prve informacije o prihajajočem Microsoftovem bralniku e-knjig so začele krožiti lanskega septembra in odtlej je širno internetno občestvo zanimalo, kaj se skriva za imenom Courier. Steve Ballmer ni želel razkriti nič o novi napravi, a so pri Engadgetu dobili vrsto koristnih podatkov in slik od neimenovanega zanesljivega vira. Ob zelo prikladnem času, da nekoliko utišajo Applov iPad.

Courier naj bi bil ekstremno prenosljiv. To pomeni, da tehta vsega pol kilograma, debel bo slabe tri centimetre in je po dimenzijah v zaprtem stanju primerljiv s fotografijami formata 13x18 cm. Poganjal ne bo Windows 7, marveč bo srce iz Tegre 2 tiktakalo v ritmih Windows CE 6.

Upravljanje bo s pomočjo...

20 komentarjev