»

Sandisk obljublja stokrat hitrejše diske

The Register - Medtem ko še vedno čakamo na večji razmah in posledično nižje cene diskov s tehnologijo SSD, od katerih se nadejamo višjih hitrosti prenosov in predvsem nižjih dostopnih časov, manj gretja, tišjega delovanja in manj okvar spričo odsotnosti vrtečih se delov, pa razvijalci ne počivajo. Na konferenci WinHEC, ki te dni poteka v Los Angelesu, je proizvajalec Sandisk razkril novo tehnologijo z imenom Flash File System. FFS obljublja do 100-krat višje hitrosti pri naključnem branju od danes dosegljivih. Novost bo tudi način zapisovanja, saj fizična lokacija ne bo več sklopljena z logično lokacijo, z čimer bo sistem lahko najučinkoviteje zapisal podatke ne glede na mapo, kamor shranjujemo. Drugi trik bo zmožnost NAND-kanalov, da se obnašajo neodvisno drug od drugega, tretji pa prilagajanje uporabniku, saj bo sistem sam zaznal uporabniške navade in primerno optimiziral zapis za najhitrejši povprečni dostop.

Predstavili pa so še en sistem, in sicer VirtualRPM Metrics. Ta bo omogočal...

25 komentarjev

Nehalem 17. novembra!

X-Bit Labs - O Intelovi novi procesorski arhitekturi, ki se imenuje i7, smo že obširno poročali, tako da je sedaj tu le še najpomembnejši drobec informacije. Prvi krog procesorjev bodo sestavljali trije modeli, ki bodo naprodaj od 17. novembra dalje. Vsi bodo imeli štiri jedra, megabajt drugonivojskega predpomnilnika za vsa jedra, osem megabajtov tretjenivojskega, trokanalni DDR3 pomnilniški krmilnik in podporo večnitenju, sedli pa bodo na ležišče LGA1366 matičnih plošč, zgrajenih okrog čipovja Intel X58. Intel Core i7 920 bo tiktakal z 2,66 GHz, 940 z 2,93 GHz, 955 Extreme Edition pa s 3,20 GHz. Cene za primerek v količinah nad tisoč bodo znašale 284, 562 in 999 dolarjev za najmočnejšega. X-Bit Labs, The Register.

27 komentarjev

Google in Yahoo vsak na svoje

Google - Takole gre to v svetu, kjer so stave visoke in se sučejo milijoni dolarjev. Še predvčerajšnjim smo poročali, da se bosta Google in Yahoo zedinila, pošteno oklestila nameravani dogovor in ga še enkrat predložila ministrstvu za pravosodje, da oceni skladnost s protimonopolno zakonodajo. Danes je to že zgodovina.

Včeraj je Google uradno objavil, da odstopa od predloga o sodelovanju, ker so kljub temeljiti preureditvi načrta, o čemer smo pisali v torek, dobili indice, da ministrstvo projekta ne bo odobrilo. Nadaljevanje nestrinjanju navkljub bi vodilo do dolgotrajnih pravnih bitk in bi kvarno vplivalo na Googlove odnose s partnerji, so zapisali. Yahoo se je na novico že odzval in poudaril, da še vedno verjamejo, da bi sodelovanje koristilo obema, ter izrazil razočaranje nad Googlovo odločitvijo. Več informacij imata CNet in BBC.

5 komentarjev